ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Άνοιξαν οι χερσαίες πύλες της χώρας – Τι ισχύει για τους ταξιδιώτες

Facebook
Twitter
Άνοιξαν οι χερσαίες πύλες της χώρας, μετά και την δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που είναι σε ισχύ έως τις 8 Ιουλίου.

Σε εικοσιτετράωρη βάση λειτουργούν οι συνοριακοί σταθμοί Προμαχώνα, Ορμενίου, Νυμφαίας, Ευζώνων, Νίκης, Δοϊράνης, Καστανιών, Κήπων, Κρυσταλλοπηγής, Κακαβιάς και Εξοχής, ενώ ο συνοριακός σταθμός  Μαυροματίου, λειτουργεί από τις 8:00 έως τις 16:00 με ανώτατο όριο τα διακόσια πενήντα (250) άτομα ημερησίως.

Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη χώρα, συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form),  με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα πριν από την άφιξή τους στη χώρα. Η απόδειξη συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας PLF, που αποστέλλεται αυτόματα με ηλεκτρονικό μήνυμα στον επιβάτη από το σύστημα, θεωρείται αναγκαίο ταξιδιωτικό έγγραφο.

Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα από 12 ετών και πάνω, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη χώρα, οφείλουν να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων ημερών τον εμβολιασμό για COVID-19 και να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR για κορoνοϊό ή με rapid test εντός των τελευταίων 72 ωρών. Εναλλακτικά, οι ταξιδιώτες προς την Ελλάδα δύνανται να φέρουν, σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή, Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19, στο οποίο περιέχονται πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό ή το αποτέλεσμα του τελευταίου ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) ή εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR για τον κορονοϊό COVID-19, ή τη νόσηση από τον κορονοϊό.

Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη Χώρα, υπόκεινται σε δειγματοληπτικό εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR ή έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού(rapid test) και παραμένουν σε χώρο της πύλης εισόδου, μέχρι την έκδοση του αποτελέσματος του ελέγχου.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top