ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αντώνης Κουνάβης στην “Πολιτεία”: Το «έργο» Τσίπρα δεν «κόβει» πλέον εισιτήρια!

Facebook
Twitter

 Η δυναμική της Ν.Δ. και στην Αχαΐα είναι αδιαμφισβήτητη. Και είναι εφικτός στόχος η πρωτιά στον νομό, δηλώνει ο Αντώνης Κουνάβης σε σημερινή συνέντευξη του στην εφημερίδα “Αχαϊκή Πολιτεία”

 

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Κουνάβης, δίνει το εκλογικό «στίγμα», σχολιάζει την παρουσία και ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα, την περασμένη Παρασκευή, και στέλνει σαφή μηνύματα προς άπαντα τα κομματικά στελέχη στον νομό.

«Μία από τα ίδια» χαρακτηρίζει τα όσα είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο κλειστό του Απόλλωνα στην Περιβόλα. Και τονίζει ότι «το έργο» του κ. Τσίπρα «δεν κόβει πλέον εισιτήρια». Εξηγώντας ότι «οι πολίτες ξέρουν ποιος τους εξαπάτησε» αλλά και «ποιος έκανε πράξη τις δεσμεύσεις του».

Ο κ. Κουνάβης απαντά σε αυτονόητα ερωτήματα. Για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό, αλλά και για το θέμα των υποκλοπών. Και ερμηνεύει το «γιατί» παρά τα προβλήματα το κόμμα και ο Κ. Μητσοτάκης παραμένουν στην πρώτη θέση σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Και προτάσσει το σύνθημα «αυτοδύναμη ΝΔ σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα».

Επίσης, περιγράφει την «διαρκή εγρήγορση» στην οποία βρίσκεται όλος ο μηχανισμός της ΝΔ στην Αχαΐα,. Με την ΔΕΕΠ να εντείνει τις επαφές με την κοινωνία πόρτα – πόρτα. Και επισημαίνει ότι είναι «εφικτός» ο στόχος της πρωτιάς, ώστε η Αχαΐα να «βαφτεί» γαλάζια στις προσεχείς εθνικές εκλογές…

 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

270759755 1075886416521492 5804831862023164568 n 1

  • Πώς είδατε την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα;

Μια από τα ίδια. Με τα όσα είπε και στην Πάτρα, ο κ. Αλέξης Τσίπρας παραμένει πιστός στο αφήγημα του. Εμμένει, δηλαδή, στην τοξικότητα, στην πόλωση και στη λάσπη. Αλλά ξέρετε κάτι; Το έργο αυτό δεν κόβει πλέον εισιτήρια. Το 2023 δεν είναι ούτε 2015, ούτε καν 2019. Οι πολίτες ξέρουν πια πολύ καλά ποιος τους εξαπάτησε, βυθίζοντας τους στον διχασμό, ενώ διαπίστωσαν και ποιος έκανε πράξη τις δεσμεύσεις του. Υπάρχει ένα ασφαλές μέτρο σύγκρισης και αυτό είναι τι κάναμε και τι κάνουμε εμείς, ως κυβέρνηση, και τι έπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη δική του διακυβέρνηση.

 

 «ΠΟΡΤΑ – ΠΟΡΤΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ

  • Σε τι κατάσταση βρίσκεται ο μηχανισμός της τοπικής Νέας Δημοκρατίας ενόψει νέας εθνικής κάλπης, κύριε Κουνάβη; Πώς είναι το κλίμα και τι εισπράττετε από τα στελέχη και τον απλό κόσμο του κόμματος στην Πάτρα και ευρύτερα στον νομό;

Ο μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση, έτοιμος ανά πάσα στιγμή για την εκλογική μάχη, την οποία θα δώσουμε πόρτα – πόρτα. Όχι ότι δεν είμαστε σε συνεχή επαφή με την κοινωνία.

Από την ώρα που ανέλαβα την προεδρία της ΔΕΕΠ, πραγματοποιούμε περιοδείες σε όλο τον νομό, ώστε να επικοινωνήσουμε το κυβερνητικό έργο και να φτάσει η φωνή της Νέας Δημοκρατίας μέχρι και τον πιο απομακρυσμένο οικισμό. Παράλληλα, διοργανώνουμε εκδηλώσεις διαλόγου για την επιμόρφωση των στελεχών μας, ενώ κάνουμε και σεμινάρια εκλογικής ετοιμότητας για τους εκλογικούς  αντιπροσώπους της, ώστε στις εκλογές η Νέα Δημοκρατία να μην απουσιάζει από καμία κάλπη.

