ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Απιδεώνας Αχαΐας: Τιμή στη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού

apideona pontiakos ellinismos
Προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων, οι χαιρετισμοί και μια κεντρική ομιλία που ήταν η πλήρης εξιστόρηση της γενοκτονίας των Ποντίων και η βραδιά έκλεισε με ένα μονόπρακτο αλλά και με τα εδέσματα που είχαν ετοιμάσει οι γυναίκες του χωριού.

Ο Απιδεώνας τίμησε, και φέτος, όπως έπρεπε την επέτειο της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και ταυτόχρονα οι σημερινοί κάτοικοι του χωριού τίμησαν τους προγόνους τους.

Η εκδήλωση που οργάνωσαν από κοινού ο Σύλλογος Ποντίων Απιδεώνας και ο Δήμος Δυτικής Αχαϊας πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία του χωριού. Αφού προηγήθηκε η επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε η κυρίως εκδήλωση. Σε αυτήν απηύθυναν χαιρετισμούς ο δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς, οι βουλευτές Άγγελος Τσιγκρής και Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο Μαρίνος Σκανδάμης, ενώ το χαιρετισμό του στην εκδήλωση είχε στείλει ο υφυπουργός Ανδρέας Κατσανιώτης. Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από την ιστορικό και φιλόλογο Μαρία Αντωνιάδη η οποία έκανε μια πλήρη και εμπεριστατωμένη εξιστόρηση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

%CE%91%CF%80%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%8E%CE%BD%CE%B1 1

 

You may also like

Comments are closed.