ΚΟΣΜΟΣ

Ανοίγει τα χαρτιά του ο Μάριο Ντράγκι – Το απόγευμα η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

draghi reuters 4 768x480 1

Το πρωί της Τετάρτης 20/07/2022 θα μιλήσει στην ιταλική Γερουσία ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι.Το απόγευμα θα ξεκινήσει η διαδικασία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί, με την ανακοίνωση του αποτελέσματος, γύρω στις 7.30.

Με την ομιλία του αυτή, ο Μάριο Ντράγκι αναμένεται να κάνει γνωστό αν εννοεί να παραμείνει στην πρωθυπουργία, ή να παραιτηθεί οριστικά. Γύρω στις 11, θα ξεκινήσουν οι τοποθετήσεις των διαφόρων εκπροσώπων των κομμάτων.

Την Πέμπτη το πρωί, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός αναμένεται να παρέμβει στην Βουλή, εκτός και αν επιλέξει να αποστείλει την ίδια, ακριβώς, ομιλία της Γερουσίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και η Βουλή θα πρέπει να εκφράσει, με ψήφο εμπιστοσύνης, την αποδοκιμασία ή την στήριξη της πολυκομματικής κυβέρνησης της Ρώμης.

Είναι σαφές, όμως, ότι η καθοριστικής σημασίας ημέρα είναι η αυριανή: τόσο λόγω του ότι ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης θα κάνει γνωστή την οριστική βούλησή του, όσο και επειδή στη Γερουσία η κυβέρνηση χαίρει, ούτως ή άλλως, μιας πιο περιορισμένης στήριξης.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