ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Απασφάλισε” ο Τσελίκ: Ζητά για τον Δένδια να απαγορεύσουν να μιλάει

739c9890dfa14cc384172b33790f2579
Να σταματήσει να μιλάει ο Νίκος Δένδιας ζήτησε ούτε λίγο ούτε πολύ ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Όπως αναφέρει το “Έθνος”, εξαπολύοντας μία άνευ προηγούμενου επίθεση κατά του Έλληνα ΥΠΕΞ, ο Ομέρ Τσελίκ υποστήριξε ότι η κρίση μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας οφείλεται στο Νίκο Δένδια, ο οποίος έδειξε τις προθέσεις του προς την Άγκυρα ήδη από το 2021.

“Αυτά που είπε ο Δένδιας, φίλοι… Μία από τις μεγαλύτερες αιτίες της κρίσης είναι τα λόγια αυτού του Έλληνα ΥΠΕΞ. Ο Έλληνας ΥΠΕΞ είναι ένας πολεμοχαρής, ένας έμπορος διαρκούς έντασης. Όταν πηγαίνετε σε διεθνείς συναντήσεις στην Ευρώπη, όταν βάζετε τις δηλώσεις του στο τραπέζι, οι υπουργοί και οι ανώτεροι αξιωματούχοι στην Ευρώπη λένε ότι οι δηλώσεις αυτού του ατόμου είναι περιθωριακές. Ακόμα και όταν συναντηθείτε με Έλληνες, όταν συναντηθείτε με Έλληνες πολιτικούς, και τους πείτε για διπλωματία, για τραπέζι διαπραγματεύσεων, όταν τους λέμε, ελάτε να τα λύσουμε αυτά’. Ακολουθεί η εξής δήλωση, λένε ανοιχτά ότι, ‘Μην παίρνετε αυτόν τον Δένδια πολύ στα σοβαρά. Γιατί όλα αυτά τα λέει λόγω της φιλοδοξίας του στην εσωτερική πολιτική. Το λέει για να χειραγωγήσει την εσωτερική πολιτική και για να προβάλει τον εαυτό του στην εσωτερική πολιτική”, είπε ο Τσελίκ και συνέχισε:

“Εδώ, όμως, το πρόβλημα είναι το εξής: Η Ελλάδα είναι μια χώρα της ΕΕ. Τα λόγια του ατόμου που βρίσκεται στο ΥΠΕΞ πρέπει να είναι πιο σοβαρές. Είναι προκλητικός μέρα-νύχτα. Μετά από αυτό, βγαίνει και λέει: ‘Είμαστε υπέρ του δικαίου. Αν θέλει η Τουρκία, μπορούμε να καθίσουμε στο τραπέζι’. Εσείς είστε αυτοί που προβαίνετε σε όλες αυτές τις προκλήσεις. Εσείς είστε αυτοί που παραβιάζετε το δίκαιο. Αυτό το πρόσωπο είναι εκείνο που χρησιμοποιεί το πιο ριζοσπαστικό και επιθετικό ύφος στην τρέχουσα κυβέρνηση Μητσοτάκη και προσπαθεί να αναποδογυρίσει κάθε είδους τραπέζι διπλωματίας. Ακόμα και όταν έδινε συνέντευξη Τύπου όταν ήρθε στην Τουρκία, είδαν όλοι ότι ήρθε εδώ για να προκαλέσει τσακωμό μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου, ότι ήρθε για να συμπεριφερθεί οξύθυμα, όχι για να μιλήσει για διπλωματία, αλλά για να ευχαριστήσει περιθωριακούς κύκλους στην Ελλάδα”.

“Αν μάλιστα η Ελλάδα απαγόρευε στον Δένδια να μιλάει για 6 μήνες, για 1 χρόνο, θα μειώνονταν σημαντικά η ένταση. Θα ήταν ωφέλιμο και για την Ελλάδα. Τόση ένταση, τόσο μεγάλη πίεση δεν είναι καλό πράγμα. Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους της έντασης εδώ είναι αυτή η στάση που κράτησε η Ελλάδα για να ικανοποιήσει αυτούς τους περιθωριακούς και ριζοσπαστικούς κύκλους. Αν υπάρχουν αυτοί που σκέφτονται το μέλλον της ελληνικής πολιτικής, αν έχουν μια στάση όπως το ‘να έχουμε δημοκρατική πολιτική’, ‘ας μην υπερβούμε τη δημοκρατική γραμμή’, η πρώτη προφύλαξη που θα πρέπει να πάρουν είναι να κάνουν τον Δένδια να μιλάει λιγότερο”, είπε ο Ομέρ Τσελίκ.

You may also like

tzavaras ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι είπε ο Κ. Τζαβάρας για την απομάκρυνση του από την επιτροπή για τις υποκλοπές: «Μου ζητήθηκε να διευκολύνω το κόμμα»

Παρασκήνιο υπάρχει μετά την αποχώρηση-αντικατάσταση του Κώστα Τζαβάρα στην Επιτροπή Θεσμών Διαφάνειας της Βουλής που ερευνά την ...

Comments are closed.