ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Συγκλονίζει η ιστορία ζευγαριού από την Πάτρα – “Κράταγα τα έντερα μου με τα χέρια μου”

Καταγραφή 2
Η ιστορία του ζευγαριού από την Πάτρα συγκλονίζει. Σήμερα το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο θα εκδικαζόταν η υπόθεσή τους με κατηγορούμενους γιατρούς Νοσοκομείου.

Το ζευγάρι, μίλησε στην εφημερίδα «Πολιτεία» και περιέγραψε όλα όσα είχαν συμβεί μετά τον Σεπτέμβριο του 2017! Δεν επιθυμούν δημοσιοποίηση των ονομάτων τους, κάτι που θα κάνουν σε δεύτερο χρόνο, και αφού εκδικαστεί η μήνυσή τους:

«Το 2017 το μήνα Σεπτέμβριο μπήκα στο νοσοκομείο για να γεννήσω με καισαρική τομή. Όλα ήταν καλά, βγήκε ένα υγιέστατο παιδάκι και μέχρι την ημέρα που θα έπαιρνα εξιτήριο νόμιζα ότι όλα ήταν φυσιολογικά. Βγαίνοντας από το νοσοκομείο και φτάνοντας στο σπίτι της πεθεράς μου όλα ήταν καλά. Επέλεξα να μείνω στην πεθερά μου και όχι στην οικία μου έτσι ώστε να έχω μία βοήθεια και εκεί ξεκίνησε ο Γολγοθάς μου. Την ίδια ημέρα το απόγευμα διέκρινα στην τομή της καισαρικής μαζί με τον άντρα μου κάποια υγρά και φυσικά αμέσως με πήρε και με πήγε στο νοσοκομείο.

«ΟΛΑ ΚΑΛΑ» ΤΗΣ ΕΙΠΑΝ

Με εξέτασαν, ενημέρωσαν και τον γιατρό μου, μου είπαν πως δεν έχω τίποτα και πως μπορούσα  να πάω σπίτι μου. Μας καθησύχασαν… όμως την επόμενη μέρα η τομή συνέχιζε και έβγαζε πιο πολλά υγρά! Όπως ήταν φυσικό  πήγαμε εκ νέου στο νοσοκομείο και έγινε ακριβώς πάλι τα ίδιο! Και πάλι μας καθησύχασαν μας άλλαξαν γάζα και μας ξαναέδιωξαν, όμως η τομή συνέχισε και για τρίτη μέρα να βγάζει υγρά! Βρέθηκα και πάλι στο Νοσοκομείο για 3η συνεχόμενη ημέρα. Με καθησύχασαν και μου είπαν ότι δεν είναι κάτι σοβαρό! Φτάνοντας στο σπίτι και ενώ ξεκουραζόμουν στον καναπέ το μεσημέρι… νιώθω κάτι ότι με τραβάει και μέχρι να φωνάξω τον άντρα μου και την πεθερά μου και τους υπόλοιπους που ήσαν εκείνη την στιγμή στο σπίτι, έχει ανοίξει η καισαρική και έχω πιάσει τα έντερα μου στο χέρι μου χάνω τις αισθήσεις μου και νιώθω τα όργανα μου να ξεκολλάνε από μέσα μου.

ΨΑΧΝΕΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ…

Πέθανα στην κυριολεξία, νόμιζα πως ήμουν στον άλλον κόσμο. Αμέσως καλέσαμε το ασθενοφόρο. Έφθασε επί τόπου κινητή μονάδα και με παρέλαβε, με μετέφεραν στο νοσοκομείο και μετά από λίγο με έβαλαν στο  χειρουργείο. Δηλαδή μέσα σε μία εβδομάδα έγιναν δύο χειρουργεία στην ίδια τομή. Στην κυριολεξία ζω από θαύμα»!

Όπως δηλώνει η γυναίκα στην «Πολιτεία» από εκείνη την ημέρα άλλαξαν τα πάντα στην ζωή της! «Προσπαθώ να δικαιωθώ και να λάμψει η αλήθεια…! Για να τιμωρηθεί ο κάθε υπεύθυνος πού ενεπλάκη σε όλο αυτό το μαρτύριο που έζησα…! Και όλο αυτό το κάνω για τον λόγο να μη βρεθεί καμία μητέρα στη θέση μου και να περάσει αυτό που περνάω και εγώ μέχρι σήμερα…» καταλήγει η μητέρα μιλώντας στην «Πολιτεία».

TΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΣΠΛΑΧΝΩΣΗ

Σύμφωνα με τους χειρουργούς η εκσπλάχνωση είναι μερική ή πλήρης διάνοιξη μίας ή περισσότερων στιβάδων του χειρουργικού τραύματος! Η πλήρης διάσπαση όλων των στιβάδων και η προβολή των σπλάχνων ονομάζεται εκσπλάχνωση. Υπάρχει σειρά τοπικών και γενικών παραγόντων που μπορούν να οδηγήσουν σε εκσπλάχνωση. Η διάσπαση επισυμβαίνει μεταξύ 5ης και 10ης μετεγχειρητικής ημέρας. Η αντιμετώπισή της εξαρτάται από τη έκτασή της και από τη γενική κατάσταση του ασθενούς και είναι είτε συντηρητική με περιποίηση του τραύματος και σύγκλεισή του κατά δεύτερο σκοπό, είτε χειρουργική με επιμελή καθαρισμό και επανασυρραφή του τραύματος. Η συμπτωματολογία της εκσπλάχνωσης είναι θορυβώδης (παρουσία εντερικών ελίκων εκτός περιτοναϊκής κοιλότητας) και αντιμετωπίζεται χειρουργικά με επανασυρραφή του τραύματος.

Κ. Φλαμής

You may also like

Comments are closed.