ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγουν τα γυμναστήρια από Δευτέρα – Μειώνεται η τηλεργασία στο 25%

gymnasthria
Aνοίγουν από τη Δευτέρα με το εγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο τα γυμναστήρια, όπως ανακοίνωσε ο κ.Χαρδαλιάς, ενώ η τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μειώνεται στο 25%.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπεραμύνθηκε των αποφάσεων που ελήφθησαν από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων όσον αφορά στη μουσική στην εστίαση και τόνισε πως δεν είναι απόφαση της κυβέρνησης αλλά το λένε έρευνες και επιδημιολόγοι, “διότι η μουσική μας αναγκάζει να μιλάμε πιο δυνατά’.

Σε σχέση με τα γυμναστήρια θα ανακοινωθούν κάποιες αλλαγές τις επόμενες ώρες στο πρωτόκολλο, σε σχέση με συγκεκριμένους τύπους ασκήσεων, κατά τις όποιες δεν είναι δυνατή η χρήση μάσκας. Όπως δήλωσε στο ertnews.gr, o γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Γυμναστηρίων, Δώρος Κλεοβούλου, δεν είναι ορθό επιστημονικά να εμποδίζουμε την αναπνευστική οδό του ατόμου που κάνει γυμναστική, ακόμα και με μονή μάσκα.

Επίσης, αποφασίστηκε η χρήση των γηπέδων 5×5 και γηπέδων μπάσκετ σε υπαίθρους χώρους από 31 Μαΐου, από ερασιτέχνες αθλούμενους και μόνο και προϋποθέσεις που ισχύουν για τους επαγγελματίες αθλητές, όπως τα self test.

Aκόμα ανακοινώθηκαν τα εξής μέτρα:

  • Από την 1η Ιουνίου επιτρέπονται οι αθλητικές οργανώσεις εκτός σταδίων έως 300 άτομα με μπλοκ ανά 50 άτομα χωρίς απονομές, χωρίς θεατές και με χρήση μάσκας.
  • Οι εκλογές και οι εκλογοαπολογιστικές συνεδριάσεις θα μπορούν να γίνονται διά ζώσης, εάν τα μέλη δεν ξεπερνούν τα 150.
  • Επιτρέπεται η διενέργεια μαθημάτων θεωρητικής εκπαίδευσης και πιστοποιητικών και θεωρητικών εξετάσεων.

Επιπλέον ανακοίνωσε την λειτουργία νέας e-υπηρεσίας για την παρακολούθηση της πανδημίας, από τους πολίτες.  Συγκεκριμένα, όπως είπε από τις 31 Μαΐου στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr και στην ιστοσελίδα της Πολιτικής Προστασίας ο κάθε πολίτης θα μπορεί να παρακολουθεί συγκεκριμένους δείκτες αναφορικά με την πορεία της πανδημίας.

 

You may also like

Comments are closed.