ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Απατεώνες του διαδικτύου στήνουν “χορό” | Και το Δ.Ν.Τ. στο “παιχνίδι”!

Facebook
Twitter

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Οι προσπάθειες επιτήδειων συνεχίζονται. Ένα πολυδαίδαλο κύκλωμα που έχει απλώσει τα πλοκάμια του παντού, μέσω του διαδικτύου. Ποντάροντας στον πλέον εξαρτώμενο από ανάγκη, κυρίως όμως σε όλους όσοι μπορούν να πέσουν στην παγίδα του “λες…;” και προχωρήσουν στο πάτημα του συνδέσμου.

Και αυτό ακόμα είναι πια αρκετό για τους απατεώνες ώστε να διεισδύσουν στον τραπεζικό σου λογαριασμό και να υφαρπάξουν τις τελευταίες οικονομίες σου. Ούτε pin δεν χρειάζονται πλέον σε πολλές των περιπτώσεων, αφού οι επιτήδειοι έχουν εκσυγχρονιστεί στον πλέον απόλυτο βαθμό.

Μία ακόμα περίπτωση αφορά στα… “κεφάλαια” που έχει εξασφαλίσει για εσάς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο! (Για τέτοια τιμή μιλάμε τώρα…).

Σε ρωτούν αν τα θες τα χρήματα ή όχι. Και γιατί δεν έχουν λάβει την απάντηση σου. Και ότι αν δεν θες τα “κεφάλαια” που είναι για σένα (…έτσι, επειδή σε σκέφτηκαν) σου τονίζουν ότι μπορούν να στείλουν στο Δημόσιο Ταμείο.

Αλλά σου…πετούν κι ένα τελευταίο “τυράκι”, ότι τα λεφτά είναι στην εγκριτική τράπεζα πληρωμών, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Και μπορείς να τα ‘χεις, αρκεί να πατήσεις τον Σύνδεσμο…!

ΥΓ: Προσοχή! Μην εξαπατάστε. Άλλωστε το ΔΝΤ σίγουρα δεν θα σκεφτεί ποτέ να σας στείλει χρήματα. Ούτε φυσικά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα…

 

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ:

Στιγμιότυπο οθόνης 2022 10 20 101150

 

 

ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Θυμίζουμε ότι η εφημερίδα «Πολιτεία» και το politeianews.gr προσφάτως έφερε κι άλλες περιπτώσεις στο «φως».

Η Ε.Τ. ΜΟΙΡΑΖΕΙ… ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ (ΜΕ 2% ΕΠΙΤΟΚΙΟ)!

1ο Απάτες 2 1 1

Προσφάτως διαπιστώσαμε νέα ύποπτη κίνηση που αναπτύσσεται μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Σε φέισμπουκ, ίνσταγκραμ, ακόμα και τικ τοκ, έχουν δημιουργηθεί σελίδες μέσω των οποίων σου στέλνουν «βροχή» μηνύματα για δελεαστικές προσφορές όχι από κάποιο οποιοδήποτε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, αλλά από την ίδια την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα!

Και μάλιστα, από την… «Γραμματέα» της Ε.Τ. που «επιθυμεί» – όπως αναφέρουν τα σχετικά μηνύματα – να σας χορηγήσει δάνειο από 5.000 έως… 5.000.000 ευρώ! Και με επιτόκιο μόλις στο 2%.

Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι σου επισημαίνουν, στο μήνυμα, ότι σε δανειοδοτούν είτε για να επενδύσεις στη δουλειά σου, είτε για… «οποιονδήποτε» λόγο χρειάζεσαι τα χρήματα. Δηλαδή, δεν τους «καίγεται» καρφί τι θες να τα κάνεις δυο, τρία ή και τέσσερα, και παραπάνω, εκατομμύρια!

Δυστυχώς, παρά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα για επιτυχείς απάτες και επιτήδειους που μπόρεσαν να βάλουν «χέρι» σε τραπεζικούς λογαριασμούς συμπολιτών υφαρπάζοντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ από προσωπικές οικονομίες, η ανάγκη χρημάτων σε μια περίοδο γενικής δυστοκίας οδηγεί πολλούς απευθείας στην παγίδα.

 

Η ΕΦΟΡΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ

Στιγμιότυπο οθόνης 2022 10 15 120817 1

 

Για το δήθεν «χαρμόσυνο» νέο ότι η εφορία αποφάσισε να σου επιστρέψει χρήματα. Μηνύματα που κατακλύζουν τους συμπολίτες με τη μορφή sms, messenger, email κ.λπ..

«Χρειάζεται όμως να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου για να λάβεις την υποτιθέμενης επιστροφή των χρημάτων», μας έλεγε αναγνώστης που μας ενημέρωσε για την περίπτωση του. Το χειρότερο είναι ότι το μήνυμα φαίνεται να προέρχεται από αληθοφανείς διευθύνσεις που παραπέμπουν στο gov.gr. Κι αν πατήσεις στο email που σου στέλνουν, τα χρήματα σου στην τράπεζα κινδυνεύουν να κάνουν «φτερά».

Ήταν τόσες πολλές οι περιπτώσεις υποψηφίων θυμάτων πανελλαδικά που η συγκεκριμένη περίπτωση ήρθε εις γνώση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που έκρινε αναγκαίο να προβεί σε μπαράζ ενημέρωσης και προειδοποίησης προς τους πολίτες, όπως φαίνεται στην πάνω φωτογραφία, ότι πρέπει να προσέχουν το «κακόβουλο λογισμικό».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top