ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αντιμέτωπη με σοβαρή λειψυδρία η Ιταλία – Ζητούν από τον κόσμο να περιορίσει τη χρήση νερού

Facebook
Twitter
Σοβαρό πρόβλημα με τη λειψυδρία αντιμετωπίζει η Ιταλία καθώς η ξηρασία έχει μειώσει κατά μεγάλο βαθμό στάθμη του μεγαλύτερου ποταμού της χώρας, του Πάδου.

Όπως αναφέρει η DW, η στάθμη του Πάδου βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων εβδομήντα χρόνων.

Ακόμη ένα πρόβλημα είναι πως τo θαλασσινό νερό, από τις εκβολές του ποταμού ανεβαίνει και φτάνει μέχρι τα χωράφια, καταστρέφοντας τις καλλιέργειες.

Στον ιταλικό Βορρά αναμένεται να υπογραφεί σύντομα απόφαση, η οποία θα απαγορεύει τη χρήση του νερού για τις πισίνες, περιορίζοντάς την μόνον στις κύριες, καθημερινές ανάγκες των πολιτών.

Μάλιστα, η κυβέρνηση της Ρώμης πρόκειται να κηρύξει την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με στόχο να μπορέσουν να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις στους αγρότες, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν ένα μεγάλο μέρος της σοδειάς τους.

Ο δεύτερος στόχος είναι να χρησιμοποιηθούν υδροφόρες σε περιοχές όπως το Πεδεμόντιο, όπου δεκάδες δήμοι αντιμετωπίζουν ουσιαστικό πρόβλημα και με το πόσιμο νερό. Φέτος, εξαιτίας της κατάστασης αυτής , η γεωργική παραγωγή σε ρύζι θα είναι σχεδόν μηδενική.

«Μόνο στην Λομβαρδία, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, υπολογίζονται ζημιές δισεκατομμυρίων ευρώ για τον γεωργικό τομέα», γράφει η εφημερίδα La Stampa.

«Καταλαβαίνουμε την έντονη ανησυχία των περιφερειών, η κυβέρνηση θα αναλάβει άμεσα όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες», δήλωσε ο Ιταλός υφυπουργός Υγείας, Αντρέα Κόστα.

Παράλληλα, εμφανή μείωση της στάθμης του νερού, παρουσιάζουν τόσο ο Τίβερης στην Ρώμη, όσο και ο Άρνος στη Φλωρεντία.

Το ίδιο συμβαίνει και με την λίμνη του Μπρατσιάνο, τριάντα χιλιόμετρα έξω από την Αιώνια Πόλη, το νερό της οποίας χρησιμοποιείται για την άρδευση σε τεράστιες εκτάσεις.

Ο περιφερειάρχης της Ρώμης, Νικόλα Τζινγκαρέτι, ζήτησε από τους πολίτες να περιορίσουν την χρήση του νερού, και να δείξουν αίσθημα ευθύνης.

Το πρόβλημα φαίνεται πως έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις καθώς η λειψυδρία και η μείωση της παροχής νερού στα σπίτια, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά και τον τουρισμό, ο οποίος φέτος έχει ανακάμψει μετά την κρίση του κορωνοϊού.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top