ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Απόστολος Γκλέτσος: Παρά τις δημοσκοπήσεις προβλέπει “συντριβή” της ΝΔ στις εκλογές

Facebook
Twitter

Ο Απόστολος Γκλέτσος μίλησε στο Politeianews.gr και απαντά για το “γιαούρτι”, για το “persona non grata” κατά του κ. Κ. Μητσοτάκη και προβλέπει “συντριβή” για τη ΝΔ και συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Λίγες ημέρες μετά το περιβόητο «γιαούρτι» που προκάλεσε αντιδράσεις με την ΝΔ μάλιστα να ζητά την διαγραφή του από μέλος της Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο ηθοποιός, πρώην Δήμαρχος Στυλίδας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Απόστολος Γκλέτσος, μίλησε στο  Politeianews.gr.

Ανέπτυξε τις θέσεις του και προέβη σε εκτιμήσεις για τις επερχόμενες εκλογές της 21ης Μαΐου, εκτοξεύοντας… πύρινα βέλη όχι συνολικά κατά του κόμματος της Ν.Δ., αλλά αποκλειστικά στοχευμένα στον νυν πρωθυπουργό και αρχηγό της. Για τον οποίο πρόβλεψε «εκλογική συντριβή».

Δείτε όλη τη συνέντευξη:

Μιλήσατε για… χιούμορ, γύρω από το περιβόητο «γιαούρτομα», έτσι δεν είναι;

Στην Ελλάδα γεννήθηκε η κωμωδία και η σάτιρα. Όταν στον Έλληνα υπάρχει πάρα πολύς θυμός και θέλει να ξεσπάσει, το βγάζει σε χιούμορ. Είναι το ελληνικό ταμπεραμέντο αυτό. Ξεσπάς τον μεγάλο σου θυμό, προκειμένου να μην γίνει κάτι κακό, το πας προς το κωμικό, στο χιούμορ.

Πότε τελικά τους ενοχλεί ορισμένους η σάτιρα;
Όταν έχουν βρώμικη τη φωλιά τους. Δεν είναι  δυνατόν ένας πρωθυπουργός που έχει κάνει τόσα μα τόσα, μα τόσα και τόσα, και κάθε μέρα του σκάνε Παπαθανάσηδες, Πάτσηδες, Νικολάου κ.α.. Για να μην πω και για τα δικά του, όσα έλεγε για τις ΜΕΘ, για τις υποκλοπές, για την ακρίβεια, για το ότι πήρε τα λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης, που δεν του τα έδωσαν για να τα δώσει απευθείας σε «φίλους», αλλά για να τα μοιράσει και να τα κάνει ανάπτυξη. Όχι για να τα βάλει σε τσέπες ημετέρων. Πόσο πιο πολύ να θυμώσει ένας Έλληνας όταν αυτά τα ζει, τα βλέπει μπροστά του;

Τα βλέπει όντως;

Όλοι τα βλέπουν. Τα βλέπουν μόλις ανοίγουν το ψυγείο τους, μόλις βάζουν το χέρι στην τσέπη, μόλις βλέπουν τους λογαριασμούς, μόλις βλέπουν ότι δεν βγαίνει ο μήνας και στο 20ημερο έχει τελειώσει ο μισθός.

Ναι, αλλά υπάρχει μια παγκόσμια ενεργειακή κρίση, πληθωρισμός, πόλεμος…

Ναι, αλλά για το πώς θα έπρεπε να διαχειριστεί τα απευθείας λεφτά από την Ευρώπη, δεν του έφταιξε ο πόλεμος. Θα μπορούσε να τα μοιράσει και να τα δώσει στην πραγματική αγορά, για να γίνει ουσιαστική ανάπτυξη. Να δεχτώ ότι υπάρχει ακρίβεια σε κάποια πράγματα εξαιτίας του πολέμου, αλλά όχι στην ενέργεια, για παράδειγμα. Διότι εκεί πάει και δίνει τα λεφτά σε αυτούς που δεν πρέπει να τα δώσει, όχι στον κόσμο.

Έχετε επικαλεστεί και το παράδειγμα της ΛΑΡΚΟ, του Μεταλλουργικού εργοστασίου στη Φθιώτιδα…

Ναι. Και θα σου πω ότι όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις κράτησαν την ΛΑΡΚΟ, που είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα, που βγάζει νικέλιο και πολλά άλλα. Αλλά όταν ήρθε ο Μητσοτάκης, που επί ημερών του έφθασε η τιμή του νικελίου στα 300 δολάρια ο τόνος, ενώ επί ημερών προκατόχων του, η τιμή κυμαινόταν στα 30 και 40 δολάρια, όχι απλώς να «βγαίνει», αλλά να «υπερ-βγαίνει», εκείνος την πήρε και την πουλάει για δεκάρες, πάλι σε «κολλητούς» του! Έχουμε φτάσει, λοιπόν, στα όρια μας…

Τι προβλέπετε, δηλαδή, στις εκλογές;

Την συντριβή του Κυριάκου Μητσοτάκη! Και μετά την συντριβή του είμαι σίγουρος ότι θα ‘ρθει και το Ειδικό Δικαστήριο. Και εκεί, θα μας τα πει καλά…

