ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Από μόνο του το φιλότιμο του πυροσβέστη, δεν αρκεί!

vasilis fertakis 1
Από την 1η Μάϊου έχει ξεκινήσει και επισήμως η αντιπυρική περίοδος αλλά ο μείζων προβληματισμός είναι… πόσο περισσότερο έχουμε οργανωθεί σε μια χώρα που έχει θρηνήσει νεκρούς από πυρκαγιές ενώ και πρόσφατα παρακολουθούσε αποσβολωμένη να κατακαίγονται χιλιάδες στρέμματα στην Κορινθία που παραδόθηκε στην πύρινη λαίλαπα.

Για να μην ανατρέξουμε στη Δυτική Ελλάδα και στο ολέθριο 2007 στην Ηλεία.

Και δυστυχώς, τουλάχιστον για την περιοχή μας δεν αφήνουν περιθώρια ικανοποίησης και αισιοδοξίας οι απαντήσεις στην «Πολιτεία» του προέδρου της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Βασίλη Φερτάκη (φωτογραφία).

Ο οποίος αν και τονίζει ότι το ηθικό των πυροσβεστών είναι όπως πάντα ακμαίο, εν τούτοις ο πίνακας των ελλείψεων εξακολουθεί να είναι ίδιος όπως και άλλες χρονιές. Δηλαδή, με τεράστιες ελλείψεις που αδυνατίζουν την άμυνα μας στην όποια φωτιά.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΕΡΤΑΚΗΣ: ΠΕΠΑΛΑΙΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ

Συγκεκριμένα, ο κ. Φερτάκης δηλώνει στην «Πολιτεία»: «Έχει ήδη ξεκινήσει μία ακόμη αντιπυρική περίοδος, που ολοκληρώνεται την τελευταία ημέρα του Οκτωβρίου, ωστόσο υπάρχουν πολλά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια της συνδικαλιστικής μας δικαιοδοσίας».

Fertakis 2

Επί λέξει ο γνωστός συνδικαλιστής, μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Π.Σ. αναφέρει στην «Πολιτεία» και επισημαίνει: Έλλειψη μονίμου πυροσβεστικού προσωπικού. «Διότι καθυστερεί η αξιολόγηση δομών των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, με σημερινά πραγματικά αντικειμενικά κριτήρια, μέσω της οποίας θα δημιουργηθεί και ο 2ος μάχιμος Πυροσβεστικός Σταθμός, εντός του αστικού ιστού του 3ου πληθυσμιακά μεγαλύτερου Δήμου της χώρας μας, όπως είναι ο Δήμος Πατρέων.

Αποτελεί και πάγιο αίτημά μας αλλά και υπόσχεση της πολιτικής ηγεσίας. Μέσω αυτής της διαδικασίας, που είναι και κυρίαρχη πρότασή μας, θα προκύψει αύξηση-αναπροσαρμογή της δύναμης των υφισταμένων πυροσβεστικών δομών αλλά και της ενίσχυσης σε Πυροσβεστικά μέσα και υλικοτεχνικό εξοπλισμό», επισημαίνει ο κ. Φερτάκης.

Απαριθμώντας στη συνέχεια κι άλλα προβλήματα, όπως:

  • -Παλαιότητα – ελλείψεις σε Πυροσβεστικά μέσα και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.
  • -Προβλήματα σε μέσα ατομικής προστασίας.
  • -Στέγαση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμακίων (κτιριακό πρόβλημα).

Με άλλα λόγια, μείναμε στις υποσχέσεις αλλά δεν κάναμε… βήμα προόδου προς την κατεύθυνση αύξησης των δυνάμεων και εκσυγχρονισμού της υλικοτεχνικής υποδομής, παρά τα παθήματα μας. Εν ολίγοις, για άλλη μία χρονιά «θα υπερισχύσει και φέτος το φιλότιμο, η υπερπροσπάθεια (ατελείωτες ώρες απλήρωτης υπερεργασίας) και ο υψηλός επαγγελματισμός των πυροσβεστών», δηλώνει με νόημα ο κ. Φερτάκης.

Ενώ, αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως σε ό,τι αφορά την πανδημία, ο κ. Φερτάκης τονίζει πως δεν έχει επηρεάσει τη λειτουργία και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό ο οποίος «εφαρμόζεται κανονικά».

Κατά τα λοιπά, ο μέσος πολίτης, ειδικά κάθε τέτοια εποχή, γίνεται δέκτης διαβεβαιώσεων για ενίσχυση και θωράκιση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Όμως, αυτοί που θα ζήσουν «από μέσα» την κατάσταση, γνωρίζουν καλύτερα.

You may also like

Comments are closed.

draseis patra kallitexnika ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: Συμμετοχή σχολείων της Α/Βαθμιας και Β/Βαθμιας Εκπαίδευσης, σε δράσεις καλλιτεχνικής δημιουργίας, στα Παλαιά Σφαγεία

Μια ενδιαφέρουσα συνεργασία ξεκίνησε  μεταξύ ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας και της Εκπαιδευτικής κοινότητας του νομού μας. ...