Άνοιγμα στην αγορά εργασίας για τα άτομα με αναπηρία: Μια ελπιδοφόρα πρωτοβουλία στην Πάτρα

Ένα σημαντικό βήμα για την έμπρακτη ενίσχυση της απασχόλησης των ατόμων με αναπηρία σημειώθηκε στην Πάτρα, με τη διοργάνωση μιας ιδιαίτερα επιτυχημένης ενημερωτικής ημερίδας την Πέμπτη 30 Απριλίου. Το Info Day, που πραγματοποιήθηκε από την Co2gether σε συνεργασία με την Π.ΟΜ.Α.μεΑ. και την ΑΧ.ΕΠ.ΑΝ., έθεσε στο επίκεντρο το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία και τη δημιουργία πραγματικών επαγγελματικών ευκαιριών.

Η δράση είχε ως βασικό στόχο την ουσιαστική διασύνδεση των ατόμων με αναπηρία με την αγορά εργασίας, μέσα από ένα ανοιχτό και συμμετοχικό περιβάλλον διαλόγου και επαγγελματικής ενδυνάμωσης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, περισσότερα από 25 άτομα με αναπηρία ήρθαν σε άμεση επαφή με 10 επιχειρήσεις που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την πρόσληψή τους, ενώ πραγματοποιήθηκαν και επιτόπιες συνεντεύξεις, δημιουργώντας απτές προοπτικές απασχόλησης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενημέρωση γύρω από τα εργασιακά δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και την προώθηση της ισότητας στον χώρο εργασίας. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Τάκης Παπαδόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας & Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας, η κα Γωγώ Γαλάνη, Σύμβουλος Εργοδοτών της ΔΥΠΑ, καθώς και εκπρόσωποι των εταίρων του προγράμματος: ο κ. Αντώνης Χαροκόπος (Πρόεδρος Π.ΟΜ.Α.μεΑ.), ο κ. Δημήτρης Καραγιάννης (Διευθυντής ΑΧ.ΕΠ.ΑΝ), και η κ. Μαρία Ζαφειροπούλου (ιδρύτρια Co2gether).

Παράλληλα, ο κ. Δημήτρης Αγγελόπουλος, οικονομολόγος και σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού, πραγματοποίησε διαδραστική παρουσίαση, ενισχύοντας τη συμβουλευτική και πρακτική διάσταση της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου PR.O.GR.E.S.S. («Προώθηση Ευκαιριών, Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης για Κοινωνική Επιτυχία»), το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Interreg VI-A Ελλάδα–Ιταλία 2021-2027. Το έργο στοχεύει:

  • στην ενημέρωση και ενδυνάμωση των ατόμων με αναπηρία σχετικά με τα εργασιακά τους δικαιώματα.
  • στην εκπαίδευση των επιχειρήσεων σε θέματα συμπερίληψης.
  • στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας γύρω από τη διαφορετικότητα.
  • στη δημιουργία πραγματικών ευκαιριών απασχόλησης για 15 άτομα στην Πάτρα και 15 άτομα στη Νότια Ιταλία.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα προς τη διασύνδεση των ατόμων με αναπηρία με την αγορά εργασίας, συμβάλλοντας ενεργά στη διαμόρφωση μιας πιο συμπεριληπτικής και δίκαιης κοινωνίας, χωρίς αποκλεισμούς.

Ροή Ειδήσεων

Οι ειδησεις σημερα
spot_img

Δείτε επίσης

Σχετικο περιεχομενο