ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση του διαλόγου για τα ομόφυλα ζευγάρια

thomas ae Okujdx21EYw unsplash

Σύμφωνα με πληροφορίες το νομοσχέδιο θα προβλέπει το δικαίωμα γάμου και τεκνοθεσίας μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.

Συγκεκριμένα, το ζευγάρι θα μπορεί να υιοθετήσει ένα παιδί που διαμένει σε δομή ενώ το παιδί του βιολογικού γονέα θα μπορεί να αναγνωριστεί από τον ή τη σύζυγό του.

Ωστόσο ,το νομοσχέδιο δεν θα επιτρέπει το δικαίωμα ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής μέσω παρένθετης μητέρας που επιτρέπεται μεταξύ ετερόφυλων ζευγαριών.

Τριγμοί στη ΝΔ

Παρότι η συζήτηση έχει ξεκινήσει και το νομοσχέδιο φαίνεται πως βρίσκεται προ των πυλών το Μέγαρο Μαξίμου συναντά ισχυρές αντιδράσεις και σε επίπεδο υπουργών καθώς πρωτοκλασάτα στελέχη εκφράζουν καθημερινά τη διαφωνία τους στην οποία όπως διαμηνύουν θα επιμείνουν ακόμα και σε περίπτωση κομματικής πειθαρχίας.

«Σε όλα έχω απαντήσει και στο ερώτημα αυτό έχω απαντήσει. Σε όλα για όλα αυτά τα ζητήματα θα μιλήσει ο πρωθυπουργός», σχολίασε ο Μάκης Βορίδης.

«Για την τεκνοθεσία διαφωνώ ξεκάθαρα. Ας δούμε ποια θα είναι η νομοθέτηση που θα έρθει για να κάνουμε περισσότερη συζήτηση», είπε ο Κώστας Καραγκούνης.

Ενώ, η Άννα Καραμανλή σημείωσε: «Eάν είναι να το καταψηφίσω θα καταψήφιζα ναι. Στη ζωή είτε αφορούν φιλικές σχέσεις είτε επαγγελματικές σχέσεις είτε στην πολιτική, υπάρχουν κόκκινες γραμμές είναι ανθρώπινο αυτό».

Όσον αφορά στην κομματική πειθαρχία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι συνιστά απόφαση του πρωθυπουργού και έστειλε μήνυμα στους διαφωνούντες.

«Όταν ανακοινωθεί ο χρόνος της νομοθέτησης θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό τα παρεπόμενα μια συγκεκριμένης ψηφοφορίας ως προς την ΚΟ της ΝΔ. Γενικότερα είναι σημαντικό να περιμένουμε το συγκεκριμένο θέμα και όλα τα θέματα για να δούμε ακριβώς τι θα έρθει», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Τη δική του πρόταση νόμου κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνοντας την ισότητα στο γάμο την τεκνοθεσία αλλά και την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή μέσω παρένθετης μητέρας με την Κουμουνδούρου να χρεώνει στον πρωθυπουργό ότι κρύβεται πίσω από την αντιπολίτευση στο γαλάζιο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο πρωθυπουργός παίζει καθυστερήσεις με το νομοσχέδιο τονίζει το ΠΑΣΟΚ: «Είναι πολιτική μας απόφαση στα θέματα ελευθερίων και δικαιωμάτων να είμαστε υπέρ της ανοιχτής κοινωνίας. Εδώ υπάρχει ένας πρωθυπουργός ο οποίος εμφανίζεται δήθεν μεταρρυθμιστής αλλά όπου βλέπει δυσκολία μεταθέτει το χρόνο προς τα πίσω».

«Βάζουμε ως πρώτιστο το συμφέρον του ίδιου του παιδιού την ίδια την ολόπλευρη προστασία του και έχουμε εκφράσει τους προβληματισμούς μας», ανέφερε η Βιβή Δάγκα, βουλευτής ΚΚΕ.

«Η Ελληνική Λύση λέει ΟΧΙ στην αναγνώριση του γάμου ομοφυλοφίλων, Η Ελληνική Λύση λέει ΟΧΙ στην υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους».

Ενώ, η κ.ο. της «Νέας Αριστεράς» δήλωσε: «Δεν θα ανεχτούμε περαιτέρω καθυστερήσεις και αναβολές επειδή ο κύριος Μητσοτάκης αναζητά ισορροπίες και εγκλωβίζεται μεταξύ των ακραίων του κόμματος του και των ακραίων εκπροσώπων της εκκλησίας».

Τις επόμενες θα αρχίσει εσωκομματικός διάλογος εντός του κυβερνώντος σε μια προσπάθεια να πεισθούν οι διαφωνούντες υπουργοί και βουλευτές για την αναγκαιότητα της ρύθμισης.

You may also like

Comments are closed.