ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδρούν οι καταστηματάρχες στα Βραχνέικα για τα αντλιοστάσια

adliostasia
Εξώδικο κατά της ΔΕΥΑ Πατρών για την ανέγερση αντλιοστασίων στα Βραχνέικα έστειλαν 17 καταστηματάρχες της περιοχής.

Όπως υποστηρίζουν, τα αντλιοστάσια αυτά θα οδηγήσουν στην καταστροφή του αιγιαλού, καθώς θα συγκεντρώνουν λύματα και  θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στα μαγαζιά τους.

Ως εκ τούτου, ζητούν την κατεδάφιση των δύο κτισμάτων που έχουν ήδη ανεγερθεί και την δημιουργία μιας άλλης μελέτης που να προβλέπει την υπογειοποίηση των αντλιοστασίων αυτών. Αρχικά μάλιστα πίστευαν ότι αυτά τα αντλιοστάσια θα είναι υπόγεια και για αυτό δεν είχαν φέρει αντιρρήσεις. Ωστόσο, στην πράξη είδαν περί τίνος πρόκειται.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος των 17 καταστηματαρχών που συνυπογράφουν το εξώδικο Κώστας Κρεμμύδας, μιλώντας στην εφημερίδα τα Νέα, ξεκαθαρίζει ότι:

«Για τους εντολείς μου το ζητούμενο είναι ασχέτως λαθών, αδειών και υπαιτιότητας, η άμεση αποκατάσταση των έργων οδοποιίας, η άμεση καθαίρεση των κτισμάτων και η πλήρης υπογειοποίηση των αντλιοστασίων».

«Ελέγξαμε και άλλους δήμους και καταλήξαμε ότι τέτοιο πράγμα μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει πουθενά στην Ελλάδα. Σκεφτείτε να βλέπει κάποιος κτίσματα τεραστίων διαστάσεων μέσα στη θάλασσα και να ξέρει ότι συλλέγουν λύματα. Καταλαβαίνετε ότι δεν θα πλησιάσει κανείς», προσθέτει.

Εκτός από όλα αυτά, η τοπική κοινωνία ανησυχεί και για την όχληση από τον θόρυβο των αντλιών, ενώ οι επιχειρηματίες θεωρούν ότι η ύπαρξη  έργου επεξεργασίας λυμάτων, ακριβώς δίπλα από τα τραπέζια όπου οι επισκέπτες της περιοχής θα τρώνε και θα κολυμπούν θα καταστρέψει τη δουλειά τους.

Από την πλευρά της πάντως, η διοίκηση της ΔΕΥΑΠ κάνει λόγο για έργο νόμιμο το οποίο θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα λειτουργήσει ευεργετικά στο θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής.

Θυμίζουμε ότι η μελέτη που βρήκε ο δήμος για την εκτέλεση του έργου της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου, περιλαμβάνει τη δημιουργία τριών αντλιοστασίων, δύο στην παραλιακή ζώνη των Βραχνεΐκων και ενός σε αυτή των Ροϊτίκων.

You may also like

Comments are closed.