ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Απελπισία στους δρόμους της Αττικής – Ουρές χιλιομέτρων στην Αττική Οδό – Οδηγοί εγκλωβισμένοι επί ώρες

Facebook
Twitter
 Μια κατάσταση χωρίς προηγούμενο συμβαίνει στην Αττική που με 7 ώρες χιονόπτωσης έχει παραλύσει στην κυριολεξία. Εκατοντάδες οδηγοί είναι εγκλωβισμένοι επί ώρες στην Αττική Οδό η οποία ανοιγοκλείνει προκειμένου να προλαβαίνουν να καθαρίζουν τα συνεργεία το χιόνι.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ανάμεσα σε Παλλήνη και Κάντζα όπου οι οδηγοί είναι απελπισμένοι περιμένοντας ώρες μέσα στο κρύο.

Και πρέπει να γίνει αγώνας δρόμου καθώς αναμένεται ένταση της κακοκαιρίας το απόγευμα.

Δείτε εικόνα από την Αττική Οδό

attiki odos xionia r 2401 4

attiki odos xionia r 2401 3

attiki odos xionia r 2401 2

Ταυτόχρονα είναι κανονικός Γολγοθάς για τους οδηγούς η κίνηση στους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Κηφισίας, Μεσογείων, Βασιλίσσης Σοφίας, είναι σχεδόν αδιάβατες.

Αποστάσεις που στην χειρότερη χρειάζονται μισή ώρα, σήμερα φτάνουν και τις 3 ώρες! Επίσης, κλειστή είναι η λεωφόρος Κατεχάκη.

Πιο αναλυτικά:

Η Τροχαία έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Κανελλοπούλου (Κατεχάκη) και στα δύο ρεύματα από τη λεωφόρο Μεσογείων προς την περιφερειακή Υμηττού, αλλά και στη λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου στην Ηλιούπολη και στα δύο ρεύματα από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου προς την περ. Καρέα.

Ακόμα και στα νότια προάστια η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη αφού το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα και λεωφόροι όπως η Αλίμου χρειάζονται χωρίς υπερβολή αλυσίδες, ενώ τα πάντα είναι ακίνητα στην λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Νέα έκκληση της ΕΛ.ΑΣ

Έκκληση στους οδηγούς να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματά τους, στο οδικό δίκτυο της Αττικής, λόγω της χιονόπτωσης, απευθύνει η ΕΛΑΣ με ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά, η ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που παρατηρούνται στον νομό Αττικής και προς αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, παρακαλούνται οι οδηγοί οχημάτων που κινούνται σε οδικό δίκτυο όπου παρατηρείται χιονόστρωση ή παγετός, να τοποθετούν στους δύο τουλάχιστον κινητήριους τροχούς αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον το όχημά τους δεν φέρει ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα)».

Αποσύρθηκαν λεωφορεία και τρόλεϊ

Αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία σταδιακά όλα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ λόγω της έντονης κακοκαιρίας, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ. Σημειώνεται ότι από νωρίς το πρωί υπήρξαν προβλήματα σε αρκετές γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ με αποτέλεσμα να σταματούν την κυκλοφορίας τους.

Πατούλης: Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις

Έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των εκχιονιστικών οχημάτων, απευθύνει ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης από το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας της περιφέρειας όπου βρίσκεται για να έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στους δρόμους.

«Οι προσπάθειες μας έχουν επικεντρωθεί στο να παραμείνουν ανοιχτοί όλοι οι κεντρικοί δρόμοι της Αττικής και όσοι οδηγούν σε νοσοκομεία» επισημαίνει ο ίδιος, μετά την κυκλοφοριακή συμφόρηση που παρατηρείται στους κεντρικούς δρόμους λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top