ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ – ΞΕΝΥΧΤΙΑ  ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕ ΑΛΚΟΟΛ: Ετοιμάζεται κάθοδος “τράπερ” | Επιστρατεύτηκαν κι Αθηναίοι influesers  για να τους προσελκύσουν !

Facebook
Twitter
anilikoi

– Η κατάσταση έχει αρχίσει να γίνεται και οι γονείς απευθύνουν έκκληση στην ΕΛ.ΑΣ. να παρέμβει με ελέγχους

 

 

του Αχιλλέα Ροδίτη (από εφημερίδα ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

Μαγαζιά νυχτερινής διασκέδασης γεμίζουν σε τέτοιο βαθμό με ανήλικους, σε βαθμό που ακόμα και 20χρονοι δηλώνουν στην «Πολιτεία» ότι νιώθουν… «μεγάλοι» αν βρεθούν σε αυτά τα καταστήματα. 15χρονα και 16χρονα νυχτοπερπατούν, με το αλκοόλ να δίδεται απλόχερα από τους υπευθύνους τέτοιων καταστημάτων παρότι ο Νόμος είναι σαφής και ορίζει ρητές απαγορεύσεις, ενώ η αστυνομία μοιάζει να είναι πανταχού απούσα!

 

Είναι επιβεβλημένο να αντιμετωπιστεί η κατάσταση από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές. Ειδικά μετά και το νεότερο, πιο πρόσφατο περιστατικό την περασμένη εβδομάδα, όταν το ΕΚΑΒ κλήθηκε να σπεύσει σε μαγαζί του Ρίου για διακομιδή ανηλίκων σε κατάσταση μέθης. Αδιάψευστος μάρτυρας του τι συμβαίνει σε τέτοια μαγαζιά, είναι οι φωτογραφίες και τα βίντεο, που ανεβάζουν τα ίδια τα παιδιά στα social media κι όπου κανείς βλέπει από 12χρονα έως και 17χρονα να διασκεδάζουν με ποτό στο χέρι, με την φιάλη ποτού, (συνήθως Belvedere, που είναι και της… μόδας), «μόστρα» πάνω στο τραπέζι τους!

Το πρόβλημα έχει αρχίσει να εμφανίζεται μετά την πανδημία, μέσω κάποιων «σχολικών πάρτι» που ξεκινούσαν στις 7 το βράδυ αλλά τελείωναν μεταμεσονύκτια. Μέχρι που οι ανήλικοι εξοικειώθηκαν με την διασκέδαση μετά τις 2 αλλά και με την ανεξέλεγκτη κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών! Στην αρχή, 17χρονα και 16χρονα. Μετά, 15χρονα και 14χρονα και τώρα ακόμα και 12 ετών παιδιά εισέρχονται σε συγκεκριμένα τέτοια μαγαζιά.

  • ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι αυτό ΔΕΝ αφορά το σύνολο μαγαζιών. Αντίθετα. Η πλειονότητα των επαγγελματιών εστίασης είναι αντίθετοι με αυτή την τακτική. Και οι ίδιοι απορούν που κανείς αρμόδιος δεν παρεμβαίνει και αφήνει το πρόβλημα να διογκώνεται…

 

ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΙΝΦΛΟΥΕΣΕΡΣ

ΜΕ 100 € ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ…

Μάλιστα φέτος οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από συγκεκριμένα καταστήματα έχουν ήδη προσληφθεί διάσημοι ινφλουέσερς από την Αθήνα, με… 100 ευρώ μεροκάματο έκαστος αλλά και με δωρεάν διαμονή σε πολυτελή σπίτια airbnb, καθώς κι όλα τα έξοδα μετακίνησης, Πάτρα – Αθήνα, πληρωμένα! Και όλα αυτά, προκειμένου να προωθούν τις επιχειρήσεις στα παιδιά, μέσω των social media, με στοχευμένες αναρτήσεις.

Παράλληλα, έχουν κλειστεί συμφωνίες με «επώνυμους» της σόου μπιζ, με τράπερ κι άλλους δημοφιλείς καλλιτέχνες, με σκοπό την προσέλκυση των νέων (κάτω των 18) ηλικιών… Μάλιστα το πρόγραμμα προβλέπει μπαράζ αφίξεων γνωστών τραγουδιστών κυρίως της τραπ μουσικής, μες το καλοκαίρι. Με άλλα λόγια, οι χώροι εμφάνισής τους αναμένεται να κατακλυστούν από νεαρούς, όχι πάνω από 18 χρόνων…

 

ΤΑ «ΚΟΛΠΑ» ΠΟΥ…

ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ

Από πέρυσι η «Πολιτεία» γράφει συνεχώς για το φαινόμενο των μαγαζιών νυχτερινής διασκέδασης που δουλεύουν κατά βάση με ανήλικους. Και που παρά τις απαγορεύσεις και τον ισχύοντα νόμο, με διάφορα «κόλπα» και «παραθυράκια» οι ανήλικοι όχι μόνο μπαίνουν στα μαγαζιά και διασκεδάζουν μέχρι πρωίας, αλλά καταναλώνουν ανενόχλητοι οινοπνευματώδη ποτά.

Πέρυσι το καλοκαίρι, με αφορμή το επεισόδιο άγριου καυγά έξω από κατάστημα του Ρίου, αλλά κι ένα ακόμη περιστατικό με 17χρονο κορίτσι που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, σε ημιλιπόθυμη κατάσταση λόγω μέθης, η «Πολιτεία» δημοσίευσε ρεπορτάζ με τίτλο «Γονείς ανησυχούν, παιδιά αντιδρούν» και δηλώσεις γονέων οι οποίοι παρουσίαζαν την έξαρση του φαινομένου που αφορά στα νυχτοπερπατήματα ανηλίκων και την κατανάλωση αλκοόλ, (παρά τις απαγορεύσεις).

