ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγει ο δρόμος για εξαθέσια έως κι εννιαθέσια ταξί στην Πάτρα

5 1
Με την… αναδουλειά που έχει πέσει τελευταία στις πιάτσες των ταξί της Πάτρας και με την ξέφρενη άνοδο του κόστους συντήρησης και λειτουργίας των οχημάτων, οδηγοί και ιδιοκτήτες είναι σε… μόνιμη απόγνωση, όπως έχει γράψει πολλές φορές η «Πολιτεία».

Και έτσι πέρασε μάλλον απαρατήρητη η ανακοίνωση που έγινε απ’ το υπουργείο Μεταφορών και η οποία έλεγε ότι είναι ήδη στο στάδιο της υλοποίησης το πιλοτικό πρόγραμμα μετατροπής των ταξί σε 6θέσια και 9θέσια.

Η αρχή έχει ήδη γίνει απ’ την Περιφέρεια Νοτίου Αιγίου όπου, μάλιστα, προ ημερών ο εκεί περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος δημοσίευσε τη σχετική πρόσκληση προς τους ιδιοκτήτες ταξί με έδρα εντός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «που επιθυμούν την αντικατάσταση ΕΔΧ ΤΑΞΙ αυτοκινήτων με επιβατικά οχήματα έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων», ώστε να υποβάλουν τη σχετική αίτηση.

Και μάλιστα, επ’ αυτού, υπήρξε και δήλωση απ’ τον υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο ο οποίος, μεταξύ άλλων, είπε ότι «με ικανοποίηση παρακολουθούμε την ταχεία πρόοδο της εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος μετατροπής των ταξί σε εξαθέσια και εννιαθέσια στο Νότιο Αιγαίο, μόλις λίγους μήνες μετά την ψήφιση του νόμου που προβλέπει τη σχετική δυνατότητα».

Και ο κ. Παπαδόπουλος αποσαφηνίζει ότι «πρόθεσή μας είναι η επέκταση αυτού του προγράμματος και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπου το επιθυμούν οι αυτοκινητιστές, όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα και άλλες περιοχές».

Κατά το υπουργείο δε, με αυτό τον τρόπο ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των αυτοκινητιστών «με τους εκπροσώπους των οποίων βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία, γνωρίζουμε τα προβλήματά τους και συνεργαζόμαστε με σκοπό την αντιμετώπιση των προκλήσεων του κλάδου και φυσικά, την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επιβάτες».

You may also like

Comments are closed.