ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πρόεδρος Ε.Ε.Σ. στο politeianews: «Πλήρης δικαίωση της σημερινής Διοίκησης του Ε.Ε.Σ.»  

Facebook
Twitter
Για πλήρη δικαίωση της σημερινής διοίκησης του Ερυθρού Σταυρού κάνει λόγο, με επιστολή του, που απέστειλε σήμερα στο politeianews.gr ο νυν πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιος Αυγερινός.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρεται:

«Μετά το υβριστικό παραλήρημα ορισμένων, που προανήγγειλαν με πανηγυρικό τόνο την προσφυγή στην Δικαιοσύνη για να ανασταλεί η εκλογική διαδικασία λόγω δήθεν παραβάσεων του Καταστατικού, η γνωστή παρέα αποπειράθηκε δύο φορές να ζητήσει την λήψη ασφαλιστικών μέτρων αρχικά από το Εφετείο Αθηνών και στη συνέχεια από το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Στις δίκες που έγιναν, ο πληρεξούσιος δικηγόρος τους αναπαρήγαγε τους ίδιους εντελώς ψευδείς ισχυρισμούς περί δήθεν κατάργησης τμημάτων, διαγραφής μελών κλπ, που είναι όλοι αποκυήματα της φαντασίας τους, που εφηύραν για να αποτρέψουν την ομαλή διεξαγωγή των αρχαιρεσιών.

Τα Δικαστήρια και στις δύο περιπτώσεις ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ στο σύνολό τους τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, που τόσο διαφήμιζαν οι εμπνευστές τους…

Οι αρχαιρεσίες θα γίνουν κανονικά και με υποδειγματικό τρόπο».

 

«Ο Αναγεννημένος Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
στο Πάνθεον του Ανθρωπισμού»

Στο μεταξύ, ο Φαρμακοποιός Υποστράτηγος ε.α. Dr Αντώνιος Αυγερινός, σε γραπτή του δήλωση προς την διαδικτυακή μας εφημερίδα, τονίζει τα παρακάτω:

Λαμπροπούλειο Πορτρέτο 2

 

«Η μαχητικότητα που επιδεικνύει στις μέρες μας ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός για το κοινωνικό σύνολο, με πράξεις μέριμνας και αλτρουισμού, θεμελιώνει την έναρξη μιας άρτιας πορείας και  ανέλιξης  που ευδοκιμεί  συνεχώς. Ανιχνεύοντας διαρκώς την έννοια της προόδου μέσα από συνέπεια λόγων και έργων, σμιλεύουμε την ανάπτυξη και αποδοτικότητα του έργου μας.

Διττός μας ρόλος η ανθρωπιστική και πολιτιστική προσφορά στο διηνεκές.  Η ενεργή κοινή γνώμη που παρακολουθεί τα δρώμενα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ,σεβόμενη τον ηθικό μετασχηματισμό που προάγουμε  , αναγνωρίζει στην Διοίκηση μας την ζωτικής σημασίας επιτυχία της άρσης της αναστολής του Ε.Ε.Σ. από την Διεθνή κοινότητα που τεχνηέντως είχε επιτευχθεί.

Έχοντας ως αναγκαία την δεοντολογική ευπρέπεια και ηθική, με την απαραίτητη ευρύτητα πνεύματος εργαζόμαστε σκληρά για την αναστήλωση της ανθρωπιστικής  υπόστασης του Ε.Ε.Σ.. Λειτουργούμε με μια δυναμική ανιούσα πορεία , που παράλληλα υποκλίνεται και ενσκήπτει με σεβασμό και συμπόνια στα δύσκολα και επίπονα προβλήματα της κοινωνίας. Κύριο τεκμήριο του έργου μας , η  καθολική αποδοχή και υποστήριξη της Ελληνικής πολιτείας,  της Διεθνούς κοινότητας και των Ελλήνων πολιτών που μας δεσμεύει να διευρύνουμε   την άμεση και καίρια επιχειρησιακή εμπλοκή μας  και να  συνεχίσουμε το μεγαλεπήβολο ανθρωπιστικό μας όραμα.

