ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

“Ανοίγουν πόρτες” στο κοινό τα Οινοποιεία Αιγίου και Καλαβρύτων – Με οικοδεσπότη τον Ηλία Μαμαλάκη

Facebook
Twitter
Παρουσία του δημοφιλή και πολύ αγαπητού Ηλία Μαμαλάκη πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο, σε Αίγιο και Καλάβρυτα, η δράση «Ανοιχτές Πόρτες – Ανοιχτές Κουζίνες» που διοργανώνεται από το Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια και στηρίζεται από τον Δήμο Καλαβρύτων και το Επιμελητήριο Αχαΐας και εξ αφορμής ανοίγουν τα Οινοποιεία της περιοχής τις πόρτες του στο κοινό.

 

open doors graph

 

«Τα Οινοποιεία θα περιμένουν το κοινό για να δοκιμάσει ένα ποτήρι κρασί, να περιηγηθεί στα κελάρια, αλλά και να ακούσει ιστορίες» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Προσθέτοντας:

Ο μαγευτικός Ηλίας Μαμαλάκης ανεβαίνει στην κορυφή του Χελμού, ανάβει φωτιά, στέλνει «μηνύματα καπνού» και ανταλλάσσει δημιουργικές μαγειρικές με τη σπουδαία Ελληνίδα μαγείρισσα Κων/να Βούλγαρη Κοντεσοπούλου που θα του απαντά από την παραλία της Πούντας στην Αιγιάλεια ( έξοδος 20 της Ολυμπίας Οδού).

Εσάς που  θα έλθετε στην Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα αυτό το διήμερο 28 & 29 Μαΐου, τα ανοιχτά επισκέψιμα οινοποιεία σας περιμένουν  για να δοκιμάσετε ένα ποτήρι κρασί και να πείτε ή να ακούσετε ιστορίες , μοιραζόμενοι  γνώσεις και εμπειρίες,  καθώς θα περιηγείστε στα κελάρια τους.

Θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ζωντανά τον Ηλία Μαμαλάκη και την Κων/να Βούλγαρη Κοντεσοπούλου να μαγειρεύουν αλλά και να γευτείτε τα πιάτα των εστιατορίων –μελών του Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια απολαμβάνοντας τα υπέροχα κρασιά των Πλαγιών της Αιγιάλειας και παίρνοντας μαζί σας ,ως δώρο, ένα ίδιο ή ανάλογο εμφιαλωμένο κρασί με αυτό που θα πιείτε, χάρις στην δράση του Δικτύου 1+1.

PHOTO 1

Η περιοχή της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων, από τις ομορφότερες αμπελουργικές ζώνες του κόσμου, γεμάτη αντιθέσεις και όμορφα τοπία που κόβουν την ανάσα, παράγει το σύνολο των προϊόντων της Μεσογειακής διατροφής στην άριστη ποιότητά τους: Ψάρια Κορινθιακού, ελαιόλαδο, εσπεριδοειδή, σταφίδα, οίνους ΠΟΠ και ΠΓΕ, φέτα ΠΟΠ Καλαβρύτων, ζυμαρικά, όσπρια,, κατσικάκια και αρνιά που βόσκουν γύρω από τα περιφραγμένα ή όχι αμπέλια. Ανακαλύψτε τα!

Το Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια αριθμώντας σχεδόν 50 μέλη – επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων τα 12 οινοποιεία της Αιγιάλειας, εστιατόρια, ξενώνες και μεταποιητικές μονάδες της περιοχής της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων, συμμετέχει για πρώτη φορά στις «Ανοιχτές Πόρτες»!! Πολλαπλές εκδηλώσεις όπως υπαίθριες κουζίνες στημένες από το κύμα της θάλασσας μέχρι τις  κορυφές  του Χελμού, επισκέψεις σε οινοποιεία, και ενέργειες σε τοπικά εστιατόρια θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 28 και 29 Μαΐου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπαίθριες κουζίνες, τα επισκέψιμα οινοποιεία και τα εστιατόρια που συμμετέχουν επισκεφθείτε το:

https://www.facebook.com/diktio.poiotitas.oinoxeneia

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top