ΕΠΙΣΤΗΜΗΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Από την Καλιφόρνια της Αμερικής στο …Κουκούλι της Πάτρας!

Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
Όταν στην Πάτρα συζητάμε για τα προτερήματα της πόλης, στο πλαίσιο αναζήτησης διεξόδων ανάπτυξης της και διαφυγής της απ’ το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει, σχεδόν όλων η άποψη συγκλίνει στα αξιοθαύμαστα επιτεύγματα του τοπικού ακαδημαϊκού δυναμικού και στις τεράστιες προοπτικές που έχουμε ως περιοχή υψηλού πανεπιστημιακού επιπέδου.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι αναμφισβήτητα το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Εκτός από εξωστρεφές, έχει κερδίσει τον διεθνή σεβασμό για τις επιτυχίες του στις προηγμένες εκπαιδευτικές τεχνολογίες και τα ευφυή κυβερνοσυστήματα και υπηρεσίες. Για αυτό και επιζητείται η συνεργασία με τους ανθρώπους του, από εταιρείες – κολοσσούς σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δεν είναι τυχαίο ότι η «Huawei» έστρεψε τη ματιά της στην… Πάτρα κλείνοντας συμφωνία συνεργασίας με το Τμήμα ΗΜΜΥ του ΠΑ.ΠΕΛ..

Ούτε και η συνεργασία με την άλλη πολυεθνική – μεγαθήριο, την «Cisco Systems, Inc.»που… από το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας «βρέθηκε» στα πρώην ΤΕΙ Πατρών στο Κουκούλι…, για να ζητήσει την συνεργασία του Τμήματος ΗΜΜΥ.

Όπως άλλωστε η BMW, αεροναυπηγικές εταιρείες, η Ε.Ε. με τα διάφορα ερευνητικά της προγράμματα εκατ. ευρώ ή οι δεκάδες μεγάλες και μικρές εταιρείες, από Ελλάδα (πολλές και από την Πάτρα) και εξωτερικό που απευθύνονται σ’ αυτό το… μικρό αλλά θαυματουργό Εργαστήριο!

Η «Πολιτεία» έχει πολλά να πει και να δείξει στο επόμενο φύλλο γύρω από το τι γίνεται εντός του Εργαστηρίου, υπό τον νέο Πρόεδρο του Νικόλαο Βώρο και τους συνεργάτες του.

Νικόλαος Βώρος rotated e1626884121928

Σε πρώτη φάση όμως δίνει την «είδηση» που ταυτοχρόνως είναι χρήσιμη και για τους… μελλοντικούς μας επιστήμονες! Τις νέες και τους νέους που θα συμπληρώσουν εντός ημερών τα Μηχανογραφικά τους δελτία και που καλό είναι να γνωρίσουν πως το Τμήμα αποτελεί μια ιδανική επιλογή τους.

Καθώς είναι το πρώτο τμήμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που του δίνεται η δυνατότητα απονομής του integrated master. Με τρεις κύκλους σπουδών (προπτυχιακό, μεταπτυχιακό, διδακτορικό), θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα, εξειδίκευση στα σύγχρονα κυβερνοσυστήματα, στην εκπαίδευση σε STEM και στις επιχειρήσεις/οργανισμούς, διεπιστημονική αντίληψη για τη σύγχρονη ερευνητική δραστηριότητα.

 

You may also like

Comments are closed.

ligjwrzayy65ec2dc03e33b ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αστρονόμοι ανακάλυψαν πλανήτη που καλύπτεται από νερό που βράζει

Έναν μακρινό πλανήτη που πιθανό καλύπτεται από έναν βαθύ ωκεανό ανακάλυψαν αστρονόμοι με τη βοήθεια του διαστημικού τηλεσκόπιου James Webb.  Σύμφωνα με τον Guardian, οι παρατηρήσεις ...