ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αποκεντρωμένη Δυτικής Ελλάδας το 2022

Facebook
Twitter
Επιβεβαιώνεται πλήρως η «Πολιτεία» που είχε γράψει τον Νοέμβριο ότι έρχονται αλλαγές στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας και στον τρόπο εποπτείας της Αυτοδιοίκησης. Αλλαγές και στην Δυτική Ελλάδα, όπου στο εξής η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα εφάπτεται με την Περιφέρεια (τρεις νομοί) και με γενικό γραμματέα επικεφαλής της.

Με αφορμή την ανταλλαγή χριστουγεννιάτικων ευχών, μιλήσαμε με συντάκτη μεγάλης εφημερίδας της Αθήνας. Ο οποίος μας είπε ότι στις αρχές του χρόνου ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης θα έχει ολοκληρώσει τον σχεδιασμό του και θα είναι σε θέση να κάνει πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, πριν το όλο εγχείρημα πάρει την οδό της νομοθετικής επικύρωσης.

Το δε υπουργείο Εσωτερικών προσανατολίζεται, κι αυτό μένει ν’ αποδειχθεί, στη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων των Αποκεντρωμένων στις Περιφέρειες και στους Δήμους, με προφανή στόχο την αποσυμφόρηση των Αποκεντρωμένων, κάτι που θα σημάνει και την κατάργηση κάποιων Υπηρεσιών τους.

Να θυμίσουμε ότι σήμερα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας- Ιονίων Νήσων υπηρετεί Συντονιστής, απ’ τον Μάϊο του 2017, ο 61χρονος δικηγόρος Νίκος Παπαθεοδώρου, κατά γενική εκτίμηση επιτυχημένος στο έργο που τού έχει ανατεθεί.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top