ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τί θα εξαρτηθεί η περιοδεία του Πρωθυπουργού στην Αχαϊα

mitsotak
Λίγα 24ωρα πριν θα γίνει γνωστή η ημερομηνία της επίσκεψης Μητσοτάκη σε Πάτρα και Αχαΐα. Ποιοι είναι οι παράγοντες που θα συγκεκριμενοποιήσουν τον σχεδιασμό της περιοδείας, τι θέλει να εξαγγείλει και να επισκεφθεί ο Πρωθυπουργός;

Έχει πολλές φορές τους τελευταίους μήνες προαναγγελθεί επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάτρα. Ωστόσο, όσο και αν πιθανολογούνται πολλά σενάρια σχετικά με την περιοδεία του στην Αχαΐα, οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμη ληφθεί. Ακόμη και αν ο ίδιος πρόσφατα δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη πως η επίσκεψη αυτή θα γίνει μέσα στον Οκτώβριο, υπάρχουν στον ορίζοντα συγκεκριμένες παράμετροι από τις οποίες θα εξαρτηθεί.

Κατά πρώτον η ρευστότητα που επικρατεί στα εθνικά και τα ενεργειακά θέματα, δεν δημιουργεί ξεκάθαρη εικόνα για τη διαμόρφωση του Πρωθυπουργικού προγράμματος.

1 3 e1665400278872

Όσοι είναι σε θέση να γνωρίζουν, αναφέρουν στην «Πολιτεία» πως στις περισσότερες περιπτώσεις το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού γίνεται λίγα, ή μόλις ένα 24ωρο πριν από την επίσκεψή του σε περιοχές της χώρας.

Και αυτό γιατί οι εξελίξεις δεν επιτρέπουν επ’ ουδενί σχεδιασμό έστω και μίας εβδομάδας, εκτός από τις μεγάλες ευρωπαϊκές και διεθνείς υποχρεώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις οποίες οι ημερομηνίες είναι γνωστές αρκετά πριν.

Ωστόσο οι ίδιοι κύκλοι, πάντοτε συζητώντας για την επίσκεψή του στην Πάτρα, επισημαίνουν με νόημα πως οι περιοδείες του Προέδρου της ΝΔ γίνονται βάσει συγκεκριμένου σχεδιασμού, ο οποίος περιλαμβάνει λίστα από συγκεκριμένες δεσμεύσεις και ανακοινώσεις, καθώς και επισκέψεις σε έργα τα οποία είναι σε εξέλιξη.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Στην προκειμένη περίπτωση για την Αχαΐα έχουν ήδη ωριμάσει συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες έχουν γίνει στο Πρωθυπουργικό Γραφείο σε σχέση με το πακέτο εξαγγελιών του κ. Μητσοτάκη και σύμφωνα με πληροφορίες της «Πολιτείας», ανάμεσά τους βρίσκεται και ένα σημαντικό έργο που σχετίζεται με το χώρο της Υγείας.

Ρόλο που σχετίζεται άμεσα με την επίσκεψη στην Πάτρα παίζει και η πορεία των έργων του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρας-Πύργου, στα εργοτάξια του οποίου υπάρχει σχεδιασμός να βρεθεί ο Πρωθυπουργός. Επισημαίνεται ωστόσο πως για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος και πιστή τήρηση του χρονοδιαγράμματος που έχει ήδη ανακοινωθεί.

«Το έργο προχωρά κανονικά» επισημαίνεται και θα αποτελέσει κατά πάσα πιθανότητα έναν από τους σταθμούς της περιοδείας του Πρωθυπουργού, όταν αυτή θα προγραμματιστεί αναφέρουν Κυβερνητικές «πηγές» στην «Πολιτεία».

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ «ΑΡΩΜΑ»;

Ακόμη μία παράμετρος από την οποία θα εξαρτηθεί η ημερομηνία της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Πάτρα αφορά στις εισηγήσεις που γίνονται για το εάν αυτή θα έχει προεκλογικό χρώμα, ή αν αυτός ο σχεδιασμός θα παραπεμφθεί για το 2023 οπότε και θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές.

Μέχρι στιγμής προκρίνεται το δεύτερο σενάριο και εφόσον ο Πρωθυπουργός βρεθεί στην Αχαΐα μέσα στο 2022, θα πραγματοποιήσει μία στοχευμένη ουσιαστικά αλλά και επικοινωνιακά επίσκεψη.

Στο δια ταύτα: Η επίσκεψη-περιοδεία του Πρωθυπουργού στην Αχαΐα δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Αυτό όταν θα αποφασιστεί θα ανακοινωθεί ένα ή λίγα 24ωρα πριν πραγματοποιηθεί.

Θα συναρτηθεί απόλυτα από την ολοκλήρωση μίας προετοιμασίας που θα αφορά στο τι θα εξαγγείλει και τι θα επισκεφθεί.

Δεν θα περιλαμβάνει κάποια μεγάλη συγκέντρωση παρά μόνο στοχευμένες επισκέψεις, κυρίως στα σημεία που θα αφορούν στις εξαγγελίες και την ανάδειξη του Κυβερνητικού έργου στην ευρύτερη περιοχή.

Από την έντυπη έκδοση της “Πολιτείας” σήμερα Δευτέρα 10.10.2022

You may also like

Comments are closed.