ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απάτες: Κλήσεις από Αλβανία και Ουκρανία με στόχο να «αδειάσουν» τραπεζικούς λογαρισμούς

tilefonikes apates
Πληθαίνουν οι κλήσεις από το εξωτερικό με το πρόθεμα 0040 – Υπόσχονται κέρδη από επενδύσεις σε… ανύπαρκτες εταιρείες.

Αποδέκτες τηλεφωνικών κλήσεων από το εξωτερικό γίνονται ολοένα και περισσότεροι Έλληνες πολίτες, στις οποίες απαντώντας, καλούνται να επενδύσουν σε δήθεν κερδοφόρα χρηματοοικονομικά προγράμματα. Οι επιτήδειοι, σκοπό έχουν να αποσπάσουν προσωπικά στοιχεία και πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Όσοι πέφτουν στην παγίδα βλέπουν τα χρήματα τους να κάνουν «φτερά».

Αν λοιπόν δεχτείτε κλήση από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από το Λονδίνο, πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτός που σας κάλεσε δεν είναι σίγουρα φίλος σας αλλά θέλει να κλέψει χρήματα από τον λογαριασμό σας.

Τους τελευταίους μήνες, οι τηλεφωνικές κλήσεις με το πρόθεμα 0040 είναι όλο και πιο συχνές σε κινητά αλλά και σταθερά τηλέφωνα πολιτών.

Πρόκειται για κλήσεις στις οποίες απαντώντας, στην άλλη άκρη της γραμμής, σε άπταιστα ή σπαστά ελληνικά, κάποιος προσπαθεί να δελεάσει τα υποψήφια θύματα να επενδύσουν σε εταιρείες που εγγυώνται πολλά κέρδη, μόνο που πρόκειται για εταιρείες φαντάσματα που σκοπό έχουν να αποσπάσουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, τους οποίους στην συνέχεια ξαφρίζουν.

Ο πυρήνας του κυκλώματος εξαπάτησης εκτιμάται ότι βρίσκεται στην Αλβανία αλλά και στην Ουκρανία.

You may also like

Comments are closed.