ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΥΡΙΑΚΕΣ: Η Περιφέρεια θα το αποφασίσει, αλλά οι έμποροι δεν είναι και τόσο “ζεστοί”

photo 2022 11 27 14 28 44 3

Διαφωνεί ο Εμπορικός Σύλλογος και το προεδρείο του, σχετικά με το ενδεχόμενο του ανοίγματος των εμπορικών μαγαζιών της Πάτρας τις Κυριακές, κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν του καλοκαιριού, δηλαδή από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο.

Το όλο θέμα έχει δημιουργηθεί από την σχετική πρόταση των αρμόδιων υπουργείων και την απόφαση θα την πάρει η Περιφέρεια της κάθε περιοχής, καλώντας σε σύσκεψη και συζητήσεις τους εμπλεκόμενους φορείς.

Το σκεπτικό του ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές έχει σαν βάση του την ενίσχυση της κάθε τοπικής αγοράς την τουριστική περίοδο και ταυτόχρονα την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Ωστόσο, σύμφωνα με το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου, δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να ανοίγουν τα μαγαζιά της Πάτρας τις Κυριακές τα καλοκαίρια αφού η πόλη δεν θεωρείται τουριστικός προορισμός και δεν έχει τόσους επισκέπτες όπως άλλες περιοχές.

Άλλωστε, τα μεγάλα αστικά κέντρα δεν θεωρούνται τουριστικοί προορισμοί πάντα με βάση το σκεπτικό των εμπόρων, ενώ αν θέλει η Πάτρα να μπορέσει να γίνει ένας πόλος έλξης τουριστών θα πρέπει πρώτα να κάνει άλλα πράγματα πιο σημαντικά πάνω σε αυτή τη βάση και ύστερα να ανοίξουν τα μαγαζιά τις Κυριακές.

Από την άλλη βέβαια έχει παρατηρηθεί από αρκετούς τις Κυριακές του καλοκαιριού, όταν η πόλη είναι άδεια από κόσμο και κίνηση, να κυκλοφορούν ομάδες τουριστών σε διάφορα σημεία της Πάτρας.

You may also like

Comments are closed.