ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη με δόλωμα την δήθεν επικαιροποίηση στοιχείων στο Gov.gr – Δείτε τις παγίδες των επιτήδειων

apati gov arthro
Νέα απάτη με πρόσχημα μια δήθεν επικαιροποίηση στοιχείων από το Gov.gr έχουν αναπτύξει το τελευταίο διάστημα επιτήδειοι με στόχο να υποκλέψουν κωδικούς ασφαλείας και ονόματα χρήστη σε τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα μορφή απάτης με πρόσχημα το Gov.gr έχει καταγραφεί τις τελευταίες ημέρς και ξεκινά με αποστολή e-mail σε υποψήφια θύματα.

Η πρώτη εικόνα που θα συναντήσουν τα υποψήφια θύματα είναι αυτή που ακολουθεί με ένα link το οποίο αντί να οδηγεί στην πλατφόρμα του Gov.gr, οδηγεί σε μια άλλη ιστοσελίδα την οποία οι επιτήδειοι έχουν «πειράξει» ώστε να θυμίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την κρατική υπηρεσία.

Δείτε την πρώτη παγίδα που στήνουν οι επιτήδειοι:

apati_gov

Η ιστοσελίδα στην οποία οδηγούν οι απατεώνες αν και θυμίζει Gov.gr, στην μπάρα με την ηλεκτρονική διεύθυνση γράφει «gov.setupgovgr.xyz/gr/», στοιχείο που θα πρέπει να χτυπήσει καμπανάκια και γρήγορα όποιος την εντοπίσει θα πρέπει να κλείσει το παράθυρο που έχει ανοίξει.

apati_gov1

Στο επόμενο βήμα οι επιτήδειοι έχουν στήσει μια σελίδα που και πάλι μοιάζει με αυτή του Gov.gr όταν οι πολίτες ερωτώνται σε ποια τράπεζα διαθέτουν λογαριασμό.

apati_gov2

Το τρίτο βήμα της απάτης είναι άλλη μια σελίδα η οποία, επίσης, μοιάζει με αυτή ηλεκτρονικής τράπεζας όπου και ζητούνται κωδικός ασφαλείας και όνομα χρήστη.

Όποιοι δώσουν τα στοιχεία τους, τότε οι απατεώνες τα υποκλέπτουν με μήνυμα ότι «η τράπεζα δεν είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή δοκιμάστε άλλη επιλογή τραπέζης». Πλέον το κακό έχει γίνει και τα στοιχεία πρόσβασης στον τραπεζικό μας λογαριασμό που είναι και ο στόχος του phishing, έχουν δοθεί.

apati_gov3

You may also like

Comments are closed.