ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Αποκλειστικά στο politeianews.gr: Ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Π. Δημόπουλος απαντά στον Προϊστάμενο της Φοιτητικής Εστίας

dimopoulos2
Με αφορμή τη δημόσια καταγγελία του Προϊσταμένου της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών, για την αναίτια υπηρεσιακή μετακίνησή του, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, η εφημερίδα Αχαϊκή Πολιτεία και το politeianews.gr επικοινώνησε με τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου, Παναγιώτη Δημόπουλο, ο οποίος τοποθετήθηκε γραπτώς με την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με την αναφορά του ονόματός του: 

«Δεν συνηθίζω να απασχολώ τον δημόσιο διάλογο για προσωπικά ζητήματα, αλλά η αναφορά του ονόματός μου σε κείμενο δημόσιας καταγγελίας υπαλλήλου του Πανεπιστημίου Πατρών που είναι μέλος συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος και υπογράφει με αυτή του την ιδιότητα (!), με υποχρεώνει να το κάνω:

1. Η δημοσιοποίηση προσωπικών μου δεδομένων που σχετίζονται με την ιδεολογική μου ταυτότητα ως φυσικό πρόσωπο παραβιάζει βασικούς κανόνες δεοντολογίας,

2. Η σύνδεση της λειτουργίας μου ως μέλος του εκλεγμένου Πρυτανικού Σχήματος του Πανεπιστημίου Πατρών με την ιδεολογικό-πολιτική μου συγκρότηση είναι αδιανόητη, χαρακτηρίζει τον καταγγέλλοντα και αποκαλύπτει την αντίληψη του για την ανάγκη ύπαρξης σχέσης διοίκησης με υπαλλήλους που θα απολαμβάνουν προνομιακή μεταχείριση,

3. Τόσο σήμερα που είμαι μέλος ενός εκλεγμένου σχήματος διοίκησης του Πανεπιστημίου Πατρών, όσο και η μέχρι τώρα ακαδημαϊκή μου πορεία και η ανάληψη θέσεων ευθύνης αποδεικνύει τα σαφή όρια ανάμεσα στη λήψη αποφάσεων για τη βελτίωση της λειτουργίας υπηρεσιών με αναδιαρθρώσεις και αναδιάταξη της δομής τους, και στην ιδεολογική μου ταυτότητα. Αυτά είναι «ασυμβίβαστα» και δεν μπορεί το 2022 οι καθεστωτικές νοοτροπίες ανθρώπων που κατέχουν κομματικές θέσεις να επανέρχονται με την χειρότερη μορφή τους στο προσκήνιο,

4. Η ίση μεταχείριση και οι ίσες ευκαιρίες όλων των πολιτών στην κοινωνία, και όλων των εργαζομένων αποτελεί την πεμπτουσία της δημοκρατικής ιδεολογικής μ ου βάσης που την κάνω καθημερινά πράξη.

Επιφυλασσόμενος για κάθε νόμιμο δικαίωμα μου»

Καθηγητής Παναγιώτης Διον. Δημόπουλος

Αντιπρύτανης Έρευνας & Ανάπτυξης Πανεπιστημίου Πατρών

 

Είχε προηγηθεί χθες η δημόσια καταγγελία του Προϊσταμένου της Φοιτητικής Εστίας, κ. Γιώργου Αθανασόπουλου, κατηγορώντας τον Πρύτανη πρωτίστως για την παράνομη, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, υπηρεσιακή του μετακίνηση καθώς και τον Αντιπρύτανη, κ. Δημόπουλο, που υπερψήφισε αυτή την πρόταση.

Η καταγγελία του κ. Αθανασόπουλου έχει ως εξής:

https://www.facebook.com/giorgos.athanasopoulos.790

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ΑΧΑΙΑΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΝΕ ΑΧΑΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΧΡ. ΜΠΟΥΡΑ
Βρίσκομαι στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση, στη λήξη της τετράχρονης θητείας μου ως Γραμματέας Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, να καταγγείλω δημόσια τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστο Μπούρα για αναίτια και παράνομη προσωπική υπηρεσιακή δίωξη εναντίον μου, από τη θέση του Πρ/νου της Φοιτητικής Εστίας, χωρίς κανέναν απολύτως υπηρεσιακό λόγο ή αιτία, χωρίς καμία αφορμή, με αυταρχικό και πρωτόγνωρο για την ιστορία του Πανεπιστημίου τρόπο.
Μια δίωξη παντελώς παράνομη αφού είμαι με νόμο τοποθετημένος σε προσωποπαγή θέση για την κάλυψη των αναγκών της Φοιτητικής Εστίας και μόνο, μετά την μεταφορά συνολικά της δραστηριότητας και των 42 εργαζομένων από το πρώην ΕΙΝ στο Πανεπιστήμιο Πατρών το 2011.
Προσφεύγω εναντίον των διωκτών μου με κάθε νόμιμο τρόπο τόσο αστικά όσο και ποινικά.
Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη.
Ταυτόχρονα θα απευθυνθώ και στην αρμόδια πειθαρχική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ (ΕΔΕΚΑΠ) με το ερώτημα της διαγραφής από το κόμμα μας τόσο του Πρύτανη κ. Χρήστου Μπούρα όσο και του Αντιπρύτανη κ. Παναγιώτη Δημόπουλου που υπερψήφισε την πρόταση του κ. Μπούρα για τη δίωξή μου, αφού οι μέθοδοι και οι πρακτικές των δύο αυτών μελών μας προσβάλλουν τη φυσιογνωμία του κόμματος και είναι σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές και τις αξίες μας.
Ζητώ συγνώμη από όλους όσους προέτρεψα να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του κ. Χρ. Μπούρα για τη θέση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου, αφού είχα παντελή άγνοια των πρακτικών του και των μεθόδων εναντίον των εργαζομένων, όπως επανειλημμένα έχει καταγγείλει και ο Σύλλογος Εργαζομένων.
Πάτρα 19/5/2022
Γιώργος Αθανασόπουλος
Γραμματέας ΝΕ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Αχαΐας

You may also like

Comments are closed.