ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Αποκλείουν την Ερμού στην Πάτρα οι απογραφείς!

maxresdefault 2
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο της οδού Ερμού στην Πάτρα πραγματοποιούν την Πέμπτη 23 Ιουνίου οι απογραφείς που παραμένουν απλήρωτοι! Μάλιστα στο πλευρό τους θα βρίσκονται και συλλογικότητες, καθώς όπως φαίνεται η κοροϊδία του 2011 (και τότε είχαν μείνει απλήρωτοι επί μήνες)… επαναλαμβάνεται! Η απογραφή ολοκληρώθηκε το 2021, οι άνθρωποι αυτοί εργάστηκαν επί μακρόν και με πολλές δυσκολίες για να καταφέρουν να ολοκληρώσουν το έργο τους αλλά δυστυχώς… δεν αποζημιώθηκαν!

 

Δείτε για παράδειγμα την αλληλογραφία ενός εκ των απογραφέων με την υπηρεσία: «Καλησπέρα σας, είμαι απογραφέας της περιόδου απογραφής 2021-2022. Θα ήθελα να με ενημερώσετε για το πότε θα γίνει η πληρωμή της εργασίας μου. Ευχαριστώ».

Την ίδια ημέρα και λαμβάνει μια τυπική απάντηση από την ΕΛΣΤΑΤ:

«Σας ενημερώνουμε ότι η πληρωμή που αφορά την απογραφή κτιρίων και πληθυσμού 2021 δεν έχει ξεκινήσει ακόμη και δεν γνωρίζουμε τον ακριβή χρόνο έναρξης καθώς πρέπει να αποσταλλούν οι αναλυτικές καταστάσεις πληρωμής από τους επόπτες και κατόπιν να εκδοθούν τα εντάλματα πληρωμής».

 

Παρεμβάσεις για το θέμα έχουν γίνει από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ αλλά χωρίς ουσιαστική απάντηση: «Δεκάδες χιλιάδες απογραφείς και οι τομεάρχες που συμμετείχαν στην τελευταία απογραφή περιμένουν ακόμη να πληρωθούν από την ΕΛΣΤΑΤ, παρ’ ότι στην πλειονότητά τους έχουν παραδώσει τους φακέλους με τα απογραφικά στοιχεία ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο.

 

Το επιτελικό κράτος έκανε και πάλι το θαύμα του εις βάρος χιλιάδων ανθρώπων που ανέλαβαν ένα σημαντικό έργο μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Δεν χωράει άλλη καθυστέρηση, οι πληρωμές από την ΕΛΣΤΑΤ πρέπει να γίνουν αμέσως και για το σύνολο των 50.000 πολιτών που εργάστηκαν για την απογραφή. Είναι άδικο να κάνουν Πάσχα απλήρωτοι αυτοί οι άνθρωποι.

 

Η εντεινόμενη απαξίωση της ΕΛΣΤΑΤ στην συνείδηση του κόσμου, με αφορμή και το χάσμα μεταξύ των δικών της στοιχείων και αυτών του ΟΑΕΔ για τον αριθμό των ανέργων, καθώς και η υποστελέχωσή της συνολικά, που επιβάλει εξοντωτικούς ρυθμούς εργασίας για το προσωπικό της, επηρεάζοντας καταλυτικά την λειτουργία της, δείχνουν την πραγματική εικόνα της σύμπραξης επιτελικού κράτους και ανεξάρτητων αρχών.

 

Επομένως, εκτός από την άμεση πληρωμή των απογραφέων, κρίνεται πλέον επιτακτική και η στοχευμένη ενίσχυση, μέσω του ΑΣΕΠ, της ΕΛΣΤΑΤ. Ένα σύγχρονο, δημοκρατικό κράτος δεν μπορεί να κινείται ανάμεσα στα «greek statistics» και την προχειρότητα, που εξυπηρετεί εκ νέου σκοπιμότητες»!

You may also like

Comments are closed.