ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ: Λογοδοτώ κάθε μέρα, με διαφάνεια και ντοκουμέντα…!

IMG 0175 e1670232993324

Ο βουλευτής Αχαΐας σχολιάζει την επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη, μιλά για το κυβερνητικό έργο αλλά και τα δικά του πεπραγμένα. Ενώ τονίζει ότι “ο κόσμος εμπιστεύεται πλειοψηφικά τη Νέα Δημοκρατία”…   

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Ο Άγγελος Τσιγκρής μιλά για πρώτη φορά μετά από χρόνια στην «Πολιτεία» απαντώντας για την επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στην Αχαΐα, για το έργο της κυβέρνησης και τη σχέση της με τους πολίτες. Απαντά όμως και για τον ίδιο. Για τον προσωπικό του αγώνα, που, όπως λέει, είναι καθημερινός και λογοδοτεί με διαφάνεια και ντοκουμέντα. Τονίζοντας ότι παλεύει κάθε μέρα αλλά ξέρει ότι μπορεί να κάνει περισσότερα…

Διαβάστε όλη την συνέντευξη του στην εφημερίδα “Αχαϊκή Πολιτεία”:

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα απάντησαν ότι η περιοδεία του Πρωθυπουργού στον νομό ήταν προεκλογική“. Κατεσάς ποιο ήταν το αποτέλεσμα, το απόσταγμα αυτής της επίσκεψης;

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Αχαΐα ήταν προγραμματισμένη από καιρό και όχι προεκλογική. Όταν ο Πρωθυπουργός επισκέπτεται κάποια περιοχή της επικράτειας, προφανώς αυτό από μόνο του αποτελεί μια ευχάριστη εξέλιξη.

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αχαΐα, δεν είχε επικοινωνιακό χαρακτήρα. Είχε ουσία. Συνδυάστηκε με την παρουσίαση 80 μεγάλων αναπτυξιακών έργων υποδομής, συνολικού προϋπολογισμού 3,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, που αλλάζουν την μορφή του νομού μας. Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού ήταν ουσιαστική και όχι επικοινωνιακή. Σε κάθε περίπτωση, ήταν ωφέλιμη για την Αχαΐα και τους πολίτες της. Για όλους τους πολίτες!

«ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ»

IMG 0152 e1670232825894

Ξέρω ότι καθημερινά έχετε επαφή με τον κόσμο. Με το χέρι στην καρδιά, λοιπόν, τι είναι αυτό που εισπράττετε ως μήνυμα απτους πολίτες; Δεν φθάνει και σε εσάς η πικρία των δυσκολιών της καθημερινότητας λόγω ακρίβειας, για παράδειγμα;

Από τις εκλογές του 2019 έχουν περάσει 3,5 χρόνια. Από την πρώτη μέρα βρίσκομαι διαρκώς δίπλα στους πολίτες της Αχαΐας και μαθαίνω τα προβλήματα άμεσα, χωρίς διαμεσολαβητές και μεσάζοντες. Έχω επιλέξει τον δύσκολο δρόμο: να είμαι διαρκώς και παντού δίπλα στους πολίτες που με εμπιστεύτηκαν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να έχω μια πληρέστερη και πιο αντικειμενική εικόνα της πραγματικότητας.

Προφανώς, μετά από σχεδόν μια τετραετία, οι πολίτες θα έχουν και κάποια παράπονα. Όλοι μας αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με την αύξηση των τιμών της ενέργειας. Όμως, οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι αυτό δεν είναι το αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής στην Ελλάδα, αλλά αποτελεί απότοκο του πολέμου στην Ουκρανία.

Όλοι μας δυσκολευτήκαμε από τα δύο χρόνια περιορισμών κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Όμως, οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι αυτό συνέβη σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο στην Ελλάδα, λόγω των κυβερνητικών επιλογών. Όλοι μας ανησυχούμε για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Όμως, οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση κάνει το καλύτερο για να προασπίσει τα εθνικά μας σύνορα σε στεριά, θάλασσα και αέρα.

Κοντολογίς, οι πολίτες στην ερώτηση ποιον εμπιστεύονται για να κυβερνήσει τον τόπο, μου απαντούν πλειοψηφικά ότι εμπιστεύονται τη Νέα Δημοκρατία. Όταν κυβερνάς θα κάνεις και λάθη. Όμως, έχουμε αποδείξει ότι αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις αστοχίες και φροντίζουμε να τις διορθώσουμε άμεσα, έχοντας πάντα μια καθαρή σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας με τους πολίτες.

