ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αντίστροφη μέτρηση για τη ΔΕΘ – Ποια μέτρα έχουν «κλειδώσει»

Facebook
Twitter

Εννέα μόλις ημέρες πριν κόψει την κορδέλα της 86ης ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός θα βρεθεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να πραγματοποιήσει την καθιερωμένη συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης. Η πρώτη ημέρα του Σεπτεμβρίου, που αν και ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου αναμένεται να αποδειχθεί πιο ζεστός πολιτικά από τον Αύγουστο, θα βρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ρίχνει όλο το βάρος στην προώθηση του κυβερνητικού έργου αλλά και στον σχεδιασμό και την ολοκλήρωση του πακέτου των μέτρων που θα ανακοινώσει από το Βελλίδειο και από το βήμα της διεθνούς έκθεσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη προϊδεάσει ότι το πακέτο μέτρων που θα ανακοινωθεί δεν θα είναι τόσο ευρύ όσο ήθελαν να πιστεύουν κάποιοι καθώς απειλείται η δημοσιονομική σταθερότητα σε μια εποχή που είναι πολύ δύσκολη και με το μέλλον να μη φαίνεται ευοίωνο.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να δώσει ανάσες κυρίως στη μεσαία τάξη και τους ευάλωτους. Με άλλα λόγια τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που επί πολλά χρόνια σήκωναν το βάρος της οικονομικής κρίσης. Ποντάρει επίσης στο γεγονός ότι η Ευρώπη αρχίζει να ξυπνάει από τον καλοκαιρινό λήθαργο και μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένονται αποφάσεις και από τις Βρυξέλλες – κανείς δεν γνωρίζει το εύρος τους – για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν θα προκύψουν εξ’ ολοκλήρου από τον δημοσιονομικό χώρο που υπάρχει ο οποίος όμως δεν είναι και ανεξάντλητος.

Τα μόνιμα και μη μέτρα που θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό μέχρι στιγμής φαίνεται να είναι τα εξής:

Επιταγή ακρίβειας, fuel pass 3, επιδότηση στο φυσικό αέριο αλλά και συνέχιση της επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος. Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι ενόψει και της τσουχτερής εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης το επίδομα για να ζεσταίνονται τα νοικοκυριά θα είναι μεγαλύτερο και πιο διευρυμένο.

Για το 2023 θα προαναγγελθεί νέα αύξηση του κατώτατου μισθού (θα είναι η Τρίτη στη σειρά) και ίσως να βρεθεί στα επίπεδα που ήταν πριν από τα μνημόνια. Αυτό που αναμένεται επίσης είναι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους και αυξήσεις στις συντάξεις από την 01/01/2023.

Όλα αυτά πάντως θα κριθεί αν θα υλοποιηθούν ή και αν θα υπάρχει δυνατότητα να προστεθούν και άλλα στις 7 Σεπτεμβρίου όταν θα ανακοινωθούν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός θα φτάσει κατ’ αρχήν σήμερα στις Σέρρες και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη.

Στις Σέρρες θα επισκεφθεί:

  • Επιχειρήσεις και παραγωγικές μονάδες της περιοχής,
  • Το νέο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Νέου Σουλίου,
  • Την, υπό κατασκευή, νέα πτέρυγα της ψυχιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών,
  • Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών, για την υπογραφή σύμβασης του νέου πυροσβεστικού σταθμού,
  • Το κέντρο της πόλης των Σερρών.

Το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη, όπου ενόψει της 86ης ΔΕΘ θα έχει τις παρακάτω συναντήσεις:

  • Συνάντηση με Βουλευτές ΝΔ Α’ και Β΄ Θεσσαλονίκης
  • Σύσκεψη με εκπροσώπους των Παραγωγικών και επιστημονικών Φορέων

Παρουσίαση έργων Θεσσαλονίκης ανά θεματική ενότητα:

• Έργα υποδομών

• Επενδύσεις και δομές επιχειρηματικότητας και καινοτομίας

• Δομές υγείας και πρόνοιας

• Μεγάλες Αναπλάσεις

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top