ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πρωτιά για τον πατρινό Απόστολο Καπρούλια! Αναδείχθηκε νικητής με την ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών στα Ιόνια νησιά

Facebook
Twitter

Δυναμική και ανοδική η παρουσία της ΔΑΚΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ και στα Επτάνησα, με «Πρωτιά» μάλιστα του Πατρινού, Απόστολου Καπρούλια, στο ΑΠΥΣΔΕ Ιονίων Νήσων και στο ΠΥΣΔΕ Κεφαλληνίας.

Ο εκ Πατρών ορμώμενος Καθηγητής – Φιλόλογος στο Γυμνάσιο της Ιθάκης Απόστολος Καπρούλιας ήταν υποψήφιος με την ΔΑΚΕ  και κατετάγη πρώτος στις προτιμήσεις των συναδέλφων του, τόσο για το Ανώτατο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Ιονίων Νήσων (ΑΠΥΣΔΕ), όσο και για το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας (ΠΥΣΔΕ).

Όπως μάλιστα έγραψε η τοπική ιστοσελίδα inkefalonia.gr, “πρόκειται για μία ισχυρή υποψηφιότητα, για έναν εκπαιδευτικό ο οποίος – αν και ηλικιακά νέος – δεν διαθέτει μόνο πλούσιο βιογραφικό αλλά και την συνδικαλιστική εμπειρία και ωριμότητα στην διαχείριση και στην διεκδίκηση των εκπαιδευτικών θεμάτων. Άλλωστε για τους συναδέλφους του, ο Α. Καπρούλιας, πέραν της υψηλής διαλεκτικής ικανότητάς του, θεωρείται άριστος γνώστης και της εκπαιδευτικής νομοθεσίας, εχέγγυα ισχυρά ώστε να εξασφαλίσουν σε εκείνους την αξιοπιστία στην εκπροσώπησή τους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια”.

Ο ίδιος, σε δηλώσεις του στην παραπάνω ιστοσελίδα, επεσήμανε σχετικά με την εκλογή του:

«Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων καταδεικνύει την βούληση της εκπαιδευτικής κοινότητας να μετέχει διά των εκλεγμένων, και όχι των διορισμένων, εκπροσώπων της στα Συμβούλια αυτά. Τα ποσοστά συμμετοχής υπερέβησαν ακόμη και τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις, σε απογοήτευση προφανώς ορισμένων, οι οποίοι δεν έπαψαν, ούτε και κατά το πέρας της διαδικασίας, να ασκούν έντονες πιέσεις σε συναδέλφους μας για αποχή.

Δεν θα πρέπει, ωστόσο, να λησμονούν ότι αυτό το οποίο προτάσσεται, σε κάθε περίπτωση τέτοιων ή συναφών διαδικασιών, είναι η προάσπιση του δημοσίου σχολείου, των μαθητών και των εκπαιδευτικών και όχι βεβαίως η συντεχνιακή και κομματική πειθαρχία της αποχής. Για εμένα προσωπικά, είναι ιδιαιτέρως σημαντικό και άκρως τιμητικό το γεγονός πως την ΔΑΚΕ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ και τα στελέχη μας συνεχίζουν να τα εμπιστεύονται και συνάδελφοι προερχόμενοι από άλλους πολιτικούς χώρους, αναγνωρίζοντας σαφέστατα, και επιβραβεύοντας συνάμα, την συνεπή ιστορικά διαδρομή της Παράταξη στο πλευρό όλων ανεξαιρέτως των συναδέλφων μας.

Με τις ειλικρινείς και εγκάρδιες ευχαριστίες προς τους συναδέλφους που τίμησαν με την ψήφο τους το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ αλλά και εμένα προσωπικά, δεσμεύομαι, με την παρουσία μου και την συμμετοχή μου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, να τιμήσω στο έπακρο την εμπιστοσύνη τους».

Πηγή: inkefalonia.gr

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top