ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Απίστευτο! Κρατούσαν όμηρους σε σπίτι 7 πρόσφυγες – 4 συλλήψεις

Facebook
Twitter

Όμηροι των διακινητών τους ήταν επτά πρόσφυγες από τη Συρία και το Αφγανιστάν, καθώς κρατούνταν επί δύο εβδομάδες, παρά τη θέλησή τους, σε σπίτι στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, όπου ασκούνταν βία και απειλές σε βάρος τους μέχρι να καταβάλουν χρήματα για να αφεθούν ελεύθεροι.

Το νέο περιστατικό απαγωγής και ομηρίας με θύματα διακινούμενους αλλοδαπούς αποκαλύφθηκε, όταν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή συναδέλφων τους από την Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων Θεσσαλονίκης και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. αξιοποιώντας σχετική πληροφορία, πραγματοποίησαν επιχείρηση στο σπίτι – «φυλακή».

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρεις Πακιστανοί υπήκοοι και μία 18χρονη (ημεδαπή), που οδηγούνται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης, ενώ αναζητούνται τρεις ακόμη συνεργοί τους.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι πέντε εκ των διακινητών διευκόλυναν την παράνομη είσοδο των θυμάτων τους στην ελληνική επικράτεια, έναντι χρηματικής αμοιβής, μεταφέροντας τους στον Δενδροπόταμο. Όπως κατέθεσαν οι πρόσφυγες, με απειλές και χρήση σωματικής βίας, οι διακινητές απαιτούσαν εκβιαστικά είτε από τους ίδιους είτε από συγγενικά τους πρόσωπα, την καταβολή χρηματικών ποσών προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι δύο εκ των συλληφθέντων παρείχαν κατάλυμα σε δύο πρόσφυγες που στερούνταν νόμιμων εγγράφων.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση κατασχέθηκε λουκέτο, με το οποίο οι δράστες κλείδωναν το σπίτι στο Δενδροπόταμο, το χρηματικό ποσό των 4500 ευρώ, κινητά τηλέφωνα και χρεωστικές κάρτες.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top