ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αγγελική Τσιόλα: «Εγώ πήγα στην εισαγγελία και ξεκίνησε η έρευνα – Δεν μου κόλλαγε ο τρόπος που πέθαναν τα παιδιά»

tsiola 1

Νέες αποκαλύψεις για τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα και το πως προήλθε αυτός  από την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα.

Η ιατροδικαστής που είχε κάνει νεκροτομή στην Ίρίδα σπάει τη σιωπή της και μιλώντας στο star τονίζει πως«εγώ πήγα στην εισαγγελία και έτσι ξεκίνησε η έρευνα για τα τρία νεκρά παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη».

Την ίδια ώρα πάντως συνάδελφοί της υποστηρίζουν πως στην περίπτωση της Ίριδας υπήρξε λανθασμένη ερμηνεία των ευρημάτων που τώρα πιθανότατα δείχνουν εγκληματική ενέργεια.

Η κ. Τσιόλα πάντως τονίζει πως «ο θάνατος της Τζωρτζίνας ξεχείλισε το ποτήρι»και την οδήγησε στην εισαγγελία όπου εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό της.

«Δυο μέρες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, πριν βγουν οι τοξικολογικές εξετάσεις, εγώ ήμουν αυτή που πήγα στην Εισαγγελία Πατρών και εξέφρασα τον προβληματισμό μου για τον θάνατο των παιδιών. Πρότεινα συνδυαστική μελέτη των περιστατικών. Από την Τζωρτζίνα, στην Ίριδα και μετά στη Μαλένα. Δεν μου κόλλαγε ο τρόπος που πέθαναν».

Παράλληλα η ιατροδικαστής που έκανε τη νεκροψία νεκροτομή στην Ίριδα υποστηρίζει πως οι γιατροί που παρακολουθούσαν την Τζωρτζίνα θα λύσουν το μυστήριο με τις καταθέσεις τους.

«Τρεις υποθέσεις. Τρία παιδιά σε τρία χρόνια. Επέμεινα στις αρχές ότι αν εξετάσουμε ένα ένα τα περιστατικά δεν θα οδηγούσαν στο θάνατο. Οι γιατροί πάνω από την Τζωρτζίνα ήταν κορυφαίοι. Στις καταθέσεις τους θα πρέπει να πουν ότι το παιδί δεν μπορούσε να φύγει από τη μια στιγμή στην άλλη. Ο ιατροδικαστής είναι η τελευταία τρύπα της βελόνας».

Η αμφισβήτηση από τους συναδέλφους της

Άλλοι ιατροδικαστές πάντως υποστηρίζουν πως η ερμηνεία της νεκροψίας στην Ίριδα δεν έριξε το απαραίτητο φως στην υπόθεση και δεν κινητοποίησε όπως έπρεπε τις αρχές για το θέμα

«Δυστυχώς υπήρχε μη ορθή ερμηνεία. Το πνευμονικό οίδημα και οι φωτογραφίες μαρτυρούν ότι μιλάμε για ασφυξία και μάλιστα εγκληματική ενέργεια», λέει η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη.

Μάλιστα οι φωτογραφίες της Ίριδας περνούν από εξονυχιστικό έλεηχο αυτή την φορά καθώς τα στοιχεία που εκμεταλλεύονται τώρα οι ιατροδικαστές δείχνουν να ανατρέπουν το αρχικό πόρισμα.

Πάντως η κ.Τσιόλα είχε χτυπήσει «καμπανάκι» και στον εντατικόλογο της παιδιατρικής κλινικής στο Ρίο, Ανδρέα Ηλιάδη, όταν την είχε συναντήσει…

«Πήγα και συνάντησα την κυρία Τσιόλα. Κατάλαβα ότι γνώριζε το θέμα γιατί είχε κάνει την νεκροψία στην Ίριδα. Εξέφρασα την αγωνία μου εάν υπάρχει σύνδεση των αιφνίδιων θανάτων με κάτι γονιδιακό. Μου είπε να ξεκινήσω αμέσως γονιδιακό έλεγχο», φέρεται να είπε ο Ανδρέας Ηλιάδης.

Το ερώτημα βέβαια παραμένει γιατί δεν ειδοποίησαν νωρίτερα τις αρχές για να εκφράσουν τον προβληματισμό τους καθώς ίσως να είχε σωθεί κάποιο από τα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη.

You may also like

Comments are closed.