ΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απλησίαστα τα αεροπορικά εισιτήρια φέτος το καλοκαίρι

ταξιδια αεροδρομιο

Πετάνε οι τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια, με τους καταναλωτές πάντως να πληρώνουν τους πανάκριβους ναύλους και τις αεροπορικές εταιρείες να γράφουν κέρδη μαμούθ και να μην νιώθουν την ανάγκη όσο πουλάνε σε εξωφρενικές τιμές να ρίξουν τo κόστος.

Οι περισσότερες εταιρείες απλά προσπαθούν να… ρεφάρουν από τη ζημιά της πανδημίας συμβάλλοντας έτσι και στο λεγόμενο διογκούμενο φαινόμενο του «greedflation» (ο πληθωρισμός της απληστίας).

Απλησίαστα τα αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης τον Αύγουστο

Αθήνα – Σαντορίνη: Από 70.99€ – 149.99€
Αθήνα – Μήλος: Από 94.99€ – 141.99€
Αθήνα – Κως: Από 92.99€ – 144.80€
Τουλάχιστον 200-300€/άτομο (μετ΄επιστροφής)
500€ Μ.Ο. για ένα ζευγάρι

Πρακτικά κάθε άτομο θα πληρώσει τουλάχιστον 200€ – 300€ ευρώ για τα αεροπορικά εισιτήρια και το ζευγάρι θα υπολογίζει κατά μέσο όρο 500€ μόνο για τα αεροπορικά εισιτήρια.

Την ίδια ώρα το πόσο ακριβότερα πληρώνουμε οι Έλληνες τα αεροπορικά εισιτήρια δείχνουν αυτά τα δυο screenshot με την ίδια εταιρεία. Η διαδρομή Λονδίνο – Νάπολι για μετάβαση 4/7 και επιστροφη στις 8/7 κοστίζει 142.58 λίρες, δηλαδή 165,72 €.

Για τις ίδιες ημερομηνίες το ταξίδι Αθήνα Νάπολι με την ίδια εταιρεία κοστίζει 236€ ή 175€, εάν η μετάβαση της επιστροφής γίνει με τρίτη εταιρεία.

Χαρακτηριστικό της ακρίβειας που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες είναι πως Καναδός έρχεται αεροπορικά στην Ελλάδα πάει Πάρο, Σαντορίνη και Κρήτη, επιστρέφει αεροπορικά από την Κρήτη και μένει στην χώρα μας για 10 νύχτες σε πακέτο που κρατάει από τον Καναδά στην Ελλάδα συνολικά 12 ημέρες και πληρώνει μόλις 4.219 δολάρια δηλαδή 3947,63€. Την ίδια ώρα μόνο η απλή πτήση Αθήνα – Τορόντο με επιστροφή σε οικονομική θέση κάνει από 1.010€

Από την άλλη, οι αεροπορικές εταιρείες δεν φαίνονται διατεθειμένες να κατεβάσουν τις τιμές όσο ξεπουλάνε ακόμα και σε εξωφρενικές τιμές τα εισιτήρια.

You may also like

Comments are closed.

mitsotakis erdogan arthrou1 ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητσοτάκης και Ερντογάν: Άφησαν για αργότερα τα δύσκολα, έδωσαν νέο ραντεβού τον Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη

Συμφωνώντας ότι διαφωνούν ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσαν χθες από τη ...