ΥΓΕΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Απ. Βανταράκης: «Δεν επείγουν τα παιδιά, επείγουν οι άνω των 60»

Vantarakis
Την ώρα που είναι σε εξέλιξη η δημόσια συζήτηση για τον εμβολιασμό παιδιών στα σχολεία τον Σεπτέμβρη, ο Απόστολος Βανταράκης ερωτηθείς για το θέμα, βάζει μπροστά την κατεπείγουσα διάσταση των 60ρηδων -και άνω- για τους οποίους, όπως επισημαίνει, πρέπει να ολοκληρωθεί ο κύκλος εμβολιασμού τους, ώστε να «οχυρωθούν» εν όψει φθινοπώρου και πιθανού νέου κύματος. 

O καθηγητής Υγιεινής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πως ούτε το φετινό καλοκαίρι φαίνεται να αξιοποιείται για την πιο σωστή, εν αντιθέσει με πέρυσι, προετοιμασία μας για να αντιμετωπιστεί πιο αποτελεσματικά το επόμενο κύμα κορωνοϊού, που οι ειδικοί εκτιμούν ως δεδομένο και μάλιστα ισχυρότερο από το προηγούμενο!

«Έχω πει και ξαναλέω ότι το ζητούμενο σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε θα έπρεπε να ήταν- και πρέπει να είναι- να εμβολιάσουμε όλο τον κόσμο από 60 ετών και άνω. Αυτούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, δηλαδή και αντιμετωπίζουν τον μεγάλο κίνδυνο», εξηγεί ο καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

«Κι όχι μόνο αυτό», προσθέτει. Σημειώνοντας ότι επίσης πρώτιστης ανάγκης είναι η «οχύρωση» του Συστήματος Υγείας, των νοσοκομείων δηλαδή, αλλά και η κινητοποίηση για την ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Ιατρικής Φροντίδας.

Με άλλα λόγια, αυτό που ο κ. Βανταράκης τονίζει επί του θέματος του εμβολιασμού παιδιών είναι ότι μείζονος σημασίας ζήτημα είναι να προστατέψουμε τους πιο ευάλωτους που θα επιβαρύνουν το Σύστημα Υγείας και παράλληλα να ενισχύσουμε το Σύστημα Υγείας, για να αντέξει.

 

You may also like

Comments are closed.

More in:ΥΓΕΙΑ