ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Αντιδρούν οι Πομάκοι στην σημερινή (30/5) επίσκεψη Τσαβούσογλου – «Είσαι ανεπιθύμητος»

tsavousoglou tourkia
Επί ποδός είναι η Ελληνική Αστυνομία, για την σημερινή (30/05/2021) ιδιωτική επίσκεψη του Τούρκου υπουργού των Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Κομοτηνή.


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Τσαβούσογλου, θα αφιχθεί αύριο το πρωί στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και αμέσως μετά οδικώς θα φτάσει στην Κομοτηνή.

Θα επισκεφθεί το Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή  και το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο (Τζελάλ Μπαγιάρ), ενώ θα ακολουθήσει γεύμα με αιρετούς και άλλα στελέχη της Μειονότητας, στον οικισμό Θάμνα.

Αμέσως μετά θα αναχωρήσει για την Αθήνα, χωρίς να πάει προς την Ξάνθη, καθώς θα του παραθέσει επίσημο δείπνο ο Έλληνας Υπουργός των Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων , χαρακτήρισε τον κ. Τσαβούσογλου, “ανεπιθύμητο” και ίσως γι’ αυτό να ακυρώθηκε η επίσκεψη του στην ορεινή Ξάνθη, όπου βρίσκονται από Πομακοχώρια.

Σε σχετική ανάρτησή τους μεταξύ άλλων αναφέρουν:

«Εμείς όταν πεθαίναμε για αυτά τα εδάφη τουρκικά δεν ξέραμε, τώρα δεν ξέρουμε την μητρική μας γλώσσα.

Τις τελευταίες δεκαετίες οι Πομάκοι και οι Ρομά της Θράκης υφίστανται μια πολιτισμική και γλωσσική γενοκτονία, από εγκάθετους της Τουρκίας.

Σύλλογοι, ομάδες ανθρώπων ακόμα και ατομικά πολλές φορές προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να αποτρέψουμε την εις βάρος μας πολιτισμική και γλωσσική γενοκτονία και παλεύουμε για το αυτονόητο, προσπαθούμε να αποδείξουμε το αυτονόητο, το ότι δεν είμαστε ελέφαντες δηλαδή!

Ακούμε καιρό τώρα από τρίτες χώρες χωρίς να τους πέφτει λόγος να θέτουν ζητήματα «τουρκικής μειονότητας». Η μειονότητα είναι μια και έχει καθοριστεί από την συνθήκη της Λωζάνης και είναι Μουσουλμανική, καθώς απαρτίζεται από κοινότητες που έχουν μόνο ένα κοινό σημείο, τη θρησκεία!

Για αυτό λοιπόν σε όποιο από τα Πομακοχώρια και αν πάτε – γιατί Πομακοχώρια λέγονται – κύριε Τσαβούσογλου δεν θα αλλάξει κάτι, θα εξακολουθούμε να είμαστε Έλληνες Πομάκοι και αυτό δεν θα αλλάξει ούτε στην επόμενη ούτε στην μεθεπόμενη επίσκεψη σας στην Θράκη, ακόμα και τότε Έλληνες Πομάκοι θα είμαστε!

Όσο για τα θέματα που εγείρονται και ακούγονται ανά καιρούς από εσάς ή τους συνεργάτες σας, περί καταπίεσης της “τουρκικής” μειονότητας, όπως την αποκαλείτε, αρχικά σας διαβεβαιώνουμε πως τουρκική μειονότητα δεν υπάρχει και εν συνεχεία σας εγγυόμαστε, πως απολαμβάνουμε οι μουσουλμάνοι της Θράκης όλες τις ελευθερίες της πατρίδας μας!».

You may also like

Comments are closed.