Παραθέσαμε και τα «κόλπα» που ακολουθούνται. Στην κύρια είσοδο μπορεί και να υπάρχει πινακίδα που να αναγράφει: «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ» αλλά να μπαίνουν από πλαϊνή πόρτα.

Ή κάποια άλλη πινακίδα να γράφει: «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΠΩΛΗΣΗ ΑΛΚΟΟΛ ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ», και πράγματι να μην πωλείται ποτό σε ανήλικους στο μπαρ, αλλά να… πωλείται φιάλη ποτού σε τραπέζι το οποίο παρεμπιπτόντως είναι «κλεισμένο» στο όνομα κάποιου ενήλικου, συνήθως κάποιου 18χρονου – μπορεί να είναι και συμμαθητής των ανήλικων που μόλις ενηλικιώθηκε – κι ο οποίος δηλώνει «συνοδός» του ανήλικου ή της παρέας ανηλίκων.

Έτσι, ακόμα και σε ενδεχόμενο έλεγχο, το κατάστημα είναι καλυμμένο αφού υποτίθεται ότι πούλησε αλκοόλ στον ενήλικα!

Βέβαια ακόμα κι η περίπτωση ελέγχου έχει φροντιστεί. Αφού είναι γνωστό ότι ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο γίνονται προσλήψεις νεαρών οι οποίοι αμείβονται για να παραμένουν σε συγκεκριμένα σημεία ορισμένης απόστασης από μαγαζιά, προκειμένου να ελέγχουν τυχόν άφιξη αστυνομικών οχημάτων ώστε να ειδοποιούν μέσω ασυρμάτου τους εντός καταστήματος για να προετοιμαστούν…

 

ΤΙ ΠΟΙΝΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ

Σε κάθε υπεύθυνο διαχείρισης και λειτουργίας των χώρων της πρώτης παραγράφου του άρθρου 3 του σχετικού Νόμου, ο οποίος ανέχεται την παραβίαση των διατάξεων του άρθρου 3, επιβάλλεται πρόστιμο από πεντακόσια (500) έως δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Η υποτροπή λαμβάνεται υπόψη για το ύψος του επιβαλλόμενου προστίμου. Στην 4η υποτροπή ανακαλείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με απόφαση της αρχής, η οποία τη χορήγησε, για χρονικό διάστημα δέκα (10) ημερών. Στην 5η υποτροπή ανακαλείται οριστικά η άδεια λειτουργίας με απόφαση της αρχής η οποία τη χορήγησε.

Σε όσους πωλούν προϊόντα καπνού και αλκοόλ σε ανηλίκους ή ανέχονται παραβίαση της σχετικής διάταξης του παρόντος επιβάλλεται πρόστιμο από πεντακόσια (500) έως δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ.

Η υποτροπή λαμβάνεται υπόψη για το ύψος του επιβαλλόμενου προστίμου. Στην 4η υποτροπή ανακαλείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας με απόφαση της αρχής, η οποία τη χορήγησε, για χρονικό διάστημα δέκα (10) ημερών. Στην 5η υποτροπή ανακαλείται οριστικά η άδεια λειτουργίας με απόφαση της αρχής, η οποία χορήγησε την άδεια.

 

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.

Στην «Πολιτεία» έχουν καταφθάσει νέες φωνές διαμαρτυρίας από γονείς που λένε ότι στα σπίτια επικρατεί «χαμός» κάθε φορά που επιχειρούν να περιορίσουν τα ανήλικα παιδιά τους απ’ το να ξενυχτίσουν, φοβούμενοι έκτροπα ή το ποτό, αλλά ακόμα και τον ανεξέλεγκτο κόσμο των ναρκωτικών, ιδίως μετά την αποκάλυψη για την ύπαρξη του κυκλώματος που εξαρθρώθηκε και διακινούσε ναρκωτικά σε σχολείο!

Κι αν κάποιος σκεφθεί: «γιατί δεν απαγορεύει στο παιδί του να βγει», η απάντηση των γονέων έρχεται μέσα από την «πληρωμένη» απάντηση των παιδιών τους: «Μα, όλα τα παιδιά βγαίνουν… Θα είναι εκεί όλοι οι φίλοι μου, οι συμμαθητές μου». Χώρια το ότι επικαλούνται και τα «οργανωμένα σχολικά πάρτι», (ακόμα και την καλοκαιρινή περίοδο), που όντως διοργανώνονται προσελκύοντας νέους και νέες της ηλικίας τους.

Το ερώτημα, λοιπόν, που θέτουν οι γονείς, είναι ποιος ελέγχει τους Νόμους που ισχύουν. «Την ώρα που ελέγχονται τα πανηγύρια για ηχορύπανση – και σωστά – είναι δυνατόν να μην υπάρχει έλεγχος στην διασκέδαση ανηλίκων μεταμεσονύκτια;», αναρωτιούνται οι γονείς. Καλώντας την ΕΛ.ΑΣ. να προβεί στους ελέγχους που απαιτούνται, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το φαινόμενο μέσω της τήρησης των απαγορεύσεων που ο Νόμος ορίζει.

Έτσι, ίσως το πρόβλημα αντιμετωπιστεί εν τη γενέσει του, προτού φθάσει σε βαθμό μη αντιμετωπίσιμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους σημερινούς ανήλικους αλλά και τη νεότερη γενιά που έρχεται…

0005

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top