Οι δημοσκοπήσεις, όμως, δεν δείχνουν κάποια επερχόμενη «συντριβή», όπως λέτε…

Ποιες δημοσκοπήσεις; Έλα τώρα! Γιάννης πίνει, Γιάννης πληρώνει… Κάνε μια βόλτα έξω, εγώ είμαι κάθε μέρα με κόσμο, είτε είμαι στον αγώνα για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, είτε είμαι στα «γυρίσματα» για να δουλεύω… και βλέπω ότι ο κόσμος δεν τον θέλει άλλο, δεν αντέχει. Όταν έγινε αυτό με το… γιαούρτι, υπήρχαν 40-50 άνθρωποι παρόντες, που πολλοί είχαν ψηφίσει Νέα Δημοκρατία, αλλά πλέον δεν τον θέλει κανείς. Κι εκείνοι που τον είχαν ψηφίσει λένε «να φύγει για να αλλάξουμε αρχηγό, να δούμε τι θα κάνουμε με την Ν.Δ.». Αυτό που θα δει, δεν θα ‘χει ξαναγίνει στην Ελλάδα. Ή μάλλον, θα έχει ξαναγίνει, όπως με το ΠΑΣΟΚ που από το 47% έφθασε εκεί που έφθασε. Στοιχηματίζω ό,τι θέλει κάποιος. Και δεν πρόκειται για την Ν.Δ., διότι πολλοί της Ν.Δ. δεν θα πάνε, οι ίδιοι, να ψηφίσουν. Τον παλμό τον έδωσε ο Κώστας Καραμανλής ο οποίος ήταν ένας έντιμος Πρωθυπουργός, με τα λάθη του, όπως όποιος κυβερνάει και όποιος ενεργεί κάνει και λάθη. Όπως λάθη έκανε και ο Τσίπρας, έκαναν όλοι. Αλλά ήταν έντιμοι, πατριώτες, δεν έπαιζαν για την τσέπη τους, για την πάρτι τους… Ο Μητσοτάκης, θα πάθει αυτό που δεν φαντάζεται!

Το δυστύχημα στα Τέμπη θα κυριαρχήσει πιστεύετε;

Θα σου πω το εξής: Αυτό το τραγικό δυστύχημα, που δεν έπρεπε νά ‘χει γίνει, με τα Τέμπη, και στο οποίο δεν θέλω να αναφερθώ γιατί δεν το αντέχω, δεν είναι αυτό που επηρέασε την κατάσταση. Ο Μητσοτάκης έχει «πέσει» απ’ όλα τα υπόλοιπα. Και την χαριστική βολή, τον πολιτικό του τάφο, σφράγισε ο Κώστας Καραμανλής, ο πρώην Πρωθυπουργός. Σου είπα και πριν, θα ηττηθεί και θα έρθει και το Ειδικό Δικαστήριο, με πολλά θέματα. Για όσα έλεγε, όπως προανέφερα, για τις ΜΕΘ, που βεβαίωνε στη Βουλή ότι οι ασθενείς Covid δεν είχαν πρόβλημα αν ήταν εκτός ΜΕΘ, αλλά πέθαναν 30 με 40 χιλιάδες άνθρωποι, και όλα τα υπόλοιπα που ανέφερα πιο πριν.

Από την άλλη, ο Τσίπρας μιλά για συνεργασία αλλά ο Ανδρουλάκης κλείνει τον δρόμο πρωθυπουργίας Τσίπρα. Τι πιστεύετε θα γίνει;

Θα σου πω κάτι και κράτησε το: Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι Τσίπρας-Ανδρουλάκης. Θα μπούνε σε ένα γραφείο, θα συζητήσουν μια χαρά τα πράγματα, θα φτιάξουν μια ωραία κυβέρνηση, ζυγισμένη, σύμφωνα με τα ποσοστά που θα δώσει ο λαός, βέβαια, και θα πάνε όλα μια χαρά για τη χώρα και τους πολίτες.

Έχετε να συμβουλέψετε κάτι τους νέους, που απαξίωναν το πολιτικό σύστημα αλλά μετά τα Τέμπη έδειξαν να ενεργοποιούνται;

Δεν είμαι άξιος να δώσω καμία συμβουλή σε αυτά τα πανάξια παιδιά που πρέπει να πάρουν, με όποιον τρόπο αυτά νομίζουν, τη ζωή στα χέρια τους. Και δεν έχουν καμιά ανάγκη να πάρουν συμβουλή από μένα… Απλά, να κάνουν αυτό που λέει η συνείδηση τους.

Ο Απόστολος Γκλέτσος πού στοχεύει στη συνέχεια;

Από Απόστολος Γκλέτσος θα είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την στήριξη του Αλέξη Τσίπρα.

Και με τον κ., Μητσοτάκη persona non grata, όπως έχετε ξαναπεί;

Persona Non Grata στην νιοστή! Όχι για τους Νεοδημοκράτες, εγώ έχω φίλους στην Νέα Δημοκρατία. είδες πως εκφράστηκα για τον Καραμανλή, τα ίδια λόγια θα πω αν με ρωτήσεις και για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, και για άλλους. Αλλά για αυτόν και την μικρή ομάδα του, persona non grata!

Σε τι κατάσταση, αλήθεια, είναι η Στερεά Ελλάδα;

Σε μαρασμό. Η Εύβοια είναι σε πολύ μεγάλη δυσκολία που την άφησαν και κάηκε και δεν την έχουν βοηθήσει καθόλου. Η Βοιωτία έχει πολλά προβλήματα. Και η Φθιώτιδα είναι σε μαρασμό. Η Λαμία είναι μια νεκρή πόλη. Όποια ώρα και να πας θα δεις μια νεκρή πόλη… δεν προλαβαίνεις να μετρήσεις μαγαζιά που κλείνουν.

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top