ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΑΝΩ ΠΟΛΗ-ΠΑΤΡΑ: Η ανάπλαση… “χορτάριασε” στ’ αρχαία…

Facebook
Twitter

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Αντί για ανασκαφές, …τσουκνίδες και αγριόχορτα κι ένα… «έχει ο Θεός»! Άλλη μια περίπτωση που σε κάνει, αναστενάζοντας, να λες: «Ελλάς το μεγαλείο σου», είναι αυτή της στασιμότητας στα έργα ανάπλασης της Άνω Πόλης της Πάτρας, σε όποια σημεία βρέθηκαν αρχαία.

Και για να ξεκαθαρίζουμε ευθύς εξ αρχής τα πράγματα, η ευθύνη καθυστερήσεων δεν βαραίνει τον Δήμο Πατρέων αλλά την Εφορεία Αρχαιοτήτων που αν και θα έπρεπε να προχωρήσει με ταχύτητα το έργο ανασκαφών, όπου χρειάζεται, είναι προφανές ότι ακολουθεί τον ρυθμό της «χελώνας» αφήνοντας τον χρόνο να κυλά ανεκμετάλλευτος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, και για τον χρόνο συνολικής ολοκλήρωσης του έργου ανάπλασης στην Άνω Πόλη, αλλά και για την ταλαιπωρία γονιών και μαθητών, αφού εκεί λειτουργούν σχολεία (3ο Δημοτικό, Δημοτικό Βρεφοκομείο κ.α.).

Αρχαια 1 1

Αρχαια 2 1

 

Αρχαία έχουν βρεθεί σε τρία διαφορετικά σημεία:

Στην είσοδο του Ωδείου, στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου κοντά στην Δεξαμενή και στον ιερό ναό των Εισοδίων.

Το μόνο όμως που έγινε ήταν να σκεπαστούν με μουσαμάδες, να περιφραχτούν τα επίμαχα σημεία, και φυσικά να σταματήσει κάθε εργασία απ’ τον εργολάβο ο οποίος έχει αναλάβει την ανάπλαση της περιοχής για λογαριασμό του Δήμου.

Η στασιμότητα μηνών, εξοργίζει κατοίκους και καταστηματάρχες που δικαίως αναρωτιούνται «πότε θα συνεχιστούν τα έργα ανάπλασης». Και εύλογα ανησυχούν μήπως αυτή η στασιμότητα κρατήσει για χρόνια, όπως έχει συμβεί σε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις (βλ. σχολείο πλ. Βουδ κλπ).

Αρχαία 3 1

 

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ;

Ο Δήμος πλήρωσε για προσωπικό, αλλά ανασκαφές δεν ξεκίνησαν

Αυτό που είχε επικαλεστεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων για τα έργα ανασκαφών που έπρεπε να είχαν ξεκινήσει, ήταν η έλλειψη προσωπικού. Ήταν κάτι που είχε δηλώσει ο τομεάρχης στο Τμήμα Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, κ. Μιχάλης Γκαζής, στο thebest, στις 28 Ιανουαρίου 2023, αναφέροντας ότι: «χωρίς προσωπικό δεν μπορούν να προχωρήσουν οι ανασκαφές άρα το επόμενο βήμα είναι σε συνεργασία με το Δήμο, που κάνει το έργο ανάπλασης, να προσληφθεί προσωπικό για να γίνει ανασκαφή».

ΚΟΡΔΑΣ Για ξάκρισμα 1

Σύμφωνα όμως με προχθεσινές δηλώσεις στην «Πολιτεία» του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Χρήστου Κορδά, ο Δήμος όχι μόνο ανταποκρίθηκε εγκρίνοντας χρηματοδότηση περίπου 24.000 ευρώ για τις ανασκαφές, αλλά το ποσό στην πορεία πολλαπλασιάστηκε.

Παρ’ όλα αυτά, ανασκαφές δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα! Επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι επιχειρήσαμε να επικοινωνήσουμε με την αρχαιολογία, δεν κατέστη όμως εφικτό να βρούμε έναν υπεύθυνο…

 

ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΠΟΣΤΑΝΙ;

Βασίλης Ζέρβας 1

 

Δικαίως μετά απ’ όλα αυτά «φωνάζουν» κάτοικοι και επαγγελματίες. Ενώ ο περιπτεράς έξω απ’ το αρχαίο ωδείο, κ. Βασίλης Ζέρβας, αντιμετωπίζει το θέμα χιουμοριστικά:

«Λέμε εδώ κάποιοι μαγαζάτορες να φτιάξουμε ένα… μποστάνι! Τουλάχιστον μην πηγαίνει χαμένος ο χώρος που έβγαλε τσουκνίδες και αγριόχορτα. Να φυτέψουμε τοματούλες, μαρούλια και μελιτζάνες…».

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

3 1 e1679296096567

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top