Η οικουμενικότητα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διαθλάται από την μοναδική βοήθεια και στήριξη που παρέχει τόσο εντός της εμπόλεμης ζώνης της Ουκρανίας όσο και στο συνοριακό σταθμό Siret της Ρουμανίας . Ερυθροσταυρίτες και Ερυθροσταυρίτισσες που με την υποδειγματική τους δράση και  συμπεριφορά ,με την γενναιόφρονα υπόστασή τους  και τον επαγγελματισμό τους δίδουν σήμερα μαθήματα ανθρωπισμού κι αλληλεγγύης εμπνέοντας κι ευαισθητοποιώντας συνειδήσεις.

Συνεπίκουρος του Ελληνικού κράτους δεν θα μπορούσαμε παρά να σταθούμε αρωγοί  της ελληνικής κοινωνίας στηρίζοντας εμπράκτως την Δημόσια υγεία. Η προάσπιση , πρόληψη και προαγωγή της υγείας των Ελλήνων αποτελεί  για εμάς τον κύριο στόχο.    Άμεση και καίρια  η παρέμβασή μας κατά την πανδημία covid -19 με πολλές και ποικίλες  δράσεις υγειονομικού χαρακτήρα, ψυχοκοινωνικής στήριξης, δημιουργία τηλεφωνικών γραμμών επικοινωνίας  με αποκορύφωση βέβαια  την στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων της Αθήνας και  Περιφέρειας στην  πανελλήνια εκστρατεία εμβολιασμού  «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» κατά την οποία διενεργήθηκαν χιλιάδες εμβολιασμοί από τις νοσηλεύτριες μας.

Καταλυτική ήταν η παρουσία του Ε.Ε.Σ., που σύσσωμοι,  παρείχαμε καθοριστική , εύστοχη και αποτελεσματική βοήθεια στους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές όπως οι   σεισμοί της  Ελασσόνας και της Κρήτης , οι  πλημμύρες της  Καρδίτσας ,  οι πυρκαγιές της  Αττικής , Εύβοιας, Μεσσηνίας κ.λπ.

Η πρωτοπορία, ο νεωτερισμός και η εξωσρέφεια είναι συνώνυμα της δράσης κατά την περίοδο της Διοίκησής μας  καθώς με τον πλέον υπερσύγχρονο εξοπλισμό αναλάβαμε  τις υγειονομικές καλύψεις όλων των μεγάλων αθλητικών δραστηριοτήτων  όπως το RALLY ACROPOLIS , τους ποδηλατικούς αγώνες , μαραθώνιους κ.λ.π.

Ριζοσπαστική και επαναστατική ήταν η παρέμβασή μας κατά την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων που όλοι οι τομείς μας βρέθηκαν αμέσως στους δρόμους για να βοηθήσουν χιλιάδες συνανθρώπους μας . Καταστρώνοντας ένα πλήρες επιχειρησιακό σχέδιο  δράσης χρησιμοποιώντας, ειδικά μέσα μεταφοράς ( διασωστικά, snowmobile)  οι Ερυθροσταυρίτες και Ερυθροσταυρίτισσες βρέθηκαν δίπλα σε κάθε δοκιμαζόμενο συμπολίτη μας.

Παράληψή μας θα ήταν αν δεν αναφερόμασταν και στην μεγάλη συμβολή του ΕΕΣ κατά την προσφυγική κρίση που με το  εξαίρετο και άρτια εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό μας υποστηρίξαμε όλα τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων  τόσο στα νησιά μας όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Ενώ θα έπρεπε να συνεχίσουμε – προβάλουμε  το αξιοκατάγραπτο  και ευυπόληπτο  έργο όλων των Ερυθροσταυριτών μας, δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να εστιάσω και να επιστήσω την προσοχή όλων, στις αφυδατωμένες πρακτικές ατομικού συμφέροντος που εμφανίζονται από ολίγους νοσταλγούς ενός θλιβερού παρελθόντος.

Οι πρωτοβουλίες  και οι  ζυμώσεις με στόχο προσωπικά και αδιευκρίνιστα συμφέροντα προβληματίζουν όλους μας. Η κατ` επανάληψη   εκπροσώπηση στις δικαστικές αίθουσες από το ίδιο  πρόσωπο ,γνωστό σε όλους για τις υπηρεσίες του  κατά την παρελθούσα περίοδο υφαρπαγής και λεηλασίας της περιουσίας του Ε.Ε.Σ., φανερώνουν έναν κυνισμό που τους  μετατρέπει αυτόματα σε Αντιερυθροσταυρίτες. Η ομολογία τους , ως άμεσα υπεύθυνους για τις  επαναλαμβανόμενες δικαστικές διαμάχες, καταδεικνύει την αδιαφορία τους για τον σοβαρό τραυματισμό του  Ε.Ε.Σ. που ουδείς δικαιούται να σβήσει από την μνήμη του.

