ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Απ. Κατσιφάρας: Πόση βάση έχει το σενάριο που τον θέλει στο Δήμο;

katsifaras2
Κατά πρώτον, τα γεγονότα. Στα μέσα Γενάρη υπήρξε ένα μικρό «σχόλιο» στη στήλη «Θεωρείο» της εφημερίδας «Καθημερινή» που πυροδότησε στην Πάτρα μια ολόκληρη συζήτηση.

Το «σχόλιο», λοιπόν, δημοσιευμένο εκεί, όπου μεταφέρονται με τη μορφή «ειδησαριών» συζητήσεις στα «πηγαδάκια» της πολιτικής -κι ως εκεί…- ανέφερε ότι ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας οδεύει, πλέον, προς τη διεκδίκηση του Δήμου Πατρέων, στις εκλογές του 2023. Αλλά κι εκείνη η αναφορά, αν την δει κανείς με προσοχή, δεν ήταν «μετωπική». Παρά μιλούσε για σενάρια…

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΜΟΛΙΣ 66 ΛΕΞΕΙΣ

Η «Καθημερινή» -ειδικότερα- έχει αναφερθεί, τότε, σ’ «ένα από τα σενάρια που παίζουν τελευταία στην Πάτρα για τον πρώην περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα, είναι να διεκδικήσει τον Δήμο Πατρέων. Ο Κατσιφάρας στήριξε ανοιχτά τον Γ. Παπανδρέου στις εσωκομματικές εκλογές με σκοπό να επανέλθει ως υποψήφιος βουλευτής. Το ενδεχόμενο είναι ανοικτό, αλλά έχει προστεθεί και η πόρτα του δήμου. Ο Ανδρουλάκης, άλλωστε, θέλει υποψηφιότητες που μπορούν να του φέρουν νίκες σε τοπικό επίπεδο».

Αυτές, λοιπόν, οι 66 λέξεις έγιναν αφορμή ώστε να εξυφανθούν -επί πολλές μέρες- νέα σενάρια επί σεναρίων. Και πάνω στα σενάρια αυτά να οικοδομηθούν, όπως συχνά συμβαίνει, και βεβαιότητες. Και οι βεβαιότητες να πυροδοτήσουν και άλλα, ευρύτερα σενάρια για άλλα πρόσωπα…Και να πολλαπλασιαστούν οι αναρτήσεις…

Η ΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΕΜΜΕΣΗ «ΑΠΑΝΤΗΣΗ»

Η «Πολιτεία», λοιπόν, την εβδομάδα που πέρασε επαλήθευσε τρεις σημαντικές παραμέτρους:

  • Πρώτον, δεν έχει υπάρξει συνάντηση ή επικοινωνία του πρώην περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με το νέο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη. Δεν έχει, δηλαδή, υπάρξει η παραμικρή νύξη που να στοιχειοθετεί πρόθεση εκ μέρους του κ. Κατσιφάρα ή του κ. Ανδρουλάκη για την στήριξη του πρώτου στις δημοτικές εκλογές της Πάτρας το 2023.
  • Δεύτερον, ο ίδιος ο πρώην περιφερειάρχης, όπως λένε πρόσωπα του περιβάλλοντος του, επί του παρόντος, εκεί όπου εστιάζει την προσοχή και το ενδιαφέρον του είναι στην επιτέλεση του θεσμικού του ρόλου στην παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.
  • Και, τρίτον, δεν είναι τυχαίο, όπως προσθέτουν, ότι τις μέρες της «βαριάς» σεναριολογίας περί μεταπήδησης του Απόστολου Κατσιφάρα στο Δήμο, εκείνος επέλεξε να «απαντήσει» μέσω παρεμβάσεων που αναφέρονταν στενά στο έργο της περιφερειακής αρχής.

Έχει γράψει η «Πολιτεία» ότι επίκειται ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον διάστημα αναφορικά με τις επιλογές του Κινήματος Αλλαγής στην Πάτρα, στην Αχαΐα και στη Δυτική Ελλάδα. Και αυτό επιβεβαιώνεται όσο περνάει ο καιρός. Οι νέες πληροφορίες μας λένε ότι έως το Πάσχα και πάντως πριν το καλοκαίρι θα έχει πλήρως αποσαφηνιστεί το τοπίο. Και θα έχουν οριοθετηθεί οι ρόλοι και η νέα «διάταξη» του κόμματος στην περιοχή.

Η «ΤΡΑΠΟΥΛΑ» ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΕΙ

Και σ’ αυτές τις παραμέτρους, θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η δημοσκοπική άνοδος του Κινήματος Αλλαγής η οποία, αν συνεχίσει στο ίδιο μομέντουμ, θα δημιουργήσει νέα δεδομένα αναφορικά με τις συνθέσεις των ψηφοδελτίων του σ’ όλη την Ελλάδα και φυσικά και στην Αχαΐα. Η «τράπουλα» έχει ανακατευτεί για τα καλά και ο Φεβρουάριος που ξεκίνησε, όπως και ο Μάρτιος που έρχεται, είναι μήνες που προθέσεις, επιδιώξεις και προσανατολισμοί θα «κλειδώσουν».

You may also like

Comments are closed.