 

  • Αλήθεια, πού βάζετε τον εκλογικό πήχη για τον νομό; Σε παλαιότερη συνέντευξη σας στην «Πολιτεία» είχατε κάνει λόγο για στόχευση σε πρωτιά της ΝΔ στην Αχαΐα. Παραμένει ως στόχος;

Ασφαλώς και παραμένει στόχος μας η Νέα Δημοκρατία να αναδειχθεί πρώτη πολιτική δύναμη στην Αχαΐα. Σύμμαχος μας είναι το σοβαρό έργο που έχει γίνει και στο νομό μας, ενώ ώθηση μάς δίνει το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών. Σας υπενθυμίζω ότι το 2019, σε σύγκριση με το 2015, η Νέα Δημοκρατία αύξησε τη δύναμη της στην Αχαΐα κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες. Από το 22,37% πήγε στο 32,43%, εκλέγοντας τέσσερις βουλευτές. Ως εκ τούτου, η Νέα Δημοκρατία έχει μια αδιαμφισβήτητη δυναμική στο νομό που μπορεί να της δώσει στις επικείμενες εκλογές την πρωτιά. Είναι ένας εφικτός στόχος και προσδοκούμε βάσιμα στην επίτευξη του.

 

«Η Ν.Δ. ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΨΕΜΑΤΑ»

IMG 1986 1

  • Ωστόσο, προκύπτει η εξής απορία: Διανύουμε μια περίοδο βαθιάς κρίσης. Πληθωρισμός, τον οποίο είχαμε να δούμε για πολλά χρόνια. Πανάκριβη ενέργεια, που εκτοξεύει στα ύψη το κόστος παραγωγής αλλά και το κόστος επιβίωσης για κάθε πολίτη κ.α.. Έχοντας παράλληλα στην ατζέντα της επικαιρότητας, και θέματα, όπως αυτό των υποκλοπών. Σε άλλες περιπτώσεις, λογικά, θα είχαν συμπιεστεί τα ποσοστά ενός κυβερνώντος κόμματος. Πού λοιπόν αποδίδετε εσείς το ότι η ΝΔ διατηρεί την υπεροχή της;

Κύριε Ροδίτη, οι πολίτες έχουν γνώση, κρίση και μνήμη. H Νέα Δημοκρατία δεν είπε ψέματα, τήρησε τις προεκλογικές δεσμεύσεις της. Αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά αλλεπάλληλες κρίσεις, μείωσε φορολογικούς συντελεστές και ασφαλιστικές εισφορές, αυξάνει τον κατώτατο μισθό, η ανεργία πέφτει, ενώ στηρίζει έμπρακτα την κοινωνία επιστρέφοντας της με ενισχυτικά μέτρα τον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται. Κι όλα αυτά, επειδή η οικονομία πάει καλά και οι αναπτυξιακοί ρυθμοί μας είναι από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη.

Σε ό, τι αφορά το μείζον πρόβλημα της ακρίβειας, κάποιες τιμές μπορεί να παραμένουν υψηλές, αλλά στο τέλος του 2022 είχαμε πληθωρισμό 7,2%, σημαντικά χαμηλότερος από το 9,2% που ήταν ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και το «Καλάθι του Νοικοκυριού», το οποίο λοιδορήθηκε όταν το εισήγαγε η κυβέρνηση μας, είχε ως αποτέλεσμα την διόλου ευκαταφρόνητη αποκλιμάκωση τιμών σε έναν σημαντικό αριθμό προϊόντων. Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που έχει ένα βεβαρημένο κυβερνητικό παρελθόν, αδυνατεί να αρθρώσει έναν πειστικό προγραμματικό λόγο. Γι’ αυτό ακριβώς, καταφεύγει στην τοξικότητα και τη λάσπη.

 

ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ Ή ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ…

  • Η Αυτοδυναμία πάντως είναι ένα δύσκολο στοίχημα. Σε περίπτωση που δεν κερδηθεί, η προοπτική συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. εκτιμάτε ότι παραμένει στην ατζέντα;

Θα σας παραπέμψω σε όσα έχει πει επ’ αυτού ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η χώρα θα έχει όφελος από μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Και για εμάς, αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα. Για εμάς η μεγάλη μάχη είναι στην πρώτη κάλπη, η οποία ευελπιστούμε ότι θα μάς δώσει ένα ποσοστό που θα μάς φέρει την αυτοδυναμία στη δεύτερη κάλπη. Αν οι πολίτες μάς κατευθύνουν προς μια κυβέρνηση συνεργασίας, εννοείται ότι θα σεβαστούμε τη βούλησή τους. Αλλά δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να συγκυβερνήσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ούτε βέβαια με την Ελληνική Λύση.

 

Από την έντυπη έκδοση της Αχαϊκής Πολιτείας:

15

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top