ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Facebook
Twitter
Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 η Ιεραρχία της Εκκλησίας θα προβεί στην πλήρωση της χηρευούσης Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Το γεγονός αυτό είναι γνωστό και αναμενόμενο εδώ και μήνες, αφότου έγινε γνωστή η ατζέντα της τακτικής συνέλευσης της Ιεράς Συνόδου που θα διαρκέσει από 4 έως 7 Οκτωβρίου 2022.

Ωστόσο, καθώς το τελευταίο διάστημα αναζωπυρώθηκαν οι διεργασίες για τη διχοτόμηση της Μητρόπολης με ίδρυση νέας στο Αγρίνιο, διακινήθηκαν σενάρια για αλλαγή δεδομένων όσον αφορά στην εκλογή του νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Σενάρια πλέον αβάσιμα καθώς σημερινές πληροφορίες του agrinionews.gr θέλουν κυβερνητικούς κύκλους να διαμηνύουν πως δεν θα αλλάξει (τουλάχιστον σε αυτή τη συγκυρία) η απόφαση για μη διχοτόμηση της Μητρόπολης και την Εκκλησία πλέον να προχωρά για την εκλογή ενός και μόνο Μητροπολίτη.

Προκύπτει από τις πληροφορίες πως η επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στον πρωθυπουργό δεν άλλαξε τα δεδομένα.

Όσον αφορά στον νέο Μητροπολίτη η ονοματολογία δεν είναι πλούσια. Περιστρέφεται κυρίως γύρω από το όνομα του πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Δημητριάδος αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνού Κιαμέτη,  χωρίς βέβαια από το κάδρο να απουσιάζει και το όνομα του πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας π. Επιφάνιου .

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top