Οι ωφελιμιστικές καιροσκοπικές πρακτικές τους δεν είναι άγνωστες στον Ερυθροσταυρικό κόσμο, αφού  έκαναν την εμφάνιση τους και το 2018 ,  οδηγώντας τον Ερυθρό Σταυρό σε έναν αποπροσανατολισμένο λαβύρινθο διαφθοράς με τα γνωστά αποτελέσματα. Η μη χρηστή Διοίκηση, η αιμορραγική οικονομική διαχείριση, η σκόπιμη  άρνηση συμπόρευσης με τις αρχές της ΔΟΕΣ, καθώς και η επιθετική αντιμετώπιση Υπαλλήλων, Εθελοντών και Διοικητικών Συμβουλίων Περιφερειακών Τμημάτων, οδήγησαν στην διαδικασία απένταξης του Ε.Ε.Σ. από την Διεθνή Κοινότητα και την κοινωνική κατακραυγή. Η Αυτοκριτική λοιπόν  είναι μια συστηματική μέθοδος που οδηγεί σε μια μεγάλη αρετή, την Αυτογνωσία,που δυστυχώς όμως κανείς από τους πολέμιούς μας δε διαθέτει.

Οφείλουμε επομένως, να επιστήσουμε την προσοχή όλων  στην επικίνδυνη αντίληψη και συμπεριφορά διακοπής των καθόλα νόμιμων και δίκαιων δημοκρατικών αρχαιρεσιών,  από  πρωτοβουλίες της ανωτέρω ομάδας  που στηρίζονται σε ένδικα μέσα και πολυετή δικαστικές  διαμάχες  προκειμένου   να επικρατήσει το επιθυμητό αποτέλεσμα που θα εξυπηρετεί τα ατομικά της  συμφέροντα . Επιβάλλεται λοιπόν να γίνει ορατή η διάκριση από το ατομικό στο συλλογικό γιατί εμείς υπηρετούμε το συλλογικό, ομαδικό , δημοκρατικό και δημόσιο συμφέρον σε αντίθεση με το ατομοκεντρικό του παρελθόντος.

Η μετάλλαξη  όμως των  Διεθνών επειγουσών  αναγκών, αποτελούμενη από γεωπολιτικές, οικονομικές , πολιτιστικές και κλιματολογικές μεταβολές, απαιτεί έναν πιο ενεργό ρόλο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.  Επιβάλλεται να χαράξουμε έναν δρόμο βασισμένο στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου δίνοντας τις προοπτικές για ένα νέο πλαίσιο ελέγχου ,  αρχιτεκτονικής ασφάλειας και πρόληψης των ανατροπών που θα ανακύψουν ,επιδεικνύοντας  το θετικό πρόσημο  της κοινωνικής αξιοπιστίας του Ε.Ε.Σ. . Σε εμάς αρμόζει  να μείνουμε προσηλωμένοι σε καινοτόμες και πρωτοπόρες δράσεις που θα οδηγήσουν στην ορθή μεταβολή που συντελείται , με πυρήνα μας όμως την ανθρωπιστική μας υπόσταση , τον σεβασμό στο δικαίωμα της ζωής ,στην καταπολέμηση της ανέχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Προσκαλώ λοιπόν, όλους εσάς τους Ερυθροσταυρίτες, όλους όσους οραματίζεστε ένα λαμπρό μέλλον και μια ανοδική πορεία για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, να λάβετε μέρος στην μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας που λαμβάνει χώρα στις αρχαιρεσίες της 29ης Μαΐου. Προσβλέπουμε στην εκλογή μιας εύβουλης και προοδευτικής Διοίκησης του Ε.Ε.Σ., για έναν Οργανισμό ελεύθερο από τα δεσμά που του είχαν επιβάλει όσοι τον ήθελαν αιώνια εγκλωβισμένο,  στηρίζοντας τις υγιείς δυνάμεις που είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν το όνειρο κάθε Ερυθροσταυρίτη, να κυματίζει ελεύθερα η σημαία του Ερυθρού Σταυρού ».

Με ιδιαίτερη εκτίμηση, 

Dr Αντώνιος Αυγερινός

Φαρμακοποιός Υποστράτηγος ε.α.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top