ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ-ΛΑΘΡΟΕΜΠΟΡΙΑ ΤΣΙΓΑΡΩΝ: Ελεύθεροι οι 4 απολογούμενοι – Αύριο οι άλλοι 5 στον Ανακριτή

CACHE 650X650 1 631175
Ελεύθεροι αφέθηκαν, πριν από λίγο, τρεις γυναίκες και ένας άνδρας οι οποίοι κατηγορούνται για την υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων.

Οι 4 κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι τον ορισμό της δικασίμου, μετά την απολογία τους σε Εισαγγελέα και Ανακριτή. Αύριο θα απολογηθούν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για την υπόθεση.

Σε βάρος των συνολικά 7 Ελλήνων (4 άνδρες και 3 γυναίκες) και 2 αλλοδαπών (ένας άνδρας και μία γυναίκα), σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται γιος αιρετού της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Αχαΐα. Μέσω του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος – καφέ – που διατηρεί, φέρεται πως προωθούσε τα λαθραία καπνικά προϊόντα.

Μάλιστα, άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις κάνουν λόγο για «επίδειξη πλουτισμού» το τελευταίο διάστημα, που δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί από την επαγγελματική δραστηριότητα του ίδιου, αλλά και της οικογένειας του.

Στο μεταξύ σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ” ο ένας εκ των τριών ηγετικών στελεχών (δυο Ελληνες και ένας υπήκοος Πακιστάν), ήταν γνωστός στις αρχές. Είχε απασχολήσει πριν από αρκετά χρόνια για το ίδιο αδίκημα.

Κατά πληροφορίες πέντε είναι τα μέλη της οργάνωσης, που ως ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης και αναψυχής σε Αίγιο και Κάτω Αχαΐα, διακινούσαν τα παράνομα προϊόντα. Ο αλλοδαπός «εγκέφαλος» μέσω δικτύου ομοεθνών του, τους οποίους είχε στρατολογήσει διακινούσε και πωλούσε τα λαθραία σε λαϊκές αγορές.

Από την έρευνα της δημόσιας ασφάλειας προέκυψε, ότι από τις 2 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 15 Μαΐου, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος 257.195 ευρώ.

Οι διαφυγόντες δασμοί και το κέρδος από την δράση που είχαν αναπτύξει τον τελευταίο χρόνο, ξεπερνούν το 1.100.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τα ηγετικά μέλη της οργάνωσης λειτουργούσαν επιχειρήσεις «βιτρίνες», στερούμενων φυσικών καταστημάτων ή γραφείων, που χρησιμοποιούσαν ως μέσα νομιμοποίησης των παράνομων εσόδων. Τα κέρδη τα διέθεταν μεταξύ άλλων και για αγορές ή χρήσεις πολυτελών οχημάτων.

Στην αστυνομική επιχείρηση του Σαββάτου μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 75.653 πακέτα και συσκευασίες λαθραίων καπνικών προϊόντων και 63.260 ευρώ.

You may also like

Comments are closed.