ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο, κι όμως… ελληνικό: Το φανάρι πάνω στην τέντα! (pics)

patra tenta spiti kentro dromos 2
Είναι από τις περιπτώσεις που έχουμε συνηθίσει να τις βλέπουμε να γίνονται viral στα social media. Περιπτώσεις προχειροδουλειών που καταδεικνύουν έναν απαράδεκτο «ωχαδερφισμό» σε βάρος πολιτών από συνεργεία που λειτουργούν για λογαριασμό του δημοσίου και επιτελούν κοινωφελές έργο.

Όπως είναι, επί παραδείγματι, η τοποθέτηση των απαραίτητων και άκρως αναγκαίων φωτεινών σηματοδοτών στους δρόμους. Μόνο που στην εικονιζόμενη περίπτωση, η εγκατάσταση των φαναριών δεν έγινε όπως θα έπρεπε με βάση ότι στη γωνία του ενός από τα φανάρια… έτυχε να υπάρχει ένα σπίτι.

Πρόκειται για το κατασκευαστικό σφάλμα που εντοπίσαμε στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Ιεροθέου στην Πάτρα. Τα συνεργεία που έκαναν την εγκατάσταση, πριν από τρία ολόκληρα χρόνια, μάλλον συμπεριφέρθηκαν σαν να μην έβλεπαν το σπίτι μπροστά τους. Κι αυτό διότι τοποθέτησαν τον φωτεινό σηματοδότη σύριζα με το μπαλκόνι του διαμερίσματος και με το φανάρι να εφάπτεται κυριολεκτικά με την τέντα που ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είχε τοποθετήσει για να εξασφαλίζει σκιά στο σπίτι του.

Η τέντα δεν μπορεί να κατέβει περισσότερο… Εμποδίζεται από τον σηματοδότη που έχει τοποθετηθεί στην γωνία των οδών Κορίνθου και Ιεροθέου.

Προφανώς οι εργάτες θα σκέφτηκαν τότε ότι… ελέω νόμου και κοινωνικού συμφέροντος θα πρέπει να αποδεχθεί να τον… κάψει ο ήλιος, θέλει δεν θέλει. Και έστω κι αν ο συμπολίτης και ιδιοκτήτης ενός ακινήτου είχε χρυσοπληρώσει την τοποθέτηση τέντας, όχι μόνο για τον ήλιο, αλλά κυρίως για να μην εισπνέει ο ίδιος και η οικογένειά του όλη τη σκόνη και το καυσαέριο και για να εμποδίζει όσο γίνεται όλα αυτά από το να εισρέουν στην κατοικία.

Μάλιστα κατά τις εργασίες τοποθέτησης των φαναριών, όπως δηλώνει στην «Πολιτεία» ο ιδιοκτήτης του σπιτιού Αντώνης Χ., οι εργάτες έσπασαν την τέντα η οποία λόγω αυτού ούτως ή άλλως δεν ανεβοκατεβαίνει. Αλλά και να μην την είχαν σπάσει, έτσι όπως είναι εγκατεστημένο το φανάρι, είναι αδύνατο να γίνει χρήση της τέντας.

patra tenta spiti kentro dromos

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ… ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ

Το σημαντικό που κατ’ αρχάς πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι από το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Πατρέων, ο ιδιοκτήτης και παθών έχει εισπράξει… κατανόηση.

Έχουν παραδεχθεί το δίκαιο του παραπόνου του αλλά και του αιτήματός του να γίνει διόρθωση. Έχει εισπράξει επίσης και πολλές διαβεβαιώσεις για… «άμεση» επιδιόρθωση. Με τη διαφορά ότι τέτοιου είδους υποσχέσεις τις εισπράττει κάθε λίγο και λιγάκι, εδώ και… τρία ολόκληρα χρόνια!

Μέχρι και ραντεβού με τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη άρχισε να ζητά από πέρυσι, όταν απηύδησε από τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα υπηρεσιακών παραγόντων. Αλλά μάταια.

Από τότε δηλαδή που έγινε η εγκατάσταση -και το λάθος- και ο ίδιος απευθύνθηκε στον Δήμο Πατρέων για να διαμαρτυρηθεί. Πέρα από τις προφορικές κατανοήσεις και υποσχέσεις, όμως, δεν έχει γίνει τίποτα χειροπιαστό.

Τρία χρόνια τώρα παλεύει να βρει έναν υπεύθυνο για να επιληφθεί ενός λάθους που επιβαρύνει τη δική του ιδιοκτησία και για το οποίο δεν ευθύνεται ο ίδιος αλλά ένα… έργο του Δημοσίου.

Μέχρι και ραντεβού με τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη άρχισε να ζητά από πέρυσι, όταν απηύδησε από τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα υπηρεσιακών παραγόντων. Αλλά μάταια καθώς λόγω πανδημίας η πραγματοποίηση του ραντεβού, όπως του είπαν, ήταν αδύνατη. Άραγε θα επιληφθεί κάποιος αρμόδιος;

You may also like

Comments are closed.