ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αντώνης Συκάρης: Κατάφεραν να περισυλλέξουν την σορό του έπειτα από ένα μήνα προσπαθειών

Facebook
Twitter

Έπειτα από έναν μήνα έγινε τελικά εφικτό να γίνει η ανάσυρση της σορού του κορυφαίου ορειβάτη. Ο Αντώνης Συκάρης έχασε τη ζωή του στις τις 12 Απριλίου, ενώ κατέβαινε το βουνό Νταουλαγκίρι στα Ιμαλάια.

Όλο αυτό το διάστημα η σορός του παρέμενε εκεί, καθώς όλες οι προσπάθειες προσέγγισης του σημείου είχαν αποβεί άκαρπες.

Η τελευταία ορειβατική αποστολή από Sherpas που ξεκίνησε στις 9 Μαΐου, κατάφερε να περισυλλέξει και να μεταφέρει με ασφάλεια το σώμα του Αντώνη Σύκαρη μέχρι το Base Camp του Νταουλαγκίρι.

sykaris 2

Επόμενο βήμα είναι η αερομεταφορά της σορού στο Νεπάλ και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού της σορού που αναμένεται να διαρκέσουν 2 έως 3 εβδομάδες, όπως αναφέρεται στην επίσημη σελίδα του στο Facebook που πλέον διαχειρίζεται η οικογένειά του.

“Ευελπιστούμε ότι μέσα στις επόμενες 48 ώρες οι καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν την πορεία του ελικοπτέρου μέχρι το Base Camp, καθότι σήμερα απέτυχε η πρώτη προσπάθεια αερομεταφοράς. Αφού ολοκληρωθεί και αυτό το βήμα, στην Kathmandu θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού τις σορού, που αναμένεται να διαρκέσουν 2-3 εβδομάδες.
(Φωτογραφία από την κάμερα του κινητού του Αντώνη. Kathmandu, 25/03/2022)” αναφέρεται στην ανάρτηση στην σελίδα του σπουδαίου ορειβάτη.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top