ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΩΡΟΣ: Τι λέει η νέα γενιά των πατρινών εμπόρων και ποιο μήνυμα στέλνει

Facebook
Twitter
2. antonis roros (1)

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Μπαράζ τα δημοσιεύματα για την πτώση στο εμπόριο και τα συσσωρευμένα προβλήματα των επαγγελματιών. Όμως, αλήθεια, τι λένε και πώς βλέπουν τα πράγματα οι νέοι; Ειδικά αυτοί που ασχολούνται συνδικαλιστικά; Ελπίζει σε κάτι η νέα γενιά, πιστεύει ότι κάτι μπορεί να αλλάξει; Και ποιους στόχους θέτει; Το «βήμα» δίδεται σήμερα σ’ έναν απ’ τους νεότερους του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, τον Αντιπρόεδρό του, Αντώνη Ρώρο. Γιο του γνωστού πρώην προέδρου του ΕΕΣΠ. Μια κουβέντα, απλή, άμεση και περιεκτική, αλλά επικεντρωμένη στα ουσιαστικάζητήματα. Τόσο αυτά που έχουν να κάνουν με τα προβλήματα στο λιανεμπόριο και την ιεράρχηση των στόχων, όσο και με εκείνα που σχετίζονται με το αν οι νέοι έχουν κάτι να περιμένουν με την ενασχόλησή τους με τα κοινά. Δείτε τι ρωτήσαμε και τι απάντησε:

  • Καταρχάς, κύριε Ρώρο, πόσο ρόλο έπαιξε ο πατέρας σας στη δική σας συνδικαλιστική ενασχόληση;

Η αλήθεια είναι ότι από μικρή ηλικία έπαιξε ρόλο η ενασχόληση του πατέρα μου Γιώργου Ρώρου με την πολιτική, αλλά σημαντική ήταν κι η μετέπειτα ενασχόλησή μου με τις επιχειρήσεις και το εμπόριο. Μου προσφέρθηκαν τα απαραίτηταερεθίσματα για να ξεκινήσω και την δική μου πορεία στον συνδικαλισμό.

  • Παλιότερα πάντως υπήρχε μεγαλύτερη δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων ενώ σήμερα μάλλον δεν ισχύει το ίδιο. Αυτό σας απογοητεύει καθόλου;

Νομίζω δεν ισχύει απόλυτα. Η γνώμη μου είναι ότι ο συνδικαλισμός περνά τηνκρίση που περνά το ευρύτερο πολιτικό και κοινωνικό σύστημα, τώρα θέλει όμως να οπλιστούμε από επιμονή και υπομονή. Ειδικά εμείς οι νεότεροι.

  • Αν ζητούσα να ιεραρχήσετε τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου της πόλης, ποια 5 μεγαλύτερα προβλήματα θα βάζατε στη λίστα και με ποια σειρά;

Η πόλη υστερεί  σε υποδομές, υπηρεσίες για να γίνει τόπος προορισμού, ελκτική καιπροσβάσιμη. Η λίστα με τα πέντε σημαντικότερα θέματα που πρέπει να είναι κύριοι στόχοι, είναι η εξής:

α) Τουρισμός – Επισκεψιμότητα

β) Καθαριότητα

γ) Κυκλοφοριακό

δ) Πρόσβαση σε χρήμα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με χρηματοδοτικά εργαλεία, (ΕΣΠΑ,ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΞΗΣ), που κατά καιρούς βλέπουμε να λαμβάνουν διάφορα πολυκαταστήματα.

ε) Μισθοί, συντάξεις, Φορολογικό

  • Γιατί πιστεύετε πως η πολιτική δεν έχει λύσει μέχρι σήμερα αυτά τα προβλήματα. Είναι δύσκολο; Είναι θέμα δημοσιονομικής δυνατότητας της χώρας; Ή μήπως υπάρχει άλλη αιτία;

Η χώρα μας έχει τεράστιες δυνατότητες και δημοσιονομική ικανότητα, αλλά τοθέμα είναι οι πολιτικές που ακολουθούμε. Για τους λίγους και μεγάλους ή για τους πολλούς; Το πρόβλημα  εντοπίζεται στις πολιτικές που ακολουθήσαμε  από τηνμεταπολίτευση και μετά, με πολλές παθογένειες. Ελάχιστοι αυτοί πουενδιαφέρονται για τον πολίτη, τον άνθρωπο, το δημόσιο συμφέρον!

  • Μιλάμε συχνά, για «λουκέτα» στο εμπόριο. Τελικά, υπάρχουν ή όχι λουκέτα;

Λουκέτα, ναι. Δυστυχώς υπάρχουν. Μία βόλτα στην πόλη το αποδεικνύει. Κι έχουν όνομα πολιτικών επιλογών και κομμάτων που δημιούργησαν αυτό το  οικονομικόπεριβάλλον.

  • Τι θα θέλατε να πείτε στους Πατρινούς καταναλωτές;

Να στηρίζουν την τοπική κοινωνία και οικονομία, γιατί η Πάτρα πήγε μπροστά μόνοσε περιόδους που κυριαρχούσε η ενότητα, η αλληλεγγύη.

ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Κύλιση στην κορυφή