ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ανοίγουν» 2.000 νέες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο από τον Αύγουστο

programma koinofelous ergasias
Ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις στον δημόσιο τομέα περίπου 2.000 ανέργων ειδικών κατηγοριών που υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του Ν. 2643/1998 (Άτομα με αναπηρία και συγγενείς τους, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, τέκνα Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, παιδιά Αναπήρων Πολέμου).

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης υπέγραψε την απόφαση που καθορίζει τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι καθώς και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν εφόσον επιθυμούν να υποβάλουν υποψηφιότητα για διορισμό σε θέσεις εργασίας δημοσίων υπηρεσιών μέσω των προκηρύξεων του νόμου αυτού.

Επόμενο βήμα είναι η έκδοση και δημοσίευση –έως το τέλος Αυγούστου- των 14 προκηρύξεων ανά την επικράτεια, από τις κατά τόπο αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

Οι περίπου 2.000 θέσεις που θα προκηρυχθούν έχουν παρακρατηθεί με υπουργικές αποφάσεις από το σύνολο των θέσεων που έχουν εγκριθεί για στελέχωση δημόσιων υπηρεσιών, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου που προσλαμβάνουν προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ. Σημειώνεται ότι οι τελευταίες αντίστοιχες προκηρύξεις είχαν εκδοθεί το Δεκέμβριο του 2014.

Με τον τρόπο αυτό, επιλύεται μια πολυετής εκκρεμότητα σε σχέση με τα προστατευόμενα πρόσωπα του Ν. 2643/1998 και εκπληρώνεται η δέσμευση που είχε αναλάβει ο κ. Χατζηδάκης απέναντι στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜΕΑ) για «ξεμπλοκάρισμα» των απαραίτητων διαδικασιών.

Σε ό,τι αφορά τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα, οι υποψήφιοι παραπέμπονται μέσω των προκηρύξεων του Ν. 2643/1998 στην αντίστοιχη προς κάθε θέση προκήρυξη του ΑΣΕΠ που έχει ήδη εκδοθεί. Οι θέσεις αφορούν σε διάφορους κλάδους/ειδικότητες και σε όλες τις κατηγορίες εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακή, Τεχνολογική, Δευτεροβάθμια, Υποχρεωτική)

Οι θέσεις εργασίας κατανέμονται ανά κατηγορία προστασίας ως εξής:

  • ΑμεΑ: 500 θέσεις
  • Συγγενείς ΑμεΑ: 200 θέσεις
  • Πολύτεκνοι: 390 θέσεις
  • Τρίτεκνοι: 530 θέσεις
  • Τέκνα Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης: 250 θέσεις
  • Τέκνα Αναπήρων Πολέμου: 220 θέσεις

Μετά τη δημοσιοποίηση των προκηρύξεων, θα δοθεί ικανό χρονικό διάστημα για την υποβολή των αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών. Η υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων θα γίνει ηλεκτρονικά, αποκλειστικά στην πλατφόρμα 2643.yeka.gr του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ενώ τα δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατεθούν ή να αποσταλούν ταχυδρομικά στις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

You may also like

Comments are closed.