ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βιασμός 12χρονης: Έρευνα για βιασμούς από τον Ιούνιο του 2021

mana mixos 1

Ανοίγει η βεντάλια των ερευνών και επεκτείνονται τόσο στο κομμάτι που αφορά τα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία του Ηλία Μίχου όσο και τον χρονικό ορίζοντα της υπόθεσης. Τα δύο πακιστανικά κινητά που κάποιοι έδωσαν στη 12χρονη μαθήτρια ενεργοποιήθηκαν τον Ιούνιο του 2021, γεγονός που ερμηνεύεται ότι εκείνη είναι πιθανότατα η κομβική ημερομηνία που το κοριτσάκι έμπλεξε στα κυκλώματα των παιδόφιλων. Ετσι, οι αναλυτές της Ασφάλειας κάνουν βουτιά στο παρελθόν του Μίχου, τόσο στο σκέλος που αφορά τις μαρτυρίες όσο κυρίως και σε ό,τι έχει να κάνει με ηλεκτρονικά ίχνη από επαφές, αναρτήσεις, επικοινωνίες, ακόμη και τραπεζικά εμβάσματα.

Την ίδια ώρα, αρχίζει σιγά-σιγά να ξεκαθαρίζει η κόκκινη λίστα των ατόμων που μίλαγαν τηλεφωνικά με το παιδί, αφήνοντας πίσω τους ηλεκτρονικά ίχνη. Από αυτούς, τέσσερις έχουν συλληφθεί, δύο γυναίκες που οι αριθμοί των τηλεφώνων βγαίνουν στο όνομά τους φαίνεται να έμπλεξαν γιατί πούλαγαν κάρτες κινητής τηλεφωνίας και έπεσαν θύματα κλοπής, ενώ για έξι ακόμη άτομα ο ρόλος τους ερευνάται και είναι πιθανό μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να βγουν νέα εντάλματα σύλληψης. Βέβαια, το πεδίο το οποίο αποτελεί άλυτο γρίφο για τους αστυνομικούς έχει να κάνει με τις πέντε επισκέψεις της 12χρονης στον οίκο ανοχής στο Γκάζι. Υπολογίζουν οι Αρχές ότι περισσότεροι από 25 άνδρες μυημένοι στα κόλπα της παιδοφιλίας ήρθαν σε επαφή και βίασαν το κοριτσάκι, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες εναντίον τους.

Τα κινητά

Οι ερευνητές της Ασφάλειας, βασιζόμενοι στις τρεις καταθέσεις της 12χρονης, της μητέρας της και του Ηλία Μίχου, εκτιμούσαν πως το μαρτύριο της μικρής ξεκίνησε από τον Απρίλιο του 2022. Ομως, τα νεότερα στοιχεία που έφτασαν από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δίνουν νέες διαστάσεις και διευρύνουν αισθητά τον χρονικό ορίζοντα. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων διαπίστωσαν ότι οι δύο κάρτες sim που είχε τοποθετήσει το παιδί στις δύο συσκευές Redmi και iPhone ήταν μεν καρτοκινητά, πλην όμως ήταν χρεωμένα σε αλλοδαπούς. Ο ένας από το Ουζμπεκιστάν, ηλικίας 65 ετών, και ο άλλος από χώρα της Ασίας.

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι κάποιος φρόντισε να προμηθευτεί τα λεγόμενα «πακιστανικά κινητά» και να τα δώσει στη μικρή, προφανώς γιατί ήθελε να σβήσει τα ίχνη του. Το ενδεχόμενο να προσέγγισε η 12χρονη αλλοδαπούς στην Ομόνοια, να τους πήρε τα διαβατήρια και να έβγαλε στο όνομά της κινητά τηλέφωνα αποκλείστηκε λόγω της ηλικίας της – μιλάμε για μικρό παιδί. Το δεύτερο εντυπωσιακό στοιχείο που αλλάζει τα δεδομένα είναι ότι το πρώτο κινητό καρτοτηλέφωνο καταχωρίστηκε στα στοιχεία του αλλοδαπού με αρχικά Η.Μ. και ενεργοποιήθηκε στις 18 Ιουνίου του 2021. Δηλαδή, δέκα μήνες πριν το παιδί, ο Ηλίας Μίχος και η μητέρα αναφέρουν στις καταθέσεις τους ότι έγινε η μοιραία γνωριμία με τον 53χρονο βιαστή.

11102022dhmgadamix003

Ετσι, όλα δείχνουν ότι δεν μιλάμε για ένα βασανιστήριο που διήρκησε 120 ημέρες, αλλά για ένα διαρκές έγκλημα 14 μηνών, γεγονός που υποχρεώνει τους αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. να γυρίσουν τον χρόνο πίσω και να ερευνήσουν από τότε την υπόθεση.

Ενα ακόμη στοιχείο που συνηγορεί σε αυτό το ενδεχόμενο έχει να κάνει με τον τρόπο έκφρασης του μικρού κοριτσιού. Το παιδί, στα 12 χρόνια του, μιλούσε με εκφράσεις αγοραίες που κάποιοι προφανώς του τις έμαθαν, χωρίς φυσικά εκείνο να αντιλαμβάνεται λόγω της ηλικίας του τα νοήματα αυτών. Ακόμη και οι κινήσεις του, οι δικαιολογίες που έβρισκε, παρέπεμπαν σε άτομο μεγαλύτερης ηλικίας. Ολα αυτά δεν μπορούσαν να γίνουν μέσα σε 2-3 μήνες, αλλά σε πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το εφιαλτικό σενάριο, η μαθήτρια να βιαζόταν όχι από τον Μάιο του 2022, αλλά έναν χρόνο νωρίτερα, είναι πλέον ορατό.

Follow the money

Με την έρευνα να έχει περάσει στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, τις βασικές κινήσεις δεν τις έχει πλέον η Αστυνομία αλλά η 33η ανακρίτρια. Η ΕΛ.ΑΣ. και οι ειδικές υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με το οικονομικό έγκλημα είναι σε θέση να ξεσκονίσουν τα οικονομικά στοιχεία του Ηλία Μίχου. Από κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών, εμβάσματα, αγορές, ακόμη και επενδύσεις, και να δουν αν αυτά δικαιολογούνται από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Συνήθως, στα κυκλώματα παιδοφιλίας αλλά και μαστροπείας, τα μεγάλα κεφάλια ψάχνουν τρόπους για να ξεπλένουν το μαύρο χρήμα προκειμένου να μπορέσουν στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσουν σε νόμιμες δραστηριότητες. Ετσι, και σε αυτή την περίπτωση, ακολουθώντας τις διαδρομές του μαύρου χρήματος, ελπίζουν ότι θα οδηγηθούν σε απτά αποτελέσματα. Συνεργούς, κυκλώματα, πελατολόγιο, για να τους τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί.

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία και χωρίς οι έρευνες να γυρίζουν ενάμιση χρόνο πίσω, υπάρχουν περισσότεροι από 35 ύποπτοι βιαστές της μικρής. Ειδικότερα, πληροφορίες λένε ότι μέσα στη δικογραφία υπάρχουν συγκεκριμένα ονόματα, που φέρεται να μιλούσαν στα κινητά τηλέφωνα της 12χρονης και να έκλεισαν ραντεβού μαζί της. Από τη συγκεκριμένη λίστα των ατόμων έχουν συλληφθεί οι τέσσερις, ωστόσο αναφέρονται τα ονόματα και άλλων επτά, με μία όμως διευκρίνιση. Σε κάποιες περιπτώσεις, ο ύποπτος προκύπτει από τον συνδρομητή του τηλεφώνου που μπορεί όμως να μην είναι αυτός που το χρησιμοποιεί.

Για παράδειγμα, υπήρχαν τα ονόματα δύο γυναικών, εκ των οποίων η μία 32 ετών από το Αιγάλεω και η άλλη 64 ετών από την Παλλήνη. Οι συγκεκριμένες κλήθηκαν στη ΓΑΔΑ και υποστήριξαν ότι ήταν διανομείς δωρεάν sim καρτοκινητής τηλεφωνίας και τις μοίραζαν στην Ομόνοια. Οι συγκεκριμένες κάρτες, προκειμένου να ενεργοποιούνται άμεσα, ήταν αρχικά στο όνομά τους, μέχρι να γίνει η αλλαγή των στοιχείων μετά την τοποθέτηση στο τηλέφωνο του νέου χρήστη. Ομως έπεσαν θύματα κλοπής και έτσι κάποιες από τις sim βρέθηκαν στα χέρια περίεργων τύπων που τις ενεργοποίησαν χωρίς να αλλάξουν τα στοιχεία. Προφανώς για να κουκουλώνουν τις βρομοδουλειές τους.

Στη συγκεκριμένη λίστα φιγουράρουν ακόμη τα ονόματα ενός νεαρού άνδρα με τα αρχικά Τ.Α. από την Ηλιούπολη και άλλων τεσσάρων ανδρών που δεν έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως τα στοιχεία τους. Τέλος, είναι θέμα ημερών τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας, και συγκεκριμένα τα πέντε από τα οκτώ (τα δύο είναι ενήλικα και η 12χρονη έχει ήδη εξεταστεί από τους ειδικούς παιδοψυχολόγους της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων), τα οποία προσωρινά φιλοξενούνται από το «Χαμόγελο του Παιδιού», να οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ. Εκεί, στον 8ο όροφο, στο ειδικό δωμάτιο με το νούμερο 8, θα εξεταστούν από τους ειδικούς προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν υποστεί κακοποιητική συμπεριφορά. Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί το πότε θα οδηγηθούν στην Ασφάλεια, καθώς, όπως λένε οι πληροφορίες, τα αδελφάκια της 12χρονης είναι ήδη πολύ ταλαιπωρημένα ψυχικά και σε κατάσταση σοκ από το ξεσκέπασμα της ζοφερής αυτής υπόθεσης και την τροπή των πραγμάτων με την προφυλάκιση της μητέρας τους.

You may also like

Comments are closed.