Αποκάλυψη για σεξουαλική κακοποίηση από τον πρέσβη της Βενεζουέλας

Facebook
Twitter

Μία από τις πέντε γυναίκες που κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας, έσπασε την σιωπή της χθες στο MEGA. Όπως λέει, δέχτηκε ευθέως πιέσεις από πολιτικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, να μην προχωρήσει σε καταγγελία. Δηλώνει μάλιστα εξοργισμένη που τώρα ακούει πολιτικά πρόσωπα, να προτρέπουν θύματα σεξουαλικής βίας να σπάσουν τη σιωπή τους.

Τον εφιάλτη που έζησε στην πρεσβεία της Βενεζουέλας, όπου εργαζόταν ως σεφ η Ξένια Μπουζαρανίδου.

H κ. Μπουζαρανίδου ήταν η μία από τις 5 γυναίκες που κακοποιήθηκε σεξουαλικά το 2012, από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα Φράνκλιν Γκονζάλες και βρήκε το θάρρος να παλέψει, για μια δικαίωση που όμως ακόμα περιμένει.

«Πολιτική ωριμότητα» και επιστολή στον Μαδούρο

Η υπόθεση γνωστή ως Βενεζουέλα Gate έρχεται στο προσκήνιο, την περίοδο που Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται καθ’ οδόν για το Μέγαρο Μαξίμου και η κ. Μπουζουρανίδου δέχεται –όπως καταγγέλλει– πιέσεις από πολιτικό πρόσωπο εντός ΣΥΡΙΖΑ να δείξει «πολιτική ωριμότητα» και μην προχωρήσει σε καταγγελία.

Και ήταν τελικά η παρέμβαση του κ. Τσίπρα με επιστολή του στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, που οδηγεί στην καρατόμηση του Γκονζάλες, με την επισήμανση ότι θα πρέπει να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι, προκειμένου το θέμα να μην πάρει διαστάσεις και προκληθεί βλάβη στην Αριστερά, τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα.

Η δικαίωση δεν ήρθε με καμία κυβέρνηση

Μετά την απομάκρυνση Γκονζάλες το 2013, η κ. Ξένια Μπουζαρανίδου απολύεται από την πρεσβεία και 6 δύσκολα χρόνια μετά, δικαιώνεται από το δικαστήριο το 2019.

Πλέον κ. Μπουζαρανίδου εξοργίζεται όταν ακούει πολιτικά πρόσωπα να προτρέπουν θύματα σεξουαλικής βίας να σπάσουν τη σιωπή τους και όπως η ίδια έχει δηλώσει, τον Φεβρουάριο του 2021 έστειλε επιστολή στο Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας να εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση χωρίς, ωστόσο να έχει λάβει μέχρι σήμερα καμία απάντηση.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top