Τελικά θα έχουμε νωρίτερα εθνικές κάλπες, πιστεύετε;

Η ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών, είναι προνόμιο του Πρωθυπουργού, ο οποίος σε όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις του έχει δηλώσει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Σας θυμίζω ότι από το 2020 έχουν αρχίσει τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, τα οποία έχουν διαψευστεί από την πραγματικότητα.

Η συνέπεια λόγων και έργων είναι κάτι που χαρακτηρίζει τη Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση. Προσωπικά πίστευα και πιστεύω ότι το να κρατούν το λόγο τους οι πολιτικοί, είναι προσόν. Το να κρατάς το λόγο σου, ξεχωρίζει τους πραγματικά χρήσιμους πολιτικούς, από τους πολιτικάντηδες. Είναι ο δύσκολος δρόμος προς την πολιτική καταξίωση. Όμως, είναι ο μόνος ασφαλής για τον τόπο και τους πολίτες.

ΠΩΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΕΙ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ…

IMG 0173 1

 

Αν σας ζητούσα να βαθμολογήσετε τη δική σας εκπροσώπηση του νομού στο κοινοβούλιο, με άριστα το 10 τι βαθμό θα βάζατε στον εαυτό σας και γιατί;

Είμαι ιδιαίτερα αυστηρός με τον εαυτό μου. Έχω επιλέξει να είμαι αυστηρός με εμένα και να μην εξαντλώ την αυστηρότητα μου στους άλλους.

Πάντα πίστευα ότι αν ο καθένας από εμάς γίνει καλύτερος, τελικά θα καταφέρουμε να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο.

Συνεπώς, αν βαθμολογούσα τον εαυτό μου, θα τον έκρινα αυστηρά. Έχω καταβάλει μεγάλη προσπάθεια μέχρι σήμερα, αλλά πιστεύω ότι μπορώ να κάνω και περισσότερα. Δεν έχω σταματήσει να παλεύω καθημερινά, αλλά πιστεύω ότι μπορώ να κάνω και περισσότερα. Έχω καταθέσει μέχρι σήμερα 225 Ερωτήσεις στη Βουλή, αναδεικνύοντας όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν το τόπο μας.

Προσπαθώ να έχω καθημερινή παρουσία στη Βουλή και στην Αχαΐα από άκρη σε άκρη. Λογοδοτώ κάθε εβδομάδα για τα πεπραγμένα μου, με διαφάνεια και ντοκουμέντα. Όμως, τους πολιτικούς τους βαθμολογούν οι πολίτες και μάλιστα κάθε τέσσερα χρόνια. Ο τελικός απολογισμός του έργου όλων μας, θα γίνει την ημέρα των εκλογών. Έχω εμπιστοσύνη στους συμπολίτες μου και πιστεύω στην κρίση τους την ημέρα της κάλπης.

Πού βάζει τον πήχη, για τις επόμενες εκλογές, ο Άγγελος Τσιγκρής;

Πάντα έβαζα τον πήχη ψηλά. Αυτό κάνω και σήμερα.

Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Και μια ερώτηση όχι στο Βουλευτή αλλά στον Εγκληματολόγο: Φαίνεται ότι ερχόμαστε αντιμέτωποι με όλο και περισσότερα κρούσματα βίας σόλες τις μορφές της. Γιατί; Τι φταίει; Συνετέλεσε σε αυτό και τα πρωτόγνωρα που ζήσαμε άραγε (πανδημία, καραντίνες – εγκλεισμοί κ.λπ.);

Πράγματι, η εγκληματικότητα έχει αλλάξει ποσοτικά και ποιοτικά σε όλο τον κόσμο. Ένας από τους κυριότερους παράγοντες, είναι η αλλαγή της κοινωνικής οργάνωσης αλλά και ο κοινωνικός απομονωτισμός που επιβλήθηκε οριζόντια κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τα τελευταία χρόνια καταγράφεται κάθετη αύξηση των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και διαπροσωπικής βίαιης επιθετικότητας. Όμως είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Όταν θα ισορροπήσουμε και πάλι σε ρυθμούς κοινωνικής κανονικότητας, η εγκληματικότητα θα επανέλθει στους πριν την πανδημία δείκτες της._

Από την έντυπη έκδοση της Αχαϊκής Πολιτείας:

15 1

 

You may also like

Comments are closed.