ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αντιδράσεις για τον αποκλεισμό του προέδρου των παραολυμπιονικών

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ
Σε εγκαίνια αθλητικών εγκαταστάσεων οι διοργανωτές παρέλειψαν να κάνουν το αυτονόητο.

Ενώ προσκάλεσαν τον πρόεδρο της παραολυμπιακής επιτροπής, δεν τοποθέτησαν ράμπα για να ανέβει ο άνθρωπος στην εξέδρα με αποτέλεσμα οι παρευρισκόμενοι να αντικρίσουν το εντελώς άκομψο θέαμα, αξιωματούχοι και εκπρόσωποι της εκκλησίας να στέκονται κανονικά πάνω στο βάθρο και από κάτω στην άμμο ο κ. Καπελλάκης σε αναπηρικό καροτσάκι.

Εικόνες αποκλεισμού, εικόνες που πληγώνουν…

Ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Καπελλάκης, καθισμένος στο αναπηρικό καροτσάκι, στέκεται κάτω από το βάθρο την ώρα που οι κληρικοί, οι αξιωματούχοι και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, εγκαινιάζουν αθλητικές εγκαταστάσεις στο Ηράκλειο της Κρήτης, από την υπερυψωμένη εξέδρα.

Ο αγιασμός χώρου άθλησης και για άτομα με αναπηρίες, επισκιάστηκε από την παράλειψη των διοργανωτών να κάνουν το αυτονόητο. Την τοποθέτηση ράμπας για την πρόσβαση ενός παραολυμπιονίκη που έχει προσκληθεί ως μέλος των επισήμων για την τελετή των εγκαινίων. Μία συμβολική εικόνα – γροθιά στο στομάχι – για την ανοχή στην περιθωριοποίηση και τον αποκλεισμό των ατόμων με αναπηρία που ένιωσαν ξανά απογοήτευση και εγκατάλειψη

Ο Λευτέρης Αυγενάκης μέσω τον social media πήρε άμεση και ξεκάθαρη θέση τονίζοντας πως επρόκειτο για λάθος ενώ δεσμεύτηκε να μην επαναληφθεί.

Παρά το ατυχές συμβάν, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής δήλωσε ευγνώμων κι ευχαρίστησε τον υφυπουργό για τη βοήθεια και τη στήριξη που έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια στους αθλητές με αναπηρία.

Οι εν λόγω φωτογραφίες, ωστόσο, έκαναν τον γύρο του διαδικτύου με τους χρήστες να εκφράζουν την απογοήτευσή τους και να σχολιάζουν πως το συγκεκριμένο συμβάν αποτελεί καθημερινότητα της ζωής των ατόμων με αναπηρία στη χώρα μας.

You may also like

Comments are closed.