ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ανοίγει και Σαββατοκύριακα το Κ.Υ. Βορείου Τομέα – Καρβέλης στην «Πολιτεία»: Μέσα στον Ιούνιο η 7ήμερη λειτουργία του κέντρου

Facebook
Twitter

Η «Πολιτεία» είχε γράψει από την καρναβαλική περίοδο πως η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Βορείου Τομέα στην Πάτρα που λειτούργησε το τελευταίο Σαββατοκύριακο για την υποδοχή περιστατικών, αποτελούσε στην ουσία σχέδιο για την μόνιμη εφαρμογή του μέτρου.

Τα θετικά αποτελέσματα εκείνου του Σαββατοκύριακου με πρώτο το γεγονός πως η λειτουργία του συγκεκριμένου Κέντρου αποφόρτισε τα δύο μεγάλα Νοσοκομεία της πόλης, οδήγησαν στην ουσία στη λήψη της τελικής απόφασης.

Έτσι λοιπόν η 6η Υγειονομική Περιφέρεια μπαίνει σε διαδικασίες επέκτασης της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Βορείου Τομέα της Πάτρας και τα Σαββατοκύριακα.

Όπως προαναφέρθηκε η απόφαση ήταν ειλημμένη εδώ και καιρό και πλέον ήρθε η ώρα να τεθεί σε εφαρμογή, ενισχύοντας την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην περιοχή μας και καλύπτοντας ένα κενό που υπήρξε στο αστικό συγκρότημα της Πάτρας.

1 3

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης έχει ήδη ζητήσει από το προσωπικό να καταρτιστεί πρόγραμμα για την 7ήμερη λειτουργία του Κέντρου Υγείας στον Άγιο Αλέξιο.

Ο κ. Καρβέλης σε δήλωσή του στην «Πολιτεία» τόνισε μεταξύ άλλων πως βρίσκονται ήδη σε πλήρη εξέλιξη όλες οι προετοιμασίες έτσι ώστε το Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα να λειτουργήσει και τα Σαββατοκύριακα. Πρόσθεσε δε πως ο νέος προγραμματισμός, άρα και η 7ήμερη λειτουργία του Κέντρου, αναμένεται να υλοποιηθεί μέσα στον Ιούνιο.

Αξίζει να αναφερθεί πως στη μάχη για να υπάρξει πλήρης κάλυψη πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην καρδιά της Πάτρας θα ριχτεί το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Βορείου και Νότιου Τομέα της Πάτρας, οι οποίοι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες.

Η ενίσχυση της λειτουργίας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της πολιτείας με στόχο να λειτουργήσει συμπληρωματικά με τις υπηρεσίες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας Υγείας για την όσο το δυνατόν καλύτερη και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του πολίτη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Αξίζει να αναφερθεί πως το Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα έχει ενισχυθεί με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και με προσωπικό ώστε να ανταποκριθεί στις σημερινές απαιτήσεις.

ΣΕ ΝΕΟ ΧΩΡΟ Η 1η ΤΟΜΥ ΠΑΤΡΑΣ

Σε νέο χώρο στεγάζεται από τις αρχές της εβδομάδας η 1η ΤΟΜΥ (που στεγαζόταν μέχρι πρότινος στην Τριών Ναυάρχων) όπου πρόσφατα πραγματοποίησε επίσκεψη ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, πρόκειται για εγκαταστάσεις που ανήκουν στην 6η ΥΠΕ (Μιαούλη 42, ισόγειο κτιρίου πρώην ΠΙΚΠΑ) οι οποίες ανακαινίστηκαν πλήρως κατόπιν εντολής του Διοικητή. Η Τ.ΟΜ.Υ Τριών Ναυάρχων είναι στελεχωμένη με ειδικευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, άρτια εξοπλισμένη και λειτουργεί από τις 07:00 π.μ. έως τις 15:00 μ.μ. Να σημειωθεί πως τον κ. Καρβέλη συνόδευε ο Διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας της 6ης ΥΠΕ Διονύσης Κουρής.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top