Άνω Λιόσια: Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στην περιοχή που πυρπολήθηκε λεωφορείο από Ρομά

Facebook
Twitter
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση της αστυνομίας στην περιοχή στα Άνω Λιόσια, όπου το βράδυ της Τετάρτης (07.12.2022) πυρπολήθηκε λεωφορείο κατά την διάρκεια επεισοδίων με Ρομά. 

Η κυκλοφορία των οχημάτων στον κεντρικό δρόμο που διατρέχει την πόλη έχει διακοπεί από το ύψος της πλατείας Κολοκοτρώνη, στη συμβολή της Παναγίας Γρηγορούσας με την οδό Κρυστάλλη, όπου δυνάμεις ΟΠΚΕ, ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, Ασφάλεια, drones, αύρες, κλούβες αλλά και Πυροσβεστικά οχήματα έχουν, κατά πληροφορίες, μπει ακόμα στα γύρω στενά.

Δείτε φωτογραφίες από το Ζεφύρι

1 2 1 %CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1 Viber 2022 12 08 11 13 13 957

Δύο άτομα δέχθηκαν χθες επίθεση στην Περιφερειακή Οδό Αιγάλεω

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έρχεται μετά τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια χθεσινής νύχτας στην Περιφερειακή Οδό Αιγάλεω. Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 11:20, ομάδα αγνώστων ακινητοποίησε φορτηγό που εκινείτο στον συγκεκριμένο δρόμο, αποβίβασαν τον 42χρονο οδηγό με τη βία και έβαλαν φωτιά στο όχημά του, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι άγνωστοι πυροβόλησαν με κυνηγετική καραμπίνα εναντίων αστυνομικών της ΟΠΚΕ που έσπευσαν στο σημείο, χωρίς όμως να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός. Ο οδηγός του οχήματος μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας για τις πρώτες βοήθειες.

Λίγο αργότερα, στις 00:30, επίσης στην Περιφερειακή Οδό Αιγάλεω, άγνωστοι ακινητοποίησαν έναν 62χρονο άνδρα και του αφαίρεσαν τον επαγγελματικό εξοπλισμό του, χρήματα και προσωπικά αντικείμενα. Ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΚΑΤ.

“Καμία ανοχή σε πράξεις βίας από τους Ρομά”

leoforeio fotia roma

Ξεκάθαρο μήνυμα στους Ρομά ότι η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί καμία πράξη βίας και ανομίας στο πλαίσιο των διαμαρτυριών για τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου από σφαίρα όπλου αστυνομικού κάτα τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης έστειλε το μεσημέρι της Πέμπτης (8/12) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Η Ελλάδα έχει νόμους και κανόνες και κανείς δεν δικαιούται να εκφεύγει αυτού του πλαισίου. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε συνθήκες χάους και ανομίας από οποιονδήποτε» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθαρίζοντας επίσης ότι «αν υπάρχουν ευθύνες (σ.σ. για τον τραυματισμό του 16χρονου) θα αποδοθούν χωρίς καμία αμφιβολία».

«Η δικαιοσύνη με τη στήριξη των αρχών διερευνά το τραγικό περιστατικό και σύντομα θα έχουμε πληρη εικόναα για να αποδθούν εκεί που πάρχουν οι δέουσες ευθύνες. Αυτό το το γεγονός δεν δικαιολογεί πράξεις βίας και ανομίας όσων θέλουν να διαμαρτυρηθούν» είπε ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Όπως η πολιτεία δεν καλύπτει όποιον υπερβαίνει τις αρμοδιότητές του, δεν μπορεί να ανεχθεί συμπεριφορές που διασαλεύουν την τάξη και νομιμότητα. Δεν θα υπάρξει η παραμικρή άνοχη σε βίαιες συμπεριφορές απέναντι στα όργανα της τάξης» κατέληξε για το θέμα των επεισοδίων από τους Ρομά ο Γιάννης Οικονόμου.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top