ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ανοίγει η αυλαία και του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου

Facebook
Twitter

Με μία από τις μεγαλύτερες αποστολές στην ιστορία της και με βάσιμες ελπίδες για διακρίσεις, η χώρα μας ρίχνεται στη μάχη του 25ου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανοιχτού στίβου στο Μόναχο (15-21/8). Τριάντα εννέα αθλητές και αθλήτριες (24 γυναίκες – 15 άνδρες) επιδιώκουν να δώσουν συνέχεια σε μια διοργάνωση όπου η Ελλάδα έχει επιτύχει σημαντικές διακρίσεις.

Οι προϋποθέσεις υπάρχουν, με αθλητές όπως ο Μίλτος Τεντόγλου, η Κατερίνα Στεφανίδη και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη που έρχονται με… φόρα και τουλάχιστον οι δύο πρώτοι αποτελούν και τα φαβορί στα αγωνίσματά τους. Ο «ασημένιος» παγκόσμιος πρωταθλητής στο μήκος, που έχει στόχο να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε πριν από τέσσερα χρόνια στο Βερολίνο, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και το απέδειξε εκτός από τους αγώνες στο Ορεγκον και στο πρόσφατο Diamond League. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του επί κοντώ, με τα τρία μετάλλια στη διοργάνωση, μπορεί στο Παγκόσμιο να κατετάγη πέμπτη, ωστόσο τα άλματά της ήταν καλά στο Diamond League και η ίδια δηλώνει αισιόδοξη πως θα επαναλάβει την προ τετραετίας πρωτιά της.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η οποία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα έφτασε μια… ανάσα από το δεύτερο ελληνικό μετάλλιο στα 35 χλμ. βάδην (μετά αυτό της Αθανασίας Τσουμελέκα το 2004) με την 4η θέση που κατέκτησε αφήνει τις δικές της υποσχέσεις.

Ο Δημήτρης Τσιάμης, με το χάλκινο μετάλλιο στο Βερολίνο 2018, θα συμμετάσχει στο έκτο Ευρωπαϊκό της καριέρας του και θα φτάσει τον Κώστα Φιλιππίδη στη σχετική λίστα των Ελλήνων με τις περισσότερες παρουσίες στη διοργάνωση.

Η Ειρήνη Βασιλείου θα χάσει την ευκαιρία να συμμετάσχει στο τρίτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της καριέρας της λόγω προβλήματος υγείας, ενώ απούσα θα είναι και η πολλά υποσχόμενη Πολυνίκη Εμμανουηλίδου.

Συνολικά η Ελλάδα έχει κατακτήσει στις προηγούμενες διοργανώσεις 29 μετάλλια (11 χρυσά, 7 ασημένια και 11 χάλκινα), με τις γυναίκες (8 χρυσά, 5 αργυρά, 5 χάλκινα) να έχουν την πρωτοκαθεδρία έναντι των ανδρών (3 χρυσά, 2 αργυρά, 6 χάλκινα).

Από τους κατόχους του τίτλου (31 συνολικά) που θα επιχειρήσουν να διατηρήσουν τα σκήπτρα τους, ξεχωρίζει αναμφίβολα η 32χρονη δισκοβόλος από την Κροατία Σάντρα Πέρκοβιτς, η οποία από το 2010 κατακτά συνεχώς το χρυσό μετάλλιο.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top