ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Φάκελοι με σφαίρες στην Πάτρα – Έχουν ύποπτο οι Αρχές!

553
Το μυστήριο με την αποστολή φακέλων με σφαίρες σε τέσσερα καταστήματα της εστίασης και αναψυχής της Πάτρας φαίνεται πως λύνεται στην τοπική Αστυνομία.

Πληροφορίες της «Πολιτείας» αναφέρουν πως υπάρχει σύγκλιση απόψεων ανάμεσα στους αστυνομικούς για το άτομο το οποίο φέρεται να κρύβεται πίσω από αυτή την πρωτοφανή ενέργεια που αναμφίβολα σκόρπισε τον τρόμο σε ιδιοκτήτες καταστημάτων της πόλης και συζητήθηκε έντονα όλο το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι αστυνομικοί φαίνεται να γνωρίζουν το πρόσωπο εκείνο που είχε λόγους για να προχωρήσει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της αποστολής των φακέλων και είναι πεπεισμένοι πως πρόκειται για άτομο που επιδιώκει και με αυτό τον τρόπο να σφίξει τον κλοιό γύρω από τους καταστηματάρχες προκειμένου οι τελευταίοι να ενδώσουν σε πιέσεις για συμφωνίες προστασίας των επιχειρήσεών τους.

Οι φάκελοι με περιεχόμενο από μια σφαίρα και παραλήπτες ιδιοκτήτες τεσσάρων καταστημάτων εστίασης της Πάτρας, σήμαναν από την πρώτη στιγμή συναγερμό στην τοπική Αστυνομία και ενώ απασχόλησαν και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας.

Δεν εστάλησαν ταχυδρομικά, αλλά φαίνεται τις νυχτερινές ώρες της προπερασμένης Τρίτης, υπήρξε ειδική αποστολή προκειμένου ο δράστης να τους αφήσει στα συγκεκριμένα καταστήματα, που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της Πάτρας.
Οι φάκελοι με τις σφαίρες παρελήφθησαν από τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες τους εξέτασαν εξονυχιστικά. Ακόμη αποκωδικοποίησαν τα κίνητρα της συγκεκριμένης ενέργειας και τα πιθανά μηνύματα των αποστολέων προς τους παραλήπτες.

Αστυνομικές πηγές, εκτιμούν ότι οι φάκελοι αποτελούν προειδοποιητικά μηνύματα από «ομάδες γνωστών-αγνώστων», που επιχειρούν να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα, ώστε οι επιχειρηματίες να υποκύψουν στις πιέσεις που θα τους ασκήσουν.
Μετά την ανησυχητική αυτή εξέλιξη, «ανακατεύονται» και πάλι τα αρχεία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ., όπου συμπεριλαμβάνονται πρόσωπα τα οποία έχουν «παρελθόν» στο χώρο, χωρίς να έχει αποκλεισθεί το ενδεχόμενο να έχουν δημιουργηθεί νέες ομάδες δράσης.
Από τους ιδιοκτήτες των 4 καταστημάτων, έχουν ληφθεί καταθέσεις, ήδη έχει εξεταστεί εξονυχιστικά το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, που βρίσκονται στις περιοχές αυτές, ώστε οι αρχές να οδηγηθούν με ακρίβεια στη άκρη του νήματος για την σοβαρή αυτή υπόθεση.

Μοναδικός στόχος της Αστυνομίας, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, είναι να μην δραστηριοποιηθεί και πάλι ο δράστης στον χώρο και εφόσον η δικογραφία «δεθεί» να τιμωρηθεί παραδειγματικά.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

You may also like

Comments are closed.

manos daskalakis2 ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ: Πως χαρακτηρίζουν οι Αρχές τον Μάνο Δασκαλάκη! ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ

“Ανυποψίαστο” χαρακτηρίζει τον Μάνο Δασκαλάκη